ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Kolín 3:4  |  JUNIOŘI: Přerov - Jihlava (pátek 17:00)  |  DOROST: Přerov - Zlín (ODLOŽENO)
PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Zubři zvítězili na ledě Slavie. Kapitán dvakrát skóroval a podílel se na třech gólech

Zubři zvítězili na ledě Slavie. Kapitán dvakrát skóroval a podílel se na třech gólech
P r a h a – Hokejisté Přerova v druhém kole Maxa ligy porazili pražskou Slavii 4:2 a do nové ligové sezony po odloženém domácím zápase s Jihlavou vstoupili vítězně. Skóre utkání v Edenu rychle otevřel Daniel Ministr, domácí Matěj Beran a Martin Šťovíček ještě během první třetiny otočili skóre, za Zubry vyrovnával po polovině hrací doby Jiří Krisl. Ten si poté připsal další dva body. V 45. minutě tečoval jeho střelu do sítě Joshua James Mácha a těsně před koncem přerovský kapitán pečetil výhru svého týmu při slávistickém risku bez brankáře.
2.kolo, středa 18.9.2024
HC Slavia Praha - HC ZUBR Přerov
HC Slavia Praha - HC ZUBR Přerov
2:4
(2:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Beran (Bernad, Přikryl), 18. Šťovíček (Průžek, Holý) – 3. Ministr (Zabusovs), 31. Krisl (Černý, Pechanec), 45. Mácha (Krisl, Březina), 60. Krisl (Černý). Rozhodčí: Bejček, Wagner – Brož, Juránek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 642. Střely na branku: 28:21. Zblokované střely: 16:22. Vhazování: 25:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.
Cichoň – Kočí, Gaspar, Holý, Bernad, Veber, Hrdinka – Strnad, Přikryl, Beran – Šťovíček, Slavíček, Novák – Průžek, Polák, Zvagulis – Smola, Slavík, Havrda
Mokry – Krisl, Černý, Hryciow, Cubo, Weihold, Pěnčík, Němec – Mácha, Jáchym, Březina – Kratochvil, Pechanec, Číp – Zabusovs, Nemec, Ministr – Hotěk, Pšurný, Chludil – Indrák

Komentář k zápasu

Přerovští hokejisté vstoupili do úvodního zápasu sezony aktivně a hned po dvou minutách hry slavili vedení. Po útoku Slavie řídil přečíslení Zubrů Daniel Ministr, jehož pas do Cichoňovy branky srazil nataženou holí Veber. Aktivita hostujícího celku neopadala, v nebezpečné pozici byl Nemec, na opačné straně ale mohlo přijít srovnání, když plácnutím do puku z otočky nastřelil tyč Šťovíček. S prvním náznakem náporu přišli Pražané až ve 12. minutě a tentokrát už se skóre 1:1 rozsvítilo. Sražený kotouč dostal za ležícího Mokreho Matěj Beran. Otočku domácích odvrátil přerovský brankář při úniku Slavíka jen na chvíli, na samém konci druhého oslabení se totiž z dorážky prosadil Martin Šťovíček. Krislův průnik pásmem těsně před sirénou další branku nepřinesl.

Nedlouho po startu druhé části hrála Slavia třetí přesilovku, Zubři se ubránili bez potíží. Velkou šanci měl pak po chytré přihrávce zpoza branky Číp, který se zbavil Vebera, povyjetého Cichoně už ale nepřekonal. Přerov se dostal zpátky do tempa a v polovině zápasu srovnal, když kousek za modrou napřáhl ke krásné, a především přesné střele Jiří Krisl. Vyrovnaná hra se přelévala ze strany na stranu bez dalších výrazných šancí, až ve 39. minutě Mokry vyrazil Průžkovu střelu, třetí gól z dorážky ale Polák pro domácí nepřidal.

Zubrům se povedl také vstup do třetí třetiny, na jejímž začátku přišli s několika šancemi a v čase 44:08 si vzali vedení zpět. Mácha nejprve připravil tutovku Březinovi, který u odkryté tyčky promáchl. Poté se ale dostal puk na modrou ke Krislovi, jehož druhý povedený nápřah tečoval Joshua Mácha do brány. Následně měl nebezpečnou pozici Kratochvil, který v dobře sehrané přesilovce usměrnil Pechancovu pobídku do tyče, sešívaní však těžké momenty přestáli. V závěrečných minutách se Slavia k další srovnávací brance nepřiblížila především díky kvalitní obraně Zubrů, v power-play ji zase brzdil Mokry. Zisk prvních tří bodů do tabulky týmů i statistik hráčů, ztvrdil ještě Jiří Krisl pojistkou do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Nebyli jsme silní v prostorech, kde se rozhoduje. V první třetině jsme sice překlopili skóre na svou stranu, ale celý zápas jsme byli všude druzí. Pořád jsme něco honili, hráli jsme strašně složitě. Je to zasloužená prohra. Čekám, že v sobotu v dalším domácím zápase dáme fanouškům a vůbec všem, které jsme dneska zklamali, dobrou odpověď.

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Měli jsme skvělý úvod a dostali jsme se do vedení. Potom nastal útlum, přišlo vyloučení našeho hráče a domácí získali otěže zápasu do svých rukou a vedení na svou stranu. Druhá třetina byla nahoru – dolů a ve třetí jsme to překlopili na naši stranu. Byl to první zápas a začátek dlouhodobé soutěže. Když dopadne dobře, každý je rád, včetně nás.