Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

V první lize poprvé za Zubry. Do Přerova se po letech vrací odchovanec Michal Hotěk

V první lize poprvé za Zubry. Do Přerova se po letech vrací odchovanec Michal Hotěk
P ř e r o v – Přerovský dres oblékal do mladšího dorostu, pak zamířil přes celou republiku do Karlových Varů. Přechod mezi muže Michal Hotěk zvládl a první ligu hrál za Slavii, Porubu či Frýdek-Místek. Proti „svým“ Zubrům vždy jako soupeř. To se ale teď změní. Pětadvacetiletý útočník se s mateřským klubem, s nímž trénuje od začátku suché přípravy, dohodl na smlouvě.

Před devíti lety končil sezonu s 54 body za bezmála třicet zápasů. Není divu, že Michala Hoťka zlákala jedna z největších mládežnických organizací v českém hokejovém prostředí. Vybral si Karlovy Vary, potenciál vydatně pomáhat týmové produktivitě postupně potvrdil v jejich starším dorostu i juniorce.

Na začátku seniorské kariéry vystřídal několik druholigových klubů. V Čechách Bílinu nebo Kobru Praha, na Moravě Kopřivnici, ve Slezsku Opavu. Mezitím ale už čím dál víc pronikal mezi profesionály. Prvoligovou premiéru si v září 2019 připsal za Kadaň. Mimochodem, na ledě Zubrů, kteří tehdy Trhače deklasovali 7:0. Kadaň ještě v téže sezoně vyměnil za pražskou Slavii.

Úplně jiné chvíle zažil Hotěk proti Přerovu v závěru dalšího ročníku. Právě na úkor Hanáků, do jejichž sítě i sám skóroval, postoupil s Porubou do semifinále play-off. Brankáře v modrožluté kombinaci pak nejednou překonal během angažmá ve Frýdku-Místku. U řeky Ostravice strávil předchozí dvě sezony a dařilo se mu hlavně v té první. Za základní část nasbíral čtrnáct gólů a osmnáct asistencí a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem rysů. Body získával především díky vysoké efektivitě střelby.

„Michal je naším odchovancem a vrací se domů. V minulé sezoně se potýkal se zraněním, ale předtím ukázal, že umí být bodový. Věříme, že to ukáže i u nás. Navíc přistoupil na naše podmínky a měl velký zájem hrát za Přerov," řekl Pavel Hanák, sportovní manažer HC ZUBR Přerov.

Michal Hotěk jako útočník Frýdku-Místku v utkání proti Přerovu v září 2023. Foto: Tatiana Rychecká