Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Úspěch na mezinárodním turnaji! Přerov přivezl ze Slovinska kompletní sbírku medailí

Úspěch na mezinárodním turnaji! Přerov přivezl ze Slovinska kompletní sbírku medailí
M a r i b o r – Zatímco přerovský dorost vyrazil do Skandinávie, na malé Zubry z ročníků 2013, 2014 a 2016 čekaly zážitky v jiné části Evropy. Ve slovinském Mariboru je ozdobili zlatou, stříbrnou i bronzovou medailí. Na začátku dubna je získali z víkendových mezinárodních turnajů, kde se utkali se soupeři nejen z hostitelského klubu, ale také z Maďarska, Dánska, Itálie a Slovenska.

„Hodnocení nemůže být jiné něž pozitivní. Turnaj byl velmi dobře zorganizovaný a kromě hokejové části měl i zajímavý doprovodný program jak pro děti, tak pro rodiče,“ pochvaluje si Vladimír Sedlář, jeden z trenérů úspěšných Zubříků.

Mezinárodní turnaj v Mariboru připravili slovinští pořadatelé pro ročníky 2013 a 2016. Přerov postavil celkem čtyři týmy s maximálním počtem hráčů: dva v kategorii U11 a dva v kategorii U8. Výběr ročníku 2013 doplnily šikovné děti z ročníku 2014.

„Nejdříve jsem nevěděl, jaký bude o turnaj zájem ze strany rodičů,“ přiznává Sedlář. „Nakonec se nám podařilo sehnat několik sponzorských darů, z nichž největší byl od našeho klubu, za což všem přispívajícím mnohokrát děkujeme. I díky tomu byl turnaj lépe finančně dostupný,“ komentuje.

Přerovská výprava směr Maribor nakonec včetně rodičů čítala téměř sto lidí. Po příjezdu do druhého největšího města Slovinska se v pátek vydala k místní lanovce, která ji vyvezla na 1040 metrů vysoký kopec Bellevue. Po něm se Hanáci prošli a mohli tak z výšky vidět všechny mariborské památky a další zajímavá místa.

Sobota a neděle už patřily samotným turnajům. Všechny zubří týmy sehrály po deseti zápasech. A-tým ročníku 2016 zaznamenal v základní skupině jedinou porážku, skvěle si vedl i B-tým. Na mariborském stadionu tak nastala kuriózní situace. O postup do finále se utkal Přerov proti Přerovu. „Tady jsme udělali trochu nevídaný tah. My trenéři jsme nešli na střídačku a nechali jsme děti, ať si to spolu rozdají samy. Už před turnajem jsme navíc hráče rozdělili na dva zhruba stejně silné týmy a výsledkem byl moc pěkný zápas, ve kterém to dlouho bylo 0:0,“ prozrazuje Sedlář.

Góly v přerovském „derby“ ale přece jen padat začaly, z vítězství 3:1 se nakonec radoval A-tým. Ve finálovém souboji pak vyzval maďarského soupeře Vasas SC, jeho kluboví spoluhráči se v utkání o bronz postavili dánským Dragons.

„Naše týmy v těchto zápasech nechaly na ledě opravdu vše a po skvělých výkonech všech dětí skončily oba zápasy remízou. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. Bohužel jsme oba prohráli a tak jsme se nakonec museli smířit se stříbrnou a ‚bramborovou‘ příčkou,“ popisuje kouč.

Téměř stejný průběh měly turnaje ročníku 2013/14. Také tady se Zubři dostali do finále a duelu o třetí místo. Obě střetnutí tentokrát přerovským barvám vyšla: A-tým v bitvě o zlato přestřílel domácí Maribor 9:8, B-tým v cestě za bronzovými medailemi smetl maďarský celek Pingvinek Salgótarjáni 14:4.

Zážitek měli Zubříci i ze závěrečného ceremoniálu. Mimo jiné díky tomu, že ceny jim předával slovinský reprezentant a bývalý útočník Zubrů Rok Macuh.

„Chtěl bych poděkovat dětem za předvedené výkony, rodičům za výbornou fanouškovskou atmosféru při zápasech, klubu a dalším sponzorům za jejich podporu. Poděkování patří také Statutárnímu městu Přerov, které nám připravilo dárkové taštičky, které jsme předávali trenérům soupeřů,“ vzkazuje Vladimír Sedlář.

Sestavy

U11 tým “A“: Blažek, Budina, Havelka, Menšík, Klobáska, Brabec, Roháč, Slaměník, Blaha, Hubner, Jemelka. Trenér: Lukáš Menšík.

U11 tým “B“: Kreutz, César, Čech, Šubrt, Tomiga, Čechmánek, Žádník, Masný, Slavičínský, Svoboda, Schelle. Trenér: Vladimír Sedlář.

U8 tým “A“: Hausner, Otáhal, Menšík, Burian, Rohan D., Rohan P., Petura, Juřík, Bartoněk, Tala. Trenéři: Lukáš Menšík, Jiří Burian.

U8 tým “B“: Přikryl, Švrček, Talla, Ptáček, Jančovič, Sedlář, Vytásek, Tallová, Mašíček, Jeníček. Trenér: Vladimír Sedlář.

Foto: Marko Vanovšek