Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři chtějí protáhnout bodovou šňůru. V cestě jim doma bude stát „béčko“ Pardubic

Zubři chtějí protáhnout bodovou šňůru. V cestě jim doma bude stát „béčko“ Pardubic
P ř e r o v – Pět zápasů, dvanáct bodů, nula proher v základní hrací době. To je vskutku pozitivní zářijová bilance dokazující povedený vstup přerovských hokejistů do nového ligového ročníku. Ve středečním šestém kole sice letos poprvé nezaznamenali zelený výsledek, po vysilujícím boji na ledě Frýdku-Místku však především díky brankáři Postavovi tržili alespoň bod. V kole s pořadovým číslem sedm je přijede prověřit „nováček“ Chance ligy z Pardubic, respektive jejich záložní tým, jenž po dvou letech nahradil pozici celku z Vrchlabí. Souboj třetího s desátým začíná v 17 hodin.
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice "B"
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice "B"
sobota 1.10. 17:00
MEO Arena Přerov

Tým okolo útočníků Ondřeje Matýse (2+1) s Tomášem Kautem (1+3) a kvalitním bekem Karlem Nedbalem (1+1) se v první říjnový den vydá do Přerova. Přesně podle původního plánu. Co však na plánu po skončení minulé sezony nebylo, že skupina hráčů (dnes) vedená trenéry Davidem Havířem a Janem Starým nedorazí na Hanou v modrých dresech vrchlabského Stadionu, nýbrž ve výrazně červených trikotech s velkým nápisem „D“ na hrudi.

Někdejší hlavní partnerský klub extraligových Pardubic, HC Stadion Vrchlabí, šel kvůli vypovězení dohody o spolupráci s okamžitou platností „přes palubu“ a zamířil rovnou do hlubokých vod třetí nejvyšší soutěže. Chance liga se totiž na začátku června nečekaně přesunula z Podkrkonoší na úpatí Železných hor – do Chrudimi, a sice pod hlavičkou HC Dynamo Pardubice B. Ještě před třemi lety bylo Dynamo (v tomto případě A-tým) na pokraji pádu do Chance ligy, s příchodem podnikatele Petra Dědka do vlastnických struktur však Pardubice bleskově dorostly zpět do své velikosti a nyní pracují hned se dvěma kluby v profesionálních soutěžích.

Desáté béčko Dynama bodovalo zatím pouze dvakrát

Zato Vrchlabí namísto prvoligových bojů ve druhé lize sklízí zatím pouze vysoké porážky. Aby také ne, z jeho někdejšího kádru totiž mnoho nezbylo. Za Stadion nastupovali často hráči, kteří prošli mládežnickými strukturami právě v Pardubicích, což je také vizí nového sportovního manažera Tomáše Rolinka – dávat prostor především odchovancům a mladým hráčům. Nový dres stejného mužstva tak nadále obléká třeba Tomáš Zeman (1+1), Jan Zdráhal (0+3), Michal Pochobradský (1+1) nebo brankář Milan Klouček, jenž se pyšní pěknými čísly (91,93 %). Novinkami jsou pak Marek Drtina (0+2) nebo zcela čerstvě Lukáš Endál, jenž posílí béčko Dynama prozatím na dva týdny.

Online vstupenky

Vstupenky na zápas HC ZUBR PřerovHC Dynamo Pardubice B si můžete zakoupit s předstihem a z pohodlí domova prostřednictvím online systému