Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Oslavy zahájil zápas starých gard Přerova a Prostějova

Oslavy zahájil zápas starých gard Přerova a Prostějova
P ř e r o v - V tomto roce si připomínáme 30.výročí památné sezóny 1981-1982, v níž tehdejší TJ Lokomotiva Meochema Přerov dosáhla největšího úspěchu za více než osdesátiletou historii ledniho hokeje v Přerově. Tehdy se jí podařilo zvítězit v I.ČNHL a poprvé bojovala o postup do nejvyšší hokejové soutěže. I když kvalifikace se Slovanem Bratislava probíhala až v březnu 1982, HC ZUBR Přerov se rozhodl zavzpomínat na toto výročí již dnes v den konání hanáckého derby s Prostějovem. Hanácká derby už v tehdejší době totiž přitahovala největší množství diváků a nic se na tom nezměnilo až do dnešních dnů. Slavnostní odpoledne zahájilo vzájemné utkání starých gard obou klubů, jejichž hráči v minulosti za obě města hrávali. Všem divákům předvedli, že ze svého hokejového umění nic nezapomněli.

O kvalifikaci se Slovanem

O úspěšné sezóně 1981/1982 si budeme podrobně vyprávět letos na jaře v seriálu "Vzpomínky na I.NHL". Nejpodstatnější fakta naleznete ale v článku Střípky historie: Poprvé o nejvyšší soutěž

Utkání starých gard, které mělo slavné doby přerovského hokeje připomenout, se hrálo se 3 x 15 minut čistého času. Obě mužstva se v zajímavém exhibičním zápase střídala ve vedení a předvedla přítomným divákům velké množství nejrůznějších hokejových situací. Mezi nimi i po dvou trestných stříleních na každé straně, která se nařizovala za fauly. Správnou atmosféru podobnou té, která provázela tehdejší zápasy vytvořilo početné obecenstvo. Po první třetině druholigového hanáckého derby proběhl na ledě slavnostní nástup hráčů, kteří v sezóně 1981/1982 vybojovali vítězství v 1.ČNHL a zúčastnili se kvalifikace se Slovanem Bratislava.

TJ Lokomotiva Meochema Přerov - TJ Železárny Prostějov   6:5  (2:1, 0:2, 4:2)

Branky a nahrávky: 14. Gereš (Málek), 15. Karvai, 35. Dočkal (Gereš, Václavíček), 37. Krejčíř (Karvai), 40. Gereš (Krejčíř), 44. Dočkal (Málek, Chytil) - 1. Zachar (Konopčík), 23. Musil (Vondra), 26. David (Sedlo), 34. Bilík (Konopčík), 45. Hruban (Procházka, Musil). Rozhodčí: Antonín Zamazal, Rudolf Lakomý. Fauly: 2:2. Využití trestných střílení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 6:4, 6:5.

Sestavy obou týmů:

TJ LMCH Přerov
Čestmír Fous, Miloslav Foldyna - Stanislav Svozil, Petr Ovčáček, Jiří Karvai, Lubomír Václavíček, Stanislav Růžička, Luděk Chytil - Jaroslav Luzar, Jaroslav Řezáč, František Krejčíř, Luděk Novák, Milan Zatloukal, Josef Málek, Petr Gereš, Jiří Korčák, Jiří Kalvoda, Petr Dočkal. Trenér Josef Podlaha

TJ Železárny Prostějov
Roman Waltr - Pavel Kryl, Jan Směták, Jiří Musil, Ivo Peštuka, Evžen Ohlídal, Milan Sedlo, Pavel David, Luboš Bilík, Tomáš Hruban, Petr Zachar, Ivo Očenášek, Petr Vondra, Ladislav Procházka, Luděk Konopčík, Ivo Horák.

Sestřih videozáznamu 2. a 3.třetiny naleznete na TV ZUBR

Fotky ze zápasu starých gard si můžete prohlédnout ve fotogalerii.