Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Příprava na MS: V zápasech úspěšná Kanada a Finsko

Příprava na MS: V zápasech úspěšná Kanada a Finsko
P ř e r o v - V rámci přípravy na nadcházející světový šampionát hokejistek do 18 let, který se od soboty 31. prosince začne hrát ve Zlíně a v Přerově, se ve čtvrtek na přerovském zimním stadionu odehrály dvě přátelská utkání. V odpoledním zápase změřily síly osmnáctileté reprezentantky Kanady s mladším dorostem HC ZUBR Přerov, který byl posílen o jednu pětku staršího dorostu. Kanaďanky potvrdily roli favorita mistrovství světa a v utkání zvítězily. Ve večerním duelu pak měli možnost přerovští diváci spatřit a posoudit připravenost českých reprezentantek do 18 let, které se postavily stejně starým soupeřkám z Finska. Pěkný zápas, který se musel divákům líbit vyhrály těsným rozdílem Seveřanky. Oba zápasy se hrály ve výborné atmosféře s téměř šesti stovkami diváků na tribunách.

Mladší dorost HC ZUBR Přerov - Kanada 1:5 (1:1, 0:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 26. Daniš (Ministr, Blahunek) - 16. Kohler (MacAulay), 43. Mercer (Capizzano), 50. Dubois (Kohler), 51. Woods (Krzyzaniak), 57. Connery (Clark, Brykaliuk). Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Wesley. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Sestava HC ZUBR Přerov: Kašpárek (35. Vaculík) - Hradila, Peterka, Podepřel, Daniš, Metelka, Jančařík, Duda, Smolka, Zatloukal, Blahunek, Kubíček, Vlach, Pochyla, Siegel, Ministr, Solař, Weintritt, Nossek, Bochňák, Matlocha.

Sestava Kanady: Chuli (35. Machmeyer) - Richardson, Crossley, Capizzano, Ambrose, Krause, Krzyzaniak, Roesler. Frazer, Clark, Brykaliuk, Stacey, Woods, Dufault, Lefort, Sowchuk, Mercer, Connery, Kohler, MacAulay, Dubois

Zubři odehráli herně i střelecky vyrovnanou pouze první třetinu. Během ní v 15.minutě dokázali využít svou přesilovku a ujali se dokonce vedení 1:0, ale už za necelou minutu na tabuli svítily jedničky na obou stranách, protože Kanaďanky dokázaly vyrovnat. Ty se ve 2.třetině již dostávaly k puku a šancím daleko častěji, ale Zubři se ještě ubránili. V poslední třetině už ale Kanada dominovala a vše v ní její hráčky podtrhly čtyřmi zaslouženými góly.

Sestřih videozáznamu utkání naleznete na TV ZUBR

Česká republika - Finsko 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 42. Vanišová (Lédlová) - 28. Tulus (Nuutinen), 49. Valkama (Koivisto). Rozhodčí: Husička – Bryška, Novák Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Sestava České republiky: Hladíková - Tejralová, Výtisková, Kolowrat, Vaňoučková, Kubátová, Hudečková, Pelikánová, Nováková, Lásková, Sadílková, Nešutová, Lédlová, Křížová, Kuželová, Vanišová, Mazánková, Vopravilová, Cumelová, Pecinová, Přibylová

Sestava Finska: Portnoj (31. Ranne) - Koivisto, Kilponen, Tuovinen, Lindholm, Merilainen, Valkjarvi, Viitasuo, Uppgard, Ritari, Kotkaslahti, Ollikainen, Rantanen, Alanko, Tanskanen, Tulus, Nuutinen, Vainionpaa, Valkama, Suokko, Maamaki.

Zápas přinesl celkem vyrovnanou hru s pěknými šancemi na obou stranách. I zde se hrálo dlouho nerozhodně, ale do vedení se ve druhé třetině dostaly hráčky z Finska, když v této třetině byly přeci jen střelecky více aktivnější. Češky sice krátce po zahájení třetí třetiny vyrovnaly, ale Finsko při své přesilovce v půli 3.třetiny opět strhlo vedení na svou stranu. Češky se v závěru utkání pokusily i o power play, ale úspěch jim to bohužel nepřineslo.