ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Olomouc - Přerov (sobota 16:15)  |  PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

SKA Petrohrad je v Přerově! Má už za sebou první trénink

SKA Petrohrad je v Přerově! Má už za sebou první trénink
P ř e r o v – Hokejoví fanoušci se konečně dočkali! Po téměř čtyřech měsících je opět na přerovském zimním stadionu pořádně rušno. Už z dálky je slyšet zvuk bruslících hráčů po ledové ploše a také dunění mantinelů. Je to jasná známka toho, že nová sezóna 2011/2012 byla zahájena. Letos byl start uspíšen, protože Přerov se na dva týdny stal domovem ruského týmu SKA Petrohrad, který vede zkušený trenér a místní rodák Miloš Říha. Se svým mužstvem zde bude až soboty 6. srpna a v rámci přípravného soustředění odehraje hned několik zápasů. Jeden dokonce v Přerově, a to s mistrovským Třincem. Úvodní trénink nejbohatšího evropského klubu už delší dobu očekávala spousta hokejových fanoušků.

Přistání v Brně a následná cesta do Přerova s téměř dvěma tunami bagáže

Bylo přesně 14:05, když výprava týmu SKA Petrohrad dosedla se svým letadlem na přistávací plochu brněnského letiště v Tuřanech. Poté následoval rychlý přesun do autobusu a cesta směr Přerov. “Pro Petrohrad byl v Brně na letišti připraven autobus, nákladní auto na odvoz veškeré výstroje a ještě navíc další vozidlo pro kustody. Celkem měl tým zhruba 1,9 tuny bagáže,“ řekl naší redakci Petr Blaheta, který všechny akce s Milošem Říhou v Česku organizuje. Po příjezdu do Přerova se tým ubytoval v Hotelu FIT, ten bude až do 6. srpna jejich přechodným domovem.

Na ledové ploše o hodinu dříve, od zítřka bude Petrohrad trénovat dvakrát denně

Na ledovou plochu se hokejisté Petrohradu rozhodli jít o hodinu dříve, než bylo původně plánováno. Od 17:00 do 18:00 se tak po ledě přerovského zimního stadionu pod taktovou trenérů Miloše Říhy a Sergeje Zubova proháněla více než třicítka hráčů. Jakub Štěpánek, Petr Průcha, Jevgenij Arťuchin, Mattias Weinhandl, Dmitrij Kalinin - to je jen krátký výčet velezkušených borců, které můžete v následujících dvou týdnech v Přerově spatřit. Na úvodním dni soustředění chyběl pouze Maxim Afinogenov. “Ten přiletí zítra do Vídně a poté se samozřejmě k týmu také připojí,“ dodal Blaheta.

Ze střídačky první tréninkovou hodinu sledoval také Alexej Kasatonov, majitel dvou zlatých medailí z olympijských her v Sarajevu 1984 a Calgary 1988, pětinásobný vítěz mistrovství světa a držitel zlaté medaile z Kanadského poháru 1981, který je současným generálním ředitelem SKA Petrohrad.

Petr Blaheta, hlavní pořadatel soustředění, nám také přiblížil, jak bude tréninkový den Petrohradu vypadat. “Led bude mít vždy od 9:00 do 11:15 a od 15:30 do 17:15. Dopoledne dojde k rozdělení týmu na dvě části, jedna bude na ledě a druhá v posilovně SK Přerov. Od šesté do sedmé hodiny pak bude mít Petrohrad další sportovní činnost, jako například fotbálek, tenis a nebo využije tělocvičnu,“. V rámci dvoutýdenního soustředění sehraje ruský tým hned tři zápasy. Nejdříve v Hradci Králové, poté v Brně a na závěr v Přerově s Třincem.

Soustředění Petrohradu v Přerově sledují kamery sportovního kanálu Russia 2

První tréninkový den na zimním stadionu kromě fanoušků bedlivě sledovali také novináři, kteří od střídaček nafotili spoustu snímků a natočili řadu minut videozáznamu. O Petrohrad se samozřejmě nezajímají jen domácí média, ale také světová. Po celé dva týdny bude sledovat tréninky i přípravné zápasy Petrohradu například štáb ruského sportovního kanálu Russia 2, který do svého vysílání připravuje speciální dokument o soustředění týmu SKA v Přerově.

Trénovat bude také juniorka Hradce Králové a domácí hokejová škola

Kromě Petrohradu se na přerovském ledě v příštím týdnu objeví také prvoligová juniorka HC VCES Hradec Králové, kterou vede Miloš Říha mladší. Zimní stadion však bude využívat pouze k trénování. Přípravné utkání odehraje v pátek 29. července v sousední Olomouci proti tamní Moře. Další hodiny ledu pak zaplní Příměstská hokejová škola, která se těší velkému zájmu dětí a pořádá ji přerovský hokejový klub.

Fotogalerii z prvního tréninku SKA Petrohrad v Přerově si můžete prohlédnout ZDE

Videosestřih z prvního dne soustředění Petrohradu nabízí také TV ZUBR