ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Kolín 3:4  |  JUNIOŘI: Přerov - Jihlava (pátek 17:00)  |  DOROST: Přerov - Zlín (ODLOŽENO)
PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Ministrův další hattrick na výhru nestačil, Zubři po špatném výkonu prohráli s Kolínem

Ministrův další hattrick na výhru nestačil, Zubři po špatném výkonu prohráli s Kolínem
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v pátém kole Maxa ligy nestačili na Kolín 3:4 a poprvé v sezoně zůstali bez bodu. Zubři nedokázali navázat na sobotní duel proti Pardubicím B a ve druhém domácím zápase v řadě ani jednou nevedli. Přesto se jim díky druhému hattricku Daniela Ministra během dvou utkání podařilo zkraje třetí třetiny vyrovnat na 3:3. V závěru pak mohli rozhodnout z přesilovky, tu však minutu před koncem využili kozlové. Kolínu vystřelil premiérové vítězství Kryštof Lang.
5.kolo, středa 25.9.2024
HC ZUBR Přerov - SC Marimex Kolín
HC ZUBR Přerov - SC Marimex Kolín
3:4
(1:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Ministr (Černý, Nemec), 31. Ministr (Indrák), 42. Ministr (Jáchym, Černý) – 1. Všetečka (Ouřada, Kloz), 23. Pokorný (Moravec, Kloz), 29. Sýkora (Pokorný), 59. Lang (Husa, Kloz). Rozhodčí: Rapák, Šudoma – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 893. Střely na branku: 21:19. Zblokované střely: 4:2. Vhazování: 32:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4.
Mokry – Krisl, Černý, Hryciow, Cubo, Němec, Pěnčík, Hanák – Mácha, Jáchym, Březina – Indrák, Pechanec, Číp – Zabusovs, Nemec, Ministr – Kratochvil, Pšurný, Hotěk
Málek – Kolmann, Sýkora, Piegl, Husa, Tůma, Hampl, Pinkas – Hujer, Skořepa, Dlouhý – Ouřada, Kloz, Všetečka – Lang, Moravec, Pokorný – Gardoň, Malínek, Síla – Gajda

Komentář k zápasu

Přerov zaspal začátek utkání a Kolín rychle po 57 vteřinách udeřil. Dobře sehranou akci načal zavezením kotouče Ouřada, který si s Klozem na mantinelu vyměnil puk a následně ho shodil do strany na Robina Všetečku. Ten zakončil z prvního doteku do odkryté branky. Kozli na Zubry vletěli a aktivitu si udržovali i nadále. Aktivním forčekingem a neustálým směřováním hry dopředu činili Hanákům výrazné problémy s přechodem do útoku a příliš prostoru jim nedali ani v přesilovkách. Nakonec ale Zubři těsně před sirénou srovnali. Poté, co Černý obtočil Málkovu branku, zamířil puk na hokejku Daniela Ministra, který zaznamenal už pátou ligovou trefu.

Středočeši si na začátku druhé třetiny vzali vedení zpět. Rozruch před Mokrym způsobený Klozovou formací vyústil v Cubovo vyloučení a následné potrestání. Pěkně sehranou akci zakončoval před brankou nehlídaný Štěpán Pokorný. Domácí stále nepodávali výkon, který byl od nich k vidění v prvních dvou zápasech, což znásobila 29. minuta. Mokry se zpoza branky teprve vracel mezi tyče, když chtěl rychlým nahozením překvapit Sýkora. Do sítě úspěšně protečoval kotouč Petr Moravec. Přerov se každopádně v klíčové chvíli nesložil a rychle se přiblížil na kontakt. Indrák ubránil puk v rohu pásma a našel na kruhu volného Daniela Ministra, jenž opět pohotově překonal Málka, tentokrát mezi betony. Snížení na 2:3 Zubrům odlehčilo nohy a zlepšenou hrou dokázali zatlačit, do třetího dějství ale srovnat nestihli.

Počkat si museli až na začátek třetí třetiny, kdy šel za zbytečný zákrok na trestnou Gardoň a „Ministr útoku“ znovu udeřil. Jáchymovu přesnou přihrávku zužitkoval Daniel Ministr k druhému hattricku po sobě, a především ke srovnání jak jinak než přesnou ranou z první. Ve třetí části obě mužstva dokázala zahrozit, přičemž ani jedno nedisponovalo výraznou převahou, nakonec ale přišlo rozhodnutí o vítězi v čase 59:00. Kryštof Lang v přesilovce sice nepálil přesně, puk se ale odrazil od kalhot Krisla a zapadl do branky Mokreho.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Od prvního střídání to byl špatný zápas. Neměli jsme tempo ani ochotu bojovat. Dva dny jsme se přitom chystali a věděli jsme, že to bude o bojovnosti a urputnosti. Dneska jsme ji nechtěli podstupovat, přesto jsme se dostali na dobrý výsledek. Měli jsme šanci utkání rozhodnout, bohužel jsme neměli klid ani hlavu. Hlava rozhoduje a tentokrát nám dávala špatné povely. Musíme dát kredit soupeři, že si to ubojoval. Strašně mě to mrzí, odevzdali jsme tři body. I kdyby bylo prodloužení a porvali bychom se o druhý bod, pořád by to bylo dobré, i když bychom z našeho pohledu bod ztratili. Tohle byl ale opravdu špatný zápas.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Jsme šťastní, že jsme konečně zvítězili. Jeli jsme sem zlomit smůlu, kterou jsme dosud měli, a to se nám povedlo. I předtím jsme odehráli velmi dobrá a kvalitní utkání, ale štěstíčko nebylo na naší straně. Věřili jsme, že naší poctivou prací v zápasech i v tréninku se to jednou musí vrátit. Dneska to přišlo. Co jsme ztráceli v závěrech předchozích utkání, se otočilo na naši stranu. Pro diváky i nás trenéry to byl velmi zajímavý hokej, mělo to šmrnc. Štěstí se přiklonilo na naši stranu, bereme tři body, takový je sport. Domácí mohou být zklamaní. My jsme teď takhle prožili čtyři zápasy a dokážu se vžít do jejich situace.