Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Kontaktní branka přišla pozdě, Zubři v Litoměřicích na bod ze Sokolova nenavázali

Kontaktní branka přišla pozdě, Zubři v Litoměřicích na bod ze Sokolova nenavázali
L i t o m ě ř i c e – Hokejisté Přerova podlehli v předehrávce 27. kola Litoměřicím 1:2 a prohráli třetí zápas v řadě. Zubři na severu Čech dostali dva góly krátce po polovině utkání. Ve 31. minutě otevřel skóre Koláček a ve 34. minutě využil přesilovku Válek. Hanáci dokázali pouze snížit, v závěru se prosadil Ministr.
27.kolo, neděle 4.12.2022
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
2:1
(0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Koláček (Ton, Kracík), 34. Válek (Jícha, Holý) – 59. Ministr (Pechanec). Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Baxa, Belko. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 930. Střely na branku: 29:34. Zblokované střely: 13:18. Vhazování: 25:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
T. Král – Němec, Jebavý, Veber, Výtisk, Šedivý, Holý, Hampl – P. Svoboda, Jícha, Válek – Slavíček, Kuťák, Procházka – Koláček, Kracík, Ton – Cikhart, Vitouch, Jiruš
D. Král – Kudělka, Černý, Chroboček, Krisl, Hrdinka, Novotný, Ševčík – Doležal, Ministr, Jakub Svoboda – Jan Svoboda, Pechanec, Březina – Indrák, Macuh, Dobša – Tarnoczy, Dvořák, Goiš

Komentář k zápasu

Zubři nezačali dobře, hned po půlminutě musel na trestnou lavici zamířit Kudělka. S litoměřickou první přesilovkou si ale dokázali poradit. V počáteční fázi zápasu se ani jednomu celku poměrně tradičně nedařilo založit útok, a tak ani jeden z brankářů nemusel řešit vážnější adepty na střelce první branky. Stojící přerovská obrana zabránila Válkovi v dobré pozici jen za cenu faulu. Domácí útočník se pak chtěl uchytit v přesilovce, branku Daniela Krále ale přestřelil. Přerovští se tak opět ubránili a výrazněji musel zasáhnout také „druhý“ Král v brance Litoměřic proti brejku Indráka.

Nepříliš zajímavé první dějství vystřídalo druhé, ve kterém šlo MEO opět do čtyř. Statistiky oslabení Přerov znovu vylepšil a posléze se také dočkal početní výhody. Zubři se ale nedokázali ani usadit v pásmu, a tak přišel s největší šancí paradoxně litoměřický Kracík. Ten ještě neskóroval, krátce po polovině ovšem Hanáci „tradičně“ inkasovali první branku. Na osu hřiště si vyjel Josef Koláček a prudkou ranou zápěstím prostřelil Daniela Krále. Domácí dostali vzápětí k dispozici čtvrtou přesilovku a vedení navýšili. Přerovská defenziva zaspala na modré čáře a rozjetý Lukáš Válek z levého kruhu zamířil přesně. Hostům nepomohla ani Březinova tyč, ani druhá výhoda.

Do třetí třetiny tak vstupovali opět s mankem a nulou v kolonce vstřelených branek. Aktivnější sice byli, stále se jim ale nedařilo ladně zakládat útoky a následně trefovat branku Litoměřic. Ohrozit ji mohl Pechanec s Černým, Zubrům však štěstí nepřálo. Pozice přesily i oslabeného týmu si znovu vyzkoušeli oba soupeři a Přerovu se čas na srovnání krátil. Vzpruhu mu přinesla více než minuta v pěti proti třem, Jakub Svoboda dokonce Tomáše Krále prostřelil, ten ale předtím při přesunu posunul branku. Neuznaný gól pak Přerovu k bodům chyběl, Daniel Ministr totiž krátce před vypršením třetí části snížil bleskově po vyhraném buly při power-play bez brankáře. Na víc už se ale MEO nezmohlo a z tripu na severozápad Čech tak veze pouze jeden bod a dvě vstřelené branky.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (HC Stadion Litoměřice): Oproti včerejšímu utkání jsme s předvedenou hrou spokojení, zlepšili jsme výkon. Nebýt té chyby v power-play soupeře, tak jsme dneska předvedli parádní výkon a vyhráli jsme zaslouženě.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Trápíme se v koncovce, domácí dvě šance proměnili, my jsme skórovali až v power-play, to rozhodlo.