Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Přerovští v Sokolově prolomili gólový půst, z prvního utkání na tripu získali bod

Přerovští v Sokolově prolomili gólový půst, z prvního utkání na tripu získali bod
S o k o l o v – Hokejisté Přerova ve 26. kole Chance ligy prohráli se Sokolovem 1:2 po samostatných nájezdech a potřetí v řadě bodovali na hřišti soupeře. Zubři dlouho prohrávali po trefě ex-přerovského Weinholda z konce první třetiny. Vyrovnání zařídil osm minut před koncem při přesilovce Jakub Svoboda, který stejně jako před necelým měsícem ve Zlíně ukončil období Hanáků bez vstřelené branky. O druhém bodu pro Baník rozhodl proměněným nájezdem Kverka.
26.kolo, sobota 3.12.2022
HC Baník Sokolov - HC ZUBR Přerov
HC Baník Sokolov - HC ZUBR Přerov
2:1sn
(1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Weinhold (Tomi, Rulík), rozhodující nájezd Kverka – 52. Jakub Svoboda (Černý, Kudělka). Rozhodčí: Kostourek, Svoboda – Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 408. Střely na branku: 25:20. Zblokované střely: 8:11. Vhazování: 26:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Michajlov – Tomek, Novák, Baláž, Pohl, Krutil, Weinhold, Klejna – Hrabík, Kverka, Vrhel – Hauser, Rohan, Osmík – Tomi, Jurčík, Berka – Hajný, D. Novotný, Rulík
Postava – Kudělka, Černý, Chroboček, Krisl, Hrdinka, M. Novotný, Ševčík – Doležal, Ministr, Jakub Svoboda – Jan Svoboda, Pechanec, Březina – Indrák, Macuh, Dobša – Tarnoczy, Dvořák, Goiš

Komentář k zápasu

Zubři si hned zkraje zápasu zahráli přesilovku, ránu Krisla od modré čáry i pokus Kudělky z kruhu ale pokryl Michajlov. Po nepřesnostech na obou stranách mohl sokolovské zaváhání potrestat Jan Svoboda, jeho střelu po přihrávce Pechance ale domácí brankář srazil betonem do rohu kluziště. Na druhé straně byl v početní výhodě volný u tyče Jurčík, Postavu ale nepřekonal.

V závěru první třetiny získal puk ze skrumáže před brankou Baníku Tarnoczy, Michajlov ale střelu přerovského mladíka přizvedl nad horní tyčku. Západočechům zanedlouho vyšlo přečíslení tři na jednoho. Tomi při spolupráci bývalých Zubrů našel Martina Weinholda, který zamířil mezi ruku a tělo Postavy. Vzápětí se druhý gól snažili přidat dorážející Osmík a Hajný, hostující obrana však nepříjemnou situaci dokázala ustát.

Po přestávce Sokolov zvýšil aktivitu, ke zvýšení vedení mu nicméně nepomohly přesilové hry. Na Postavu také krátce po sobě ujeli Osmík s Rulíkem, ani jeden z nich ale na brankáře Hanáků nevyzrál. Postava si poradil také s možností Kverky, jenž se snažil využít jeho nedorozumění s Novotným. Na konci druhé třetiny mohl po nahození od modré čáry srovnat Březina. Místo sedmého gólu v sezoně si ale připsal pouze dvouminutový trest.

Zubři ukončili více než 120 minut dlouhé čekání na branku v 52. minutě. Černý během vyloučení Vrhela nabil Jakubu Svobodovi, který se trefil příklepem z první. Obrat mohl dokonat Dvořák, kotouč ale nad ležícího Michajlova neposlal. O vítězi zápasu musely rozhodnout samostatné nájezdy. Ty ve třetí sérii rozhodl sokolovský Jaromír Kverka, jenž navázal na předchozí branku Hausera. Za Přerov se prosadil jen Březina.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Nejsme produktivní, nedáváme góly, trápí nás to. Opticky jsme vypadali, že jsme více na puku, hra plyne. Domácí se z brejku dostali do vedení a pak bylo velice těžké srovnat. Škoda, že jsme v závěrečné minutě nevyužili přesilovku a následně v prodloužení převahu čtyři na tři. Druhý bodík jsme si tam mohli přiklonit na svou stranu. Nájezdy už jsou vždycky větší štěstí pro jeden tým. Myslím si, že jsme ze zápasu mohli získat více než jeden bod.