Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Bez gólu se vyhrát nedá. Zubři se ve druhém derby neprosadili a s Prostějovem prohráli

Bez gólu se vyhrát nedá. Zubři se ve druhém derby neprosadili a s Prostějovem prohráli
P ř e r o v – Hokejisté Přerova nestačili ve 25. kole Chance ligy na Prostějov 0:3 a v domácím prostředí nebodovali podruhé za sebou. Zubři poprvé inkasovali ve 13. minutě, kdy se prosadil ještě nedávno přerovský obránce Kubeš. Během dalších dvou třetin dvakrát skóroval prostějovský kanonýr Ostřížek a stanovil konečný výsledek zápasu. Jestřábi tak MEO vrátili porážku z poloviny října.
25.kolo, středa 30.11.2022
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
0:3
(0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Kubeš (Valenta, Burian), 40. Ostřížek (Hašek, Valenta), 52. Ostřížek (Hašek, Valenta). Rozhodčí: Micka, Vrba – Blažek, Kleprlík. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1532. Střely na branku: 27:21. Zblokované střely: 6:0. Vhazování: 22:38. Průběh utkání: 0:3.
Postava – Černý, Kudělka, Chroboček, Krisl, Hrdinka, Novotný, Ševčík – Doležal, Ministr, Jakub Svoboda – Jan Svoboda, Pechanec, Březina – Indrák, Macuh, Dobša – Tarnoczy, Dvořák, Goiš
Pavelka – Valenta, Kubeš, Poledna, Benda, Pěnčík, Staněk – Novák, Jáchym, Jiránek – Ostřížek, Vlach, Burian – Jansa, Hašek, Slanina – Maruna, Venkrbec, Jandus

Komentář k zápasu

V prvním dějství odváděly kvalitní práci obě obrany. Jak Postava v brance Přerova, tak ani Pavelka na opačné straně nemuseli řešit příliš složité situace a kryli hlavně ojedinělé střelecké pokusy. Prostějovští museli zpozornět, když z kruhu střílel Macuh. O několik minut později zase museli řešit přečíslení Goiše s Novotným. Dobrou střelu Jáchyma a přečíslení vykryl také Postava, ve 13. minutě už ale na lépe sehraný kontr nestačil. Valenta si sjel do volného prostoru a před brankou našel špatné krytého Jakuba Kubeše. Zubrům se pak naskytla více než minuta dvojnásobné přesilovky, v té ale nic nepředvedli.

Druhá třetina se nesla ve velmi podobném duchu. Přerovu nešla upřít snaha být aktivním celkem, na dobře připravené prostějovské obraně si ale lámal zuby a směrem k Pavelkově brance nedokázal mnoho vymyslet. Srovnat mohl ve 27. minutě, dezorientovaného brankáře hostů však nepotrestal. MEO opět promarnilo přesilovku, o něco lépe ji poté sehráli Jestřábi, ani ti nicméně neuspěli. Příliš je to však nemuselo mrzet, Přerovu přichystali studenou sprchu. Pouhé čtyři vteřiny před sirénou se na puk dostal rozjetý David Ostřížek, jenž dvojicí bekhendových kliček oklamal jak bránícího Ševčíka, tak chytajícího Postavu.

Zápas, který byl do té doby bez výraznějších momentů a celkového náboje, pokračoval stejnou cestou i ve třetí třetině. Přerovu se recept na Jestřáby hledal velmi těžko a o příležitosti je obírala také výrazná neúspěšnost na buly. Zubry nevysvobodila ani velká šance Ministra, který v přesilovce nezvedl puk a trefil pouze beton přesouvajícího se Pavelky. Jeho spoluhráči se soustředili především na defenzivní výkon, v 52. minutě ale přišel třetí a finální zářez Davida Ostřížka. Ten si opět naznačením poradil s obráncem a na bližší tyči nachytal Postavu. Nulu Pavelkovi nevzal ani těsně před koncem při trestném střílení Doležal, Zubři tak stejně jako před týdnem proti Vsetínu vyšli bodově naprázdno.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Hráčům nemáme co vytknout. Soupeř se prosadil individuálně z minima šancí, které bylo. Jeho brankáře se nám nepodařilo překonat ani v přesilovce pět na tři ani při závěrečném trestném střílení. Je to rozpor. Výsledek vypadá jednoznačně, hra z naší strany nebyla špatná – bylo tam úsilí i nasazení. Nula nás ale držela dole. Nedá se nic dělat, dneska jsme poraženi.

Aleš Totter (LHK Jestřábi Prostějov): Domácí hrají celou sezonu takový play-off hokej. Jednoduše posouvají kotouče, jsou silní v osobních soubojích. Hrají hodně týmově a na vlastním ledě jsou silní. Pomohl nám první gól po krásné akci, do té doby jsme hru úplně nekontrolovali, pak jsme se trochu uklidnili. Do druhé třetiny jsme nastoupili dobře a soupeři jsme se v nějakých věcech začali vyrovnávat. Rozhodla druhá branka pár sekund před koncem druhé části, dodala nám poslední kousek sebevědomí. Podali jsme výborný výkon od gólmana, přes obránce po útočníky. Takhle by to mělo vypadat. Jsme rádi, že náš tým dokáže hrát i takový silový hokej.