Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři v souboji s Draky neuspěli, znovu ale bodovali a dotáhli se na vedoucí Vsetín

Zubři v souboji s Draky neuspěli, znovu ale bodovali a dotáhli se na vedoucí Vsetín
Š u m p e r k – Hokejisté Přerova prohráli v osmém kole Chance ligy na ledě Šumperku 3:4 po prodloužení. Domácí vedli po dvou trefách Žalčíka, Zubři ale během necelé půlminuty srovnali zásluhou Pechance a Kratochvila. Obrat ve skóre dokonal deset minut před koncem Jakub Svoboda, Žalčík ale hattrickem poslal zápas do prodloužení. To rozhodl po třiceti sekundách zadák Draků Eliáš. Svěřenci trenérů Svobody a Dočkala podruhé v sezoně nezvítězili, bodovou sérii ale prodloužili na sedm utkání. MEO tak v tabulce dorovnalo první Vsetín, stejně jako Valaši má nyní patnáct bodů.
8.kolo, středa 5.10.2022
DRACI PARS Šumperk - HC ZUBR Přerov
DRACI PARS Šumperk - HC ZUBR Přerov
4:3p
(1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Žálčík (Průžek, Dudycha), 21. Žálčík (Dudycha, Průžek), 57. Žálčík (Bartoš, Průžek), 61. Eliáš (Šuhaj, Jelínek) – 25. Pechanec (Březina, Jan Svoboda), 25. Kratochvil (Černý), 50. Jakub Svoboda (Kratochvil). Rozhodčí: Šudoma, Wagner – Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 4:4, navíc Drtil (Šumperk) trest ve hře. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 757. Střely na branku: 26:36. Zblokované střely: 5:7. Vhazování: 28:37. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.
Hamalčík – Dudycha, Drtil, Eliáš, Kadeřávek, Kunst, Hrachovský – Průžek, Bartoš, Žálčík – Kohút, Šuhaj, Jelínek – Bernat, M. Svoboda, Jouza – Horký, Čermák, Křemen
Postava – Černý, Kudělka, Chroboček, Gréč, Krisl, Ševčík – Jakub Svoboda, Kratochvil, Indrák – Březina, Pechanec, Jan Svoboda – Goiš, Macuh, Okál – Tarnoczy, Ministr, Dobša

Komentář k zápasu

V úvodu vytvořili závar v útočném pásmu Křemen a Čermák, kotouč po několika odrazech skončil vedle přerovské branky. Během osmé minuty přišly velké šance na obou stranách. Nejprve Chrobočkův pokus nedorazil za Hamalčíka debutant v Chance lize Tarnoczy. Z protiútoku pak ujel Lukáš Žálčík a střelou zápěstím pod horní tyč poslal Šumperk do vedení.

Vyrovnat mohl po přihrávce Okála Macuh, domácího brankáře trefil do masky. Zubři poté nevyužili dlouhou čtyřminutovou přesilovku, zakončení Jakuba Svobody vytěsnil Hamalčík ramenem. Ex-šumperskému Macuhovi se naskytla další možnost po střele Ševčíka, před odkrytou bránou ale neuspěl. V přesilovce Draků zahrozil Žálčík. Postava zasáhl betonem, stejně jako při hře pět na pět proti rozjetému Horkému.

Zkraje druhé třetiny zvýšil náskok Šumperka druhým gólem v zápase Lukáš Žálčík. Kapitán domácího týmu poslal kotouč přesně ke vzdálenější tyči. Zubři dokázali srovnat dvěma brankami v rozmezí 24 sekund. Po bekhendové nabídce Březiny se prosadil najíždějící Antonín Pechanec, vzápětí zamířil do horního rohu Hamalčíkovy brány Matouš Kratochvil.

Draci reagovali oddechovým časem a zvýšenou aktivitu ukázal při průniku Jelínek. Velkou příležitost měl při vyloučení Pechance Kohút, Postava jej lapačkou vychytal. Hosté nedokázali proměnit ani pětiminutovou přesilovku za zákrok Drtila na Macuha. U levé tyče nedorazil puk do sítě Březina, neujal se ani skákavý pokus Indráka.

Přerov otočil skóre v 50. minutě, střela Jakuba Svobody nad kruhem zapadla až za záda Hamalčíka. Šumperk odpověděl tři minuty před koncem. Bartoš našel Lukáše Žalčíka, jenž zakončil mimo dosah Postavovy lapačky a dovršil hattrick. Hostům mohl vrátit vedení Okál, zaváhání Kunsta ale nepotrestal. Utkání dospělo do prodloužení, které rychle ukončil tečí Šuhajova pasu šumperský obránce Filip Eliáš.

Ohlasy trenérů

Lukáš Majer (DRACI PARS Šumperk): Těžké utkání. Přerov udělal obrovský progres oproti přípravě a působil naprosto sebevědomým dojmem. My jsme velmi rádi, že jsme obrali o body momentálně jednoho z nejlepších týmů soutěže. Měli jsme dobrý vstup do utkání, což bylo velmi důležité. Byli jsme aktivní a první třetinu jsme dokázali vyhrát 1:0. Myslím si, že mužstvo ukázalo vyspělost a sílu v tom, že za stavu 2:0 nás nepoložily dvě inkasované branky v rychlém sledu. Díky výborné práci kluků v oslabení jsme druhou třetinu zvládli dohrát za stavu 2:2. Ve třetí třetině už bylo z obou stran cítit, že to bude spíše remízový zápas. My jsme ukázali velkou vnitřní sílu celé kabiny a kluků, kteří do toho dnes hodně promluvili, ať to byl Horký, Křemen, Čermák nebo Svoboda. Tihle kluci udělali pro tým velké množství práce. Po vyloučení Tomáše Drtila jsme se semkli a zápas dohráli pouze na pět beků. Závěr už byl vykrystalizováním výborné týmové práce.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Do utkání jsme vstoupili dobře. Byli jsme aktivní a měli jsme dobré příležitosti, které domácí brankář zlikvidoval. Z jednoho brejku jsme následně inkasovali. Zápas se pro nás pak nevyvíjel dobře, soupeř odskočil na rozdíl dvou gólů. Rychle jsme se ale dostali do hry a srovnali na 2:2. Bohužel nám nešly přesilovky, i když jsme je hráli spoustu minut. Nevytěžili jsme z nich nic. Závěrečná bojovnost domácích potom rozhodla, že zápas v normální hrací době skončil remízou. První střídání v prodloužení jsme si chybně rozebrali hráče, ale to se stává. Nedá se nic dělat. Mohli jsme mít tři body, ovšem také jsme nemuseli mít ani jeden. Každý bod se počítá, teď se musíme nachystat na další zápas.