ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubři ve Frýdku pátou výhru nepřidali, získali ale bod za remízu po šedesáti minutách

Zubři ve Frýdku pátou výhru nepřidali, získali ale bod za remízu po šedesáti minutách
F r ý d e k - M í s t e k – Hokejisté Přerova podlehli v šestém kole Chance ligy Frýdku-Místku 0:1 po prodloužení a poprvé v sezoně prohráli. O výhře rysů rozhodl v 63. minutě odchovanec Zubrů Dostálek. Hanáci i přes porážku zůstávají posledním týmem druhé nejvyšší soutěže, který nepadl v základní hrací době. V neúplné tabulce klesli o jedno místo na třetí pozici, Frýdek je devátý.
6.kolo, středa 28.9.2022
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
1:0p
(0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 63. Dostálek (Lyszczarczyk). Rozhodčí: Micka, Zubzanda – Dědek, Štěpánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 855. Střely na branku: 32:33. Zblokované střely: 0:2. Vhazování: 32:35. Průběh utkání: 1:0.
Švančara – Teper, Havránek, Ročák, Zeleňák, Michálek, Žůrek, Adámek – Lyszczarczyk, Vrdlovec, Dostálek – Ramik, Macháček, Matěj – Bednář, Haas, Hotěk – Homola, Jobánek, Geidl
Postava – Černý, Kudělka, Chroboček, Gréč, Krisl, Ševčík, Hanák – Jakub Svoboda, Kratochvil, Indrák – Březina, Pechanec, Okál – Goiš, Macuh, Jan Svoboda – Dobša, Dvořák, Fencl

Komentář k zápasu

Přerov začal aktivně. Nahození od modré čáry tečoval Kratochvil, na Švančaru ale nevyzrál. Zdálky to pak příklepem zkusil Jakub Svoboda. Švančara puk betonem vyrazil před sebe, Kratochvil se k dorážce neprotlačil. Na druhé straně zastavil Postava pokus Michálka i možnost Lyszczarczyka z levé strany.

V polovině první třetiny dorážel u tyče Dobša, Švančaru ale mezi betony neprostřelil. Následovala první přesilovka Frýdku. Postava v ní navzdory zakrytému výhledu dokázal zneškodnit Lyszczarczykovo zakončení z mezikruží. Těsně před přestávkou ubránili Zubři i dvojnásobné oslabení.

Velkou šanci měl ve druhé části osamocený Bednář, padající Postava jej betonem vychytal. Při první přesilovce hostů zasáhl Jakub Svoboda Švančaru do masky, poměr sil na ledě se následně vyrovnal. Před Postavu se poté protáhl Ramik, zblízka však neuspěl.

Lítý boj se protáhl i do poslední dvacetiminutovky, v níž byli opět hlavními hrdiny především brankáři. Jednoznačně více práce však musel odvést Postava. Frýdečtí zahodili šance Ramika, Macháčka nebo Havránka a k otevření skóre se nedostali ani ve dvojici přesilových her.

Zápas, který mnoho vyložených šancí nenabídl, dospěl až do prodloužení, kde v čase 62:22 našel svůj konec. Lyszczarczyk obešel Macuha a puk dovezl až na brankoviště, kde jej Postava vyrazil. K dorážce se následně dostal ex-přerovský Vlastimil Dostálek, jenž odkrytou branku neminul.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HC Frýdek-Místek): Naše vítězství je cenné hlavně z toho pohledu, že jsme potřebovali dnes bodovat. To bylo pro nás moc důležité. Trošku nás před utkáním postihla marodka, ale s tím jsme se dokázali poprat. Mladí kluci tak měli šanci, měli výzvu a musím říct, že vše chytli, jak se říká, za pačesy. Já myslím, že téměř bezchybným výkonem vzadu jsme ten zápas měli dobře rozjetý a mohli jsme mít nakonec ty body i tři. Ale vážíme si i těch dvou a myslím si, že jsme koncentrovaně hráli celých šedesát minut plus to prodloužení. Ten bod navíc jsme si jednoznačně zasloužili.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Bylo to vyrovnané utkání, výborně zachytali oba brankáři. Bohužel jsme se neprosadili, žádná z příležitostí se neujala. Každá série jednou končí, ale bod bereme. Až do konce to nebyl jednoduchý zápas, v závěru jsme ještě museli čelit přesilovce soupeře. V prodloužení pak domácí rozhodli po individuální akci. Nedá se nic dělat. Nicméně nejedeme s prázdnou, takže to není úplně černé.