Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubry otestoval Frýdek-Místek, odvážný výkon mladíků na výhru v Polárce nestačil

Zubry otestoval Frýdek-Místek, odvážný výkon mladíků na výhru v Polárce nestačil
F r ý d e k - M í s t e k – Hokejisté Přerova prohráli v úvodním přátelském zápase na ledě Frýdku-Místku 1:5. Svěřenci trenérů Svobody a Dočkala nastoupili v mladé sestavě, včetně devatenáctiletého odchovance Daniela Ministra. Právě ten se v 33. minutě postaral o první branku Zubrů v přípravě, to už ale rysi drželi třígólové vedení. Hanáci mohli skórovat častěji, například v řadě přesilovek. Jejich další možnosti však zlikvidoval ex-přerovský brankář Šimonů.
přát., úterý 9.8.2022
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
5:1
(2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Doktor (Vrdlovec), 5. Geidl, 24. Klimša (Hotěk, Havránek), 42. Klimša (Hotěk), 46. Hotěk (Zeleňák, Zeman) – 33. Ministr (Švejda). Vyloučení: 9:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 500. Střely na branku: 26:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Šimonů – Michálek, Havránek, Kareš, Zeleňák, Marcinko, Adámek, Homola – Dostálek, Vrdlovec, Doktor – Klimša, Zeman, Hotěk – Haas, Jobánek, Geidl – Ullrych
Žurek – Gréč, Ševčík, Hanák, Chroboček, Billa, Holík – Březina, Macuh, Dobša – Indrák, Ministr, Tarnoczy – Hradil, Halík, Fencl – Kuchta, Švejda, Zembol

Komentář k zápasu

Do branky hostů se postavil osmnáctiletý Petr Žurek, který Zubrům loni vychytal vítězství v základní části Ligy juniorů. Jako první jej prověřil Geidl, na druhé straně pokryl Šimonů střelu Gréče z mezikruží. Brankář Frýdku-Místku si zanedlouho poradil i s dotírajícím Dobšou.

Po faulu Indráka hráli rysi přesilovku. Na využití jim stačilo třináct sekund, z první se prosadil Jakub Doktor. Výhodu jednoho hráče v poli si vzápětí vyzkoušeli také Hanáci, znovu ale udeřil domácí tým. Nico Geidl si při protiútoku sjel více do hřiště a našel volné místo u Žurkovy lapačky.

Pět minut před koncem první třetiny se Přerovu naskytla dlouhá převaha pět na tři. Snížit v ní nedokázal, těsně před vypršením druhého trestu pak Tarnoczyho zblízka vychytal Šimonů. Ve 24. minutě Zubři inkasovali potřetí, rychlou kombinaci přesně zakončil David Klimša. Odpovědět se pokusil Chroboček, Šimonů prudkou střelu zastavil.

Hosté neuspěli ani v další dvojnásobné přesilovce. Tarnorczy mířil do ramene frýdeckého brankáře, Ševčík zdálky zase do lapačky. Čekání na gól prolomili Přerované po polovině utkání. Na Indrákovu teč Šimonů zvládl zareagovat, puk ale dorazil do sítě Daniel Ministr. MEO pokračovalo v aktivitě. Na pravé straně kluziště se uvolnil Zembol, Šimonů zasáhl hrudí.

Na začátku třetí třetiny se podruhé trefil David Klimša, po přihrávce Hoťka měl před sebou prázdnou bránu. Poté rysi pro změnu podruhé využili přesilovou hru, zkraje pravého kruhu skóroval Michal Hotěk. Při vyloučení Doktora dvakrát střílel Hradil, za záda Šimonů ale kotouč neposlal. Velkou šanci připravil Zembol volnému Březinovi, posila Zubrů však nechala vyniknout domácího gólmana.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HC Frýdek-Místek): My jsme to utkání dnes měli zaměřeno na kondici, kdy jsme zápas odehráli ve třech pětkách. Hlavně v prvních dvou třetinách to bylo chvilkama hodně znát. Paradoxně ve třetí části zápasu jsme měli sil dost. Zápas jsme nezačali vůbec špatně, měli jsme tam dobré věci, ale pak jsme zcela obrátili obraz hry, kdy jsme byli naopak jasně horší. Především díky nedisciplinovanosti, kdy jsme zbytečně chodili ven. Tohle se nám nesmí stávat, v tomhle musíme být vyspělí a poučit se z toho. Ale viděli jsme také řadu zajímavých věcí, především u mladých hráčů, což nás zajímalo nejvíce. Hodně jsme je vytěžovali bez ohledu na moment zápasu, v koncovkách, i v oslabeních. Vyzkoušeli jsme si poprvé i nějaké ty přesilovkové formace, které jsme netrénovali, i když je jasné, že jsme nebyli ještě zcela kompletní, ale někteří ukázali, že s nimi můžeme tady počítat, že budou pro soupeře nebezpeční. Ačkoliv není výsledek tak důležitý a v přípravě vždy hodně zkresluje, tak si vítězství ceníme. Musíme také pochválit gólmana Šimonů, který nás v přesilovkách hodně podržel.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Byl to první přípravný zápas, pro některé mladé kluky i první kontakt se seniorským hokejem. Teď by měli vědět, jak na sobě mají pracovat, aby se vyrovnali zkušenějším hokejistům. Udělali jsme si obrázek, jak to hráči jsou nebo nejsou schopní zvládnout. Přesilovky jsme zatím netrénovali. Bylo vidět, že domácí jsou v nich zručnější. Budeme na nich samozřejmě pracovat, protože rozhodují zápasy.