ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Stejný výsledek jako zkraje sezony: Zubři dvougólový náskok Šumperku nedotáhli

Stejný výsledek jako zkraje sezony: Zubři dvougólový náskok Šumperku nedotáhli
Š u m p e r k – Hokejisté Přerova nestačili ve 36. kole Chance ligy na Šumperk 1:2 a zaznamenali druhou porážku v řadě. Zubři na ledě Draků stejně jako v zářijovém vzájemném zápase dvakrát inkasovali během první třetiny. Petráska tentokrát překonali Spratek a Kindl. Svěřenci trenérů Roberta Svobody a Dočkala poté už dokázali pouze snížit zásluhou Doležala. V tabulce nyní figurují za Šumperkem, před utkáním na něj totiž měli hubený dvoubodový náskok.
36.kolo, středa 12.1.2022
DRACI PARS Šumperk - HC ZUBR Přerov
DRACI PARS Šumperk - HC ZUBR Přerov
2:1
(2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Spratek (Vachutka, Macuh), 20. Kindl (Žálčík, Vildumetz) – 47. Doležal (M. Svoboda, Šoustal). Rozhodčí: Hucl, Micka – Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 30:26. Zblokované střely: 5:4. Vhazování: 29:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Mokry – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, Rutar, Březák, Řezáč – Žálčík, Kindl, Kratochvíl – Kohút, Vildumetz, Vachutka – Spratek, Macuh, Furch – Scheuter, Šilhavý, Antoníček
Petrásek – Kudělka, Kubeš, Hrdinka, Černý, Krisl, Ševčík, Dluhoš – Jakub Svoboda, Herman, Jan Svoboda – Süss, Šoustal, Doležal – Goiš, Dvořák, Sloboda – M. Svoboda, Král, Novák

Komentář k zápasu

Na konci první šumperské přesilovky si před branku najížděl osamocený Kratochvíl, Žálčíkovu přihrávku do velké šance ale vystihl Petrásek. Ten zneškodnil i pokus unikajícího Macuha, na druhé straně zase Mokryho prověřili Süss a Šoustal. Skóre otevřeli v početní výhodě domácí, Vachutkovu nabídku tečoval do sítě Daniel Spratek.

Přerov mohl odpovědět při vyloučení Řezáče, Černý však odražený kotouč před odkrytou bránou netrefil. Necelou minutu před koncem první třetiny se znovu radovali Draci. Za hostující obranou se ocitl Denis Kindl a blafákem do bekhendu překonal Petráska.

V úvodu druhé části nevyužil Mokryho vyjetí z brankoviště Süss. Po pravém křídle se protáhl Jakub Svoboda, pak ovšem mířil jen do výstroje domácího gólmana. Třetí trefu Šumperka mohli přidat Vildumetz, Březák nebo Furch. Petráskovi v prvním případě pomohla horní tyč, poté předvedl zákroky lapačkou a betonem. Na druhé straně se neujala Süssova nebezpečná teč Hrdinkova nahození, Mokry si dokázal poradit.

Po nedovoleném zákroku Drtila přišla pátá přerovská přesilovka v zápase. Ani tu ale Zubři nevyužili, proti dorážce Jana Svobody k levé tyči se Mokry stihl přesunout. Hanáci skórovali až ve 47. minutě, puk po odrazu rychle nasměroval do brány Tomáš Doležal. Přerov ještě v závěru zkusil hru bez brankáře, zbývající ztrátu nicméně už nedohnal.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (DRACI PARS Šumperk): Já myslím, že bylo od začátku vidět, že dnes hrají dva nervózní týmy, čemuž samozřejmě napovídá postavení v tabulce. Nikdo se nechce pohybovat na úrovni baráže a sestupu. Na zápas jsme se poctivě připravovali, takže pro nás neskutečně cenné body, kdy zase máme jedno kolo trošku k nadechnutí. Pak to opět bude celý znovu, proto nesmíme hledět doprava doleva, jestli hraje Ústí s Třebíčí takhle, nebo někdo jiný s někým takhle. My prostě musíme jet to svoje zápas od zápasu, což se nám dnes povedlo. Myslím, že takovým koncentrovaným a poctivým výkonem jsme si šli pro tři body. Na závěr bych jednoznačně vyzdvihl týmový výkon a speciální týmy, protože jsme dali gól z přesilovky a hlavně jsme ubránili přesilovky soupeře.“

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Byl to hodně podobný zápas jako ten nepovedený domácí s Kolínem. Šumperk využil dvě příležitosti v první třetině, pak jsme se přes jeho hráče těžko dostávali. Přesilovky vyšly zase naprázdno. Ve třetí třetině sice přišlo snížení, byli jsme aktivnější a tlačili jsme se do brány. Ovšem bylo to bez efektu, který by nás dovedl k bodovému zisku. Nezbývá než poctivě makat a připravit se na příští týden. Máme tam spoustu dalších utkání. Je potřeba zmínit, že jsme měli výbornou podporu od fanoušků. Bohužel, jeden gól je málo.