Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Souboj o osmé místo rozhodla první třetina, Přerovští na ledě Vrchlabí neuspěli

Souboj o osmé místo rozhodla první třetina, Přerovští na ledě Vrchlabí neuspěli
V r c h l a b í – Hokejisté Přerova prohráli ve 25. kole Chance ligy s Vrchlabím 0:5 a v tabulce Chance ligy přišli o osmou pozici. Svěřencům trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře proti Stadionu nevyšlo první dějství. Během něj obdrželi čtyři branky, což jim nakonec vzalo naděje na bodový zisk. Výraznou ztrátu nedokázali ani snížit, naopak v jejich síti skončil v první prosincový den ještě jeden puk.
25.kolo, středa 1.12.2021
HC Stadion Vrchlabí - HC ZUBR Přerov
HC Stadion Vrchlabí - HC ZUBR Přerov
5:0
(4:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Mrňa (Urban, Heřman), 10. Moník (Chalupa, Tjurin), 15. Urban (Nedbal, Zeman), 16. Matýs (Mrňa, Urban), 52. Matýs (Urban). Rozhodčí: Hucl, Valenta – Juránek, Sedláček. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 403. Střely na branku: 27:25. Zblokované střely: 4:9. Vhazování: 30:33. Průběh utkání: 5:0.
Soukup – Jelínek, Kajínek, Zdráhal, Oliva, Nedbal, Voženílek, Sýkora – Heřman, Chrtek, Koffer – Zeman, Kaut, Machač – Mrňa, Urban, Matýs – Tjurin, Chalupa, Moník
Petrásek (16. Klimeš) – Hrabal, Kubeš, Hrdinka, Černý, Krisl, Ševčík – Jakub Svoboda, Herman, Süss – Jan Svoboda, Kratochvil, M. Svoboda – Novák, Dvořák, Doležal – Indrák, Král, Sebera

Komentář k zápasu

Necelé tři minuty po začátku utkání si do velké šance najel obránce Zdráhal, Petrásek kotouč přizvedl nad branku. Na druhé straně Soukup zblízka vychytal Krále. Vrchlabí udeřilo ve dvojnásobné přesilovce, na jejím konci zamířil pod horní tyč Pavel Mrňa. V polovině první třetiny Zubři inkasovali podruhé. Nabídku Chalupy usměrnil do sítě Filip Moník.

Domácí byli při chuti a po Nedbalově střele se ujala také dorážka Patrika Urbana. Náskok Stadionu pak ještě do přestávky zvýraznil Ondřej Matýs a zapříčinil střídání v přerovském brankovišti. Zanedlouho mohl snížit Král, ale přestřelil.

V úvodu druhé třetiny se před Soukupa nahrnul Herman, bekhendovou dorážku však poslal vedle branky. Od modré čáry poté vypálil Zdráhal, Klimeš zasáhl levým betonem. Po napadání v útočném pásmu našel Herman v mezikruží Černého, ten ovšem Soukupa nepřekonal. Proti domácímu brankáři se neprosadil ani Jakub Svoboda, jenž ujel ve vlastním oslabení.

Během třetí části Klimeš zastavil přečíslení tažené Chrtkem. Z prostoru mezi kruhy to zkusil Herman, trefil však pouze Soukupův beton. První centr Hanáků se následně ocitl za vrchlabskou obranou, bekhendem nicméně zakončil vedle. Radoval se opět Stadion. Ondřej Matýs se zbavil Ševčíka a pokusem nad Klimešovu vyrážečku uzavřel skóre duelu.

Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč (HC Stadion Vrchlabí): Měli jsme dobrý vstup do utkání, navíc nás nakopla více méně náhodná branka v přesilovce pět na tři. Pak se nám nepovedlo pár akcí, první třetinu jsme odehráli perfektně. Dalším zlomovým momentem byla druhá část, kdy se soupeř z některé ze šancí nedokázal dostat zpět do zápasu. Něco jsme si v kabině řekli a třetí třetinu jsme odehráli opět solidně, přidali jsme i pátou branku. Jsme spokojení.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Rozhodlo sedm minut v první třetině. Málem jsme ubránili oslabení tři na pět, na jeho konci jsme ale dostali gól. Poté jsme udělali tři hrubé chyby, za které nás domácí potrestali. Byly to systémové chyby, kdy jsme se na to připravovali. O to víc to mrzí. Od druhé části jsme hráli, co jsme chtěli hrát od začátku. Bez chyb, se spoustou šancí. Do utkání jsme se mohli vrátit, ale Vrchlabí výborně zachytal brankář. Měli jsme strašně moc vyloučených, to se prostě nedá zápas zvrátit. Domácí vyhráli zaslouženě. Asi to nemělo skončit 5:0, ale na to už se historie ptát nebude.