Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Bojovný hokej, pouze dva góly, ale hlavně tři body. Zubři doma vynulovali Porubu

Bojovný hokej, pouze dva góly, ale hlavně tři body. Zubři doma vynulovali Porubu
P ř e r o v – Hokejisté Přerova zdolali ve 23. kole Chance ligy Porubu a po dvou porážkách zabrali. Svěřenci trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře se před zmenšenou diváckou kulisou, kterou zapříčinila aktuální protiepidemická opatření, rychle ujali vedení. Zkrácenou přesilovku využil Kratochvil. Na další gól se čekalo až do začátku třetí třetiny, kdy se při hře ve čtyřech prosadil prosadil obránce Hrdinka. Stav 2:0 Zubři udrželi až do konce. Brankář Klimeš si po 27 zákrocích připsal první čisté konto v letošní sezoně.
23.kolo, středa 24.11.2021
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
2:0
(1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Kratochvil (Herman, Kubeš), 41. Hrdinka (Herman, Černý). Rozhodčí: Jaroš, Šudoma – Blažek, Štěpánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 611. Střely na branku: 40:27. Zblokované střely: 8:16. Vhazování: 30:39. Průběh utkání: 2:0.
Klimeš – Hrabal, Kubeš, Hrdinka, Černý, Krisl, Ševčík, Novotný – Süss, Pšurný, Doležal – Kratochvil, Herman, Jan Svoboda – Novák, Dvořák, M. Svoboda – Král, Indrák, Sebera
Muštukovs – Urbanec, Szathmáry, Žovinec, Voráček, Barinka, Houdek, Kozák – Korkiakoski, Bitten, Guman – Hrníčko, Toman, Stloukal – Gřeš, Vachovec, Jenyš – Kanko

Komentář k zápasu

Zubrům hned na úvod zbyla půlminuta v přesilové hře, kterou rychle využili. Herman zavezl puk přes modrou čáru a přihrál na levé křídlo Matouši Kratochvilovi. Ten dlouho neváhal a rychlou akci zakončil podobně rychlou střelou pod Muštukovsovu paži. Obraz hry se následně nesl v duchu častých přerušení a výrazné převahy domácích, kteří se prezentovali ofenzívní dravostí. Ze své průbojnosti však mohli vytěžit více, jelikož Poruba místy působila až bezzubě.

Po přestávce už byli hosté živější a Zubři museli rázem zbystřit směrem do obrany. U pravé tyče zůstal Klimešovi nehlídaný Stloukal, problém s hostujícím forvardem však vyřešil rychlým přesunem. Přerov naopak nenavázal na výkon z první třetiny a dopředu už nebyl pro Muštukovse takovou hrozbou, což potvrdily i dvě špatné přesilové hry. Na závěr sice mohl v přečíslení skórovat Pšurný, do šaten se ale nakonec zamířilo bez změny skóre.

Poslední třetina začala hrou ve čtyřech a většího prostoru na ledě rychle využili k druhé brance domácí. Útočným pásmem projel v rychlosti František Hrdinka, který Muštukovse překonal z pravé strany bekhendem. Zubři se vrátili zpátky na koně a Porubu do žádných vyložených šancí nepouštěli. Tutovky sice neprodukovali ani oni, zápas však měli pod kontrolou. Ostravanům nepovolili ani závěrečný tlak, Lukáš Klimeš tak vychytal třetí přerovskou nulu v letošní sezoně.

Ohlasy trenérů

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): První a třetí třetinu jsme předváděli bojovný výkon a hráli jsme dobře v systému. Během druhé části jsme ovšem propadali – nebyli jsme to my, trápili jsme se v přesilovkách. Dozadu nám ale obrovsky pomohl Klíma. Výsledek 2:0 je pro nás momentálně ten nejcennější, který může být.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Jeli jsme do Přerova uspět a navázat na vítězství nad Vsetínem. Bohužel jsme nedali gól a bez gólů nemůžete vyhrát. Některé věci byly dobré, některé špatné. Ze špatných se musíme poučit do dalších utkání, abychom udělali nějakou šňůru.