ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Přerované byli v Havířově blízko čtvrté výhře v řadě, nakonec si na konto připsali bod

Přerované byli v Havířově blízko čtvrté výhře v řadě, nakonec si na konto připsali bod
P ř e r o v – Hokejisté Přerova prohráli v patnáctém kole Chance ligy s Havířovem 2:3 po prodloužení. Svěřenci trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře na ledě AZetu dvakrát vedli a sahali po třech bodech. V závěru však dokázal vyrovnat útočník Slezanů a odchovanec Zubrů Šimon Kratochvil a zápas dospěl do prodloužení. V něm rozhodl o vítězství domácích zblízka Pechanec. Hanáci, kteří nastoupili jen s deseti útočníky, alespoň bodovali počtvrté v řadě.
15.kolo, pondělí 25.10.2021
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
3:2p
(0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 42. Hudeček (Dostálek, Valenta), 59. Š. Kratochvil (Bednář, Doktor), 63. Pechanec (Doktor, Chroboček) – 26. Doležal (Indrák, Krenželok), 44. Herman (M. Svoboda, Hrabal). Rozhodčí: Koziol, Mrkva – Blažek, Kráľ. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 719. Střely na branku: 34:31. Zblokované střely: 19:10. Vhazování: 35:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Štipčák – Groch, Chroboček, Mrowiec, Valenta, Pastor, Lytvynov, Kočí – Bednář, Pechanec, Doktor – Š. Kratochvil, Hudeček, Dostálek – Maruna, Paś, Severa – Handl, Stuchlík, Mrva
Petrásek – Krenželok, Černý, Hrabal, Hamrlík, Krisl, Seemann, Ševčík – Indrák, Pšurný, Doležal – Jakub Svoboda, Herman, M. Kratochvil – Novák, Dvořák, M. Svoboda – Dobša

Komentář k zápasu

Zkraje utkání měl dost prostoru Černý, trefil však pouze klečícího Štipčáka. Zanedlouho si na levý kruh najel Doležal a trefil tyč. Vyloučení Pastora Zubři nepotrestali, neuspěl ani Matouš Kratochvil.

Hostující obraně unikl přerovský odchovanec v dresu Havířova Dostálek, který zblízka ze vzduchu mířil do Petráska. Dorážet do odkryté brány mohl v závěru první části Bednář, po ráně Pechance jej ale včas zablokoval vracející se Herman.

Po přestávce si Zubři vytvořili velkou možnost, Černý ovšem nechal vyniknout Štipčáka. Skóre se měnilo až ve 26. minutě. Tomáš Doležal si na útočné modré čáře narazil puk s Indrákem a prostřelil domácího brankáře. Nebezpečně to dvakrát zkusil aktivní bek Hanáků Černý, Štipčák si však pokaždé poradil.

Druhou třetinu na chvíli přerušila úprava ledové plochy. Od modré čáry totiž pálil Krenželok a trefil bránícího Lytvynova. Tomu začala téct krev a zamířil do kabiny. Otočku Dostálka okolo brány i pokus Mrvy zneškodnil Petrásek. Přihrávku Jakuba Svobody tečoval Matouš Kratochvil těsně vedle.

Havířovu vyšel vstup do třetího dějství. Jan Hudeček pronikl před Petráska a bekhendovým blafákem zakončil do pravého horního rohu přerovské brány. Zubři ale zanedlouho odpověděli v přesilovce, střelu Hrabala dorazil za Štipčáka Jakub Herman. Vedení hostů trvalo do 59. minuty. To se prosadil druhý odchovanec MEO v barvách AZetu – Šimon Kratochvil. Nejprve při hře bez brankáře „rozezvoněl“ brankovou konstrukci, poté usměrnil do sítě střelu Doktora.

O výsledku zápasu rozhodlo prodloužení. V něm objel branku Doktor a Antonín Pechanec přízemním pokusem přisoudil Havířovu druhý bod.

Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (AZ Heimstaden Havířov): Kdyby to dnes dopadlo znovu o gól, tak by to bylo nezaslouženě. Kluci dnes od první minuty do toho šli i přesto, že nás v úvodu Přerov zamkl a tlačil. My jsme šancí měli hodně, ale většina z nich nebyla úplně gólová. Přerov hraje velmi dobře a má zkušený tým. Jestli budeme nadále hrát tak jako dnes, tak budu jedině rád.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Dnes je to pro nás zklamání, protože jsme zbytečně přišli o tři body. Byly pasáže, kdy jsme měli zápas pod kontrolou, po gólu na 2:1 domácí neměli prakticky nic. Každopádně si myslím, že jsme měli rozhodnout dřív. Měli jsme více šancí, ale domácí si za svou bojovnost, touhu a odhodlání zasloužili vyrovnání. Prodloužení nám minule vyšlo a dnes naopak ne. Takže převládá to zklamání.