Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

První venkovní výhra je na světě! Zubři uspěli na ledě regionálního rivala z Prostějova

První venkovní výhra je na světě! Zubři uspěli na ledě regionálního rivala z Prostějova
P r o s t ě j o v – Hokejisté Přerova porazili ve 13. kole Chance ligy Prostějov 7:3 a poprvé letos zvítězili na hřišti soupeře. Modrožlutí si během dvou třetin hanáckého derby vytvořili dvoubrankový náskok. Jestřábi se sice dostali na dostřel, MEO ale pak třemi trefami definitivně rozhodlo o zisku tří bodů. Pikantní souboj vyhrálo pošesté v řadě, od postupu do druhé nejvyšší soutěže Prostějov zdolalo v osmnáctém soutěžním utkání.
13.kolo, středa 20.10.2021
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
3:7
(0:1, 2:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 22. Kloz (Klimíček, Martin Novák), 35. Klimíček (Kloz, Mrázek), 45. Rudovský (Husák, Jáchym) – 4. Herman (Jakub Svoboda), 25. Krenželok (Süss, Pšurný), 35. Jakub Svoboda (Krisl, Herman), 39. M. Svoboda (Matěj Novák), 52. Süss (Hamrlík, Hrabal), 53. Matěj Novák (Černý, Jan Svoboda), 58. Kratochvil (Jakub Svoboda, Herman). Rozhodčí: Květoň, Obadal – Blažek, Měkýš. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2581. Střely na branku: 29:33. Zblokované střely: 9:12. Vhazování: 35:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:7.
Bláha – Motloch, Zajíc, Klimíček, Husák, Vala, Babka – Rudovský, Jáchym, Jiránek – Mrázek, Kloz, Martin Novák – Švec, Štefka, Beránek – Jelínek, Koblížek, Dubský
Petrásek – Krenželok, Černý, Hrabal, Hamrlík, Krisl, Seemann, Ševčík – Süss, Pšurný, Doležal – Jakub Svoboda, Herman, Kratochvil – Matěj Novák, Dvořák, M. Svoboda – Sebera, Indrák, Jan Svoboda

Komentář k zápasu

Do derby vstoupili lépe Zubři. Začali aktivně, v dobrém tempu, a odměnou jim hned v čase 3:46 byla úvodní branka. Na levém kruhu se šikovně uvolnil Jakub Herman a po pasu Jakuba Svobody zapsal přízemní střelou první gól za mateřský Přerov. Jestřábi si následnými snahami vybojovali přesilovku, v té jim ale pláchl Süss a jen díky Bláhově tyči nezvýšil přerovské vedení. To zůstalo na jedničce i při početní výhodě, ve které se bránili hráči v červeném před Bláhou. Na opačné straně se poté Klimíčkovi otevřela část Petráskovy klece, největší šanci domácích v první třetině však nezužitkoval. MEO šlo do šaten za vedení 1:0.

Na startu druhého dějství se Přerov musel bránit, což až do posledních vteřin zvládal. Tři sekundy před koncem trestu se totiž odrazil puk k Janu Klozovi, který trefil odkrytou Petráskovu branku. To však Zubry nemuselo dlouho mrzet, protože brzy přišli s rovněž přesilovkovou odpovědí. Na osu hřiště si sjel Daniel Krenželok a z větší vzdálenosti prostřelil Bláhu. Prostějov se do ohrožení přerovské branky prakticky nedostával, ke smůle Zubrů si ale opět pomohl v převaze, kde clony před Petráskem využil Jiří Klimíček. Přerovským však srovnaný stav po chuti nebyl, a proto se už za 44 vteřin vrátili do vedení. Krislovo nahození dopravil do branky Jakub Svoboda, za další tři minuty navíc zvýšil dorážkou z Novákova brejku Matěj Svoboda.

Prostějov potřeboval co nejrychleji snížit, což se mu ve 44. minutě po sporné situaci podařilo. Krisl před brankou štouchl Jana Rudovského, který zajel do Petráska a oba i s pukem skončili za brankovou čárou. Zubři byli nadále lepším mužstvem a v několika dobrých šancích nechali vyniknout Bláhu. Ve hře čtyř proti čtyřem si ale dvoubrankový náskok vzali zpět. Hamrlík střílel od modré a úspěšnou teč si připsal Jan Süss. Prostějovská lavička zareagovala odvoláním brankáře už osm minut před koncem. Tím ovšem jen nastartovala dlouhé přerovské oslavy prvního venkovního vítězství a odliv domácích příznivců z tribun. Na 6:3 totiž do prázdné brány zvýšil Matěj Novák. Tři minuty před koncem pak druhou využitou přesilovku zapsal Matouš Kratochvil a uzavřel derby za skóre 7:3.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (LHK Jestřábi Prostějov): Jsme zklamaní, stejně jako diváci. Z obou stran byla skvělá atmosféra, takto by to na hokeji mělo vypadat. Přerov hrál play-off hokej, my jsme chtěli hrát hokejově, ale prohrávali jsme souboje. Vždycky, když jsme se nadechovali, tak jsme za chvíli dostali gól. Věřím, že kdybychom dohráli druhou třetinu 2:2, tak byla velká šance utkání zvládnout. Dostávali jsme ale góly ve špatný moment.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Od první minuty na nás bylo znát, že jsme nachystaní. Cítil jsem, že tady nemůžeme prohrát. Domácí mají výborný útok, párkrát nám zatopili. Byli jsme však trpěliví, důslední, obětaví. Počkali jsme si na šance, které jsme proměnili, a zaslouženě jsme vyhráli. Jsem šťastný, že jsme přerovským lidem mohli udělat radost. Za to, že nám v Prostějově vytvořili perfektní prostředí, si to zaslouží. Bez nich by to nebylo ono.