Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Domácí neporazitelnost Zubrů trvá! K výhře nad Slavií je dohnali skvělí fanoušci

Domácí neporazitelnost Zubrů trvá! K výhře nad Slavií je dohnali skvělí fanoušci
P ř e r o v – Hokejisté Přerova porazili v desátém kole Chance ligy Slavii Praha 5:3 a prodloužili neporazitelnost v domácím prostředí. Páté vítězství na ledě MEO Arény v letošní sezoně získali díky závěru třetí třetiny, v němž zvrátili do té doby nerozhodné skóre. Hanáci se mohli opřít o podporu fanoušků, kteří na tribunách v klíčové fázi utkání vytvořili parádní atmosféru.
10.kolo, pondělí 11.10.2021
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
5:3
(1:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 16. Kubeš (Jakub Svoboda, Kratochvil), 21. Süss (Pšurný, Krisl), 28. Dvořák (Kubeš, Novák), 59. Süss (Černý, T. Doležal), 60. Jakub Svoboda (Kratochvil) – 25. Knotek (Kafka, Krejčí), 30. Knotek (Kafka), 48. Knotek. Rozhodčí: Jechoutek, Šudoma – Kučera, Vašíček. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 973. Střely na branku: 40:31. Zblokované střely: 10:12. Vhazování: 39:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 5:3.
Klimeš – Krisl, Černý, Hrabal, Kubeš, Seemann, Hamrlík – Süss, Pšurný, T. Doležal – Jakub Svoboda, Herman, Kratochvil – Novák, Dvořák, M. Svoboda – Král, Indrák, Jan Svoboda
Málek – Nilsen, Krejčí, Veber, Duda, Hovorka, Havel – Všetečka, Knotek, Kafka – Kružík, Machač, Poletín – Ondráček, Žejdl, Vlček – Šteiner, Kern, J. Doležal

Komentář k zápasu

Hned první minuta nabídla přečíslení na každé straně. Ani Všetečka, ani Herman s Kratochvilem ale skóre neotevřeli. Hrál se dobrý útočný hokej v tempu, na což navázali domácí v první přesilovce. Zubři byli střelecky aktivní a výhoda byla poměrně zdařile sehraná, chybělo jí však to klíčové. Gól. Toho se Přerované dočkali v šestnácté minutě, kdy se dostali k druhé početní výhodě a po sedmi sekundách ji ukončili. Po vyhraném buly si do mezikruží najel Jakub Kubeš a krásnou střelou do levého horního růžku rozepsal střelecké statistiky.

Ty se rozšířily hned po půlminutě druhé třetiny, když slávisté nechali střílet Krisla a poté ještě dorážet Jana Süsse. Zubři se poté dostali do dvojitého oslabení a Klimeš poprvé inkasoval. Po křižné přihrávce sice Tomáš Knotek zpracovával kotouč, z pravého kruhu ale nakonec domácího brankáře prostřelil. O tři minuty později ale Přerov znovu odskočil. Kubeš prošel středem a Málka nepřekonal. Zpoza branky ovšem našel Filipa Dvořáka, jenž přes rozhozenou defenzívu Slavie zakončoval do odkryté branky. Pražané ale brzy opět snížili v přesilovce. Znovu zakončoval z pravého kruhu Tomáš Knotek, který nastřelil Hrabala, od něhož puk zamířil do branky.

Třetí třetinu začali Hanáci oslabením, v něm ale ujel Novák, kterého šikovně zastavil gólman Málek. Vyrovnaná bitva pokračovala. Slavia se ve 48. minutě dostala ke srovnání, když Tomáš Knotek zkompletoval přesilovkový hattrick. Spoustu hostujících faulů Zubři ve svůj prospěch neotočili, dramatický závěr nicméně zvládli. Po vyhraném vhazování střílel od modré Černý a Jan Süss dorážel za Málkova záda. Čtrnáct sekund před koncem ještě přenechal Kratochvil puk Jakubu Svobodovi a ten pojistil vítězství gólem do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): První třetinu jsme měli vyhrát 3:0 a měli bychom klid. V letošní sezoně si zápasy zbytečně komplikujeme. Ve druhé třetině přišla spousta zbytečných faulů a Slavia má ve svém středu výborné hráče, kteří nás potrestali. Pořád jsme ale věřili, že zvítězíme. I když se to fanouškům nemusí zdát, hra jde pomalinku nahoru. Fanoušky bych chtěl pochválit. Když to bylo 3:3 a vypadalo to na další ztrátu, začali fandit víc, než kdykoli předtím v tomto zápase. Strašně nám pomohli. Výhra jde za fanoušky, moc jim děkujeme.

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Sice jsme dostali první gól, nechali jsme se v první třetině párkrát vyloučit, byli jsme pod tlakem a nebylo to ono. Ale pak jsme se nějakým způsobem dokázali dostat do zápasu, což znamenalo stav 3:3. Poté jsme si však v poslední minutě nechali po buly dát stupidní gól – to nás může akorát ještě víc srazit do kolen. Sami jsme se do toho dostali, měli jsme to vyřešit úplně jinak. Je to škoda, protože jsme sahali po bodech a takhle jsme si to zkomplikovali.