Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dva body jsou doma! Zubři pokořili Vsetín, Pšurný oslavil jubileum vítězným gólem

Dva body jsou doma! Zubři pokořili Vsetín, Pšurný oslavil jubileum vítězným gólem
P ř e r o v – Hokejisté Přerova otočili zápas pátého kola Chance ligy proti Vsetínu a do tabulky si připsali dva body. Zubři na konci první třetiny otevřeli skóre, po přestávce ale o náskok přišli. Dva góly inkasovali v oslabení. Deset minut před koncem vyrovnal tečí Kratochvil a moravský souboj rozhodly až samostatné nájezdy. V nich se trefovali pouze Hanáci, vítězným gólem se ve 300. startu za MEO blýskl Roman Pšurný.
5.kolo, sobota 25.9.2021
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
4:3sn
(1:0, 1:3, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Jan Svoboda (Kubeš, Kratochvil), 27. Dvořák (Krisl, Seemann), 50. Kratochvil (Hrdinka), rozhodující nájezd Pšurný – 22. Vítek (Kucharczyk), 29. Berger (Ondračka, Indrák), 34. Půček (Indrák, Ondračka). Rozhodčí: Petružálek, Šudoma – Hanzlík, Komínek. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1307. Střely na branku: 45:25. Zblokované střely: 13:15. Vhazování: 43:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Petrásek (nájezdy Postava) – Hrabal, Černý, Hrdinka, Kubeš, Seemann, Krisl – Süss, Pšurný, Doležal – Král, Kratochvil, Jan Svoboda – Novák, Dvořák, M. Svoboda – Karafiát
Málek (4. nájezd Gába) – Smetana, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček, Vosátko, Ondračka – Majdan, Indrák, Jonák – Berger, Vlach, Gago – Apolenář, Kucharczyk, Půček – Vítek, Březina, Hořanský

Komentář k zápasu

Utkání hned ze startu nabídlo skvělou kulisu a také aktivitu obou celků. Převahu však měli domácí, kteří Málka pravidelně zásobovali střelami, na něž musel reagovat. Obzvláště se musel vsetínský gólman ohánět při prvním oslabení, žlutozelení se ale dokázali ubránit. Otevřít skóre mohli v přečíslení Březina s Hořanským, nebo Vlach v trestném střílení, na druhé straně byla zase jedovatá spolupráce Pšurného s Karafiátem. Do šaten se ale bez branek nakonec nešlo. Dvě vteřiny před sirénou využil zmatku před Málkem Jan Svoboda a doklepl puk do odkryté klece.

Druhé dějství bylo plné emocí a také gólů. Hosté časně srovnali, když chybu přerovské obrany potrestal v úniku David Vítek. Za čtyři minuty však brali Zubři vedení zpátky, když Krislovu ránu protečoval za Málka Filip Dvořák. S přibývajícími vyloučeními houstla i atmosféra na stadionu a přísný trest pro Dvořáka potrestal ex-přerovský Jan Berger střelou z levého kruhu. Vsetín využil ještě jednu přesilovku, která byla jako přes kopírák. Z téhož místa poslal Valachy ve 34. minutě do vedení Roman Půček. Srovnat na 3:3 mohl brzy v úniku Matěj Svoboda, Málkovu lapačku ale nepřekonal.

Poslední třetina nabídla ze startu mnohem opatrnější a bojovný hokej. Šancí a střel celkově bylo pomálu, přesto v čase 50:00 dosáhli domácí hokejisté na srovnání. Podobně jako Dvořák se tečí prosadil Matouš Kratochvil, který před brankou protečoval za Málka střelu Jiřího Krisla. Zubři měli po zbytek utkání navrch, na čtvrtou branku ale před třetí sirénou nedosáhli.

V prodloužení měl gól na hokejce v úniku hostující Šimon Jenáček, ale Petrásek jej skvěle vychytal a zápas zamířil do samostatných nájezdů. V nich se do hry zapojili i náhradní brankáři, přičemž šťastnější z nich mohl být Postava, který Vsetínu nepovolil ani jednu branku, zatímco bonusový bod pro hokejisty Přerova vystřelil Roman Pšurný.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Odehráli jsme výborný zápas, ve kterém jsme si zasloužili získat tři body. Že je nemáme, rozhodly přesilovky a v zásadě i oslabení – pořád je máme špatné. V tomto jediném faktoru byl Vsetín lepší, jinak jsme byli lepší my a zaslouženě jsme vyhráli. Vítězství však něco stálo, tři hráče máme asi mimo. Řešit to ale budeme až v pondělí, teď si to musíme užít. Musím před kluky smeknout, hráli výborně. Poděkování zaslouží také naši fanoušci. K výhře nás dohnali právě oni, na stadionu panovala skvělá atmosféra.

Roman Stantien (VHK ROBE Vsetín): Jsem rád, že chlapci bojovali až do konce. Bylo to nahoru dolů, prohrávali jsme, potom jsme vedli a myslím, že za ten výkon si chlapci zaslouží pochvalu. Góly na venkovním ledě jsou dobré a u nájezdů už je to takový vabank. Já jsem spokojený.