ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Duel ve znamení premiér: Zubři proti Frýdku nasadili mladíky, vyšly jim nájezdy

Duel ve znamení premiér: Zubři proti Frýdku nasadili mladíky, vyšly jim nájezdy
P ř e r o v – Hokejisté Přerova mají za sebou první přípravný zápas. Proti Frýdku-Místku nastoupili s mladou sestavou, v níž figurovalo devět juniorů s jedním dorostencem a rovnou patnáct debutantů. Výsledkem byl sympatický výkon, z nějž ale „pramenila“ pouze jedna branka. Na vítězství tak svěřenci trenérů Kočary, Grofa, Sklenáře a Černohouse nedosáhli. Rysům v řádném utkání podlehli 1:4, úspěch si připsali alespoň v doplňkových nájezdech.
přát., čtvrtek 5.8.2021
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
1:4
(0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 36. Seemann (Kuchta, Kleniar) – 12. Macháček (Teper), 38. Macháček (Malík), 44. Čmiel (Zbořil, Teper), 60. Matiaško (Geidl). Rozhodčí: Cabák, Rapák – Rožánek, Veselý. Vyloučení: 3:5, navíc Jan Svoboda (Přerov) 5 minut + do konce utkání – Klimša (Frýdek-Místek) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 412. Střely na branku: 20:16. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Postava (32. Žurek) – Hrdinka, Seemann, Ševčík, Gréč, Billa, Holík, Hanák – M. Svoboda, Dvořák, Novák – Dobša, Indrák, Jan Svoboda – Kuchta, Halík, Kleniar – Štíbr, Kolařík, Brázda
Foltán (32. Šimonů) – Zbořil, Teper, Adámek, Malík, Marcinko, Kareš – Macháček, Klimša, Matiaško – Blaško, Čmiel, Zabloudil – Geidl, Matěj, Jobánek,

Komentář k zápasu

V úvodu získal Dobša kotouč pro Matěje Svobodu, Indrák poté z levého kruhu nastřelil klečícího Foltána. V ještě větší šanci se ocitl Novák, místo odkryté brány ale trefil beton jejího strážce. Při vyloučení Malíka si diagonální přihrávku zpracoval Dobša, Foltán pokus nad vyrážečku zastavil. Na druhé straně Postavu po přihrávce zpoza brány nadvakrát nepřekonal Zabloudil. Ve dvanácté minutě se však z podobné situace prosadil Štepán Macháček, kterého oslovil Teper.

Zkraje druhé třetiny střílel ihned po buly Jan Svoboda, Foltán puk chytil do lapačky. Při početní převaze hostů tečoval Matiaškovu nabídku Geidl, Postava betonem zasáhl. Po dvou zakázaných uvolněních Frýdku měl příležitost Indrák, volné místo ve Foltánově výstroji nenašel. Když na trestné lavici seděl odchovanec Zubrů Zbořil, neuspěl po průniku mezi beky Ševčík. Po polovině utkání oba týmy prostřídaly brankáře, mezi tři tyče se tak dostali Žurek a ex-přerovský Šimonů. Ten si poradil s pokusem Kuchty, ve 36. minutě ovšem nezabránil vyrovnání v podobě přízemního zakončení Víta Seemanna.

Rysi Hanákům zanedlouho znovu odskočili. Malík vyslal do samostatného úniku Štěpána Macháčka, jenž po dorážce u levé tyče přidal druhý gól v zápase. Zdržování hry Kareše mohl ve třetí části potrestat Dvořák, ranou z první ale pravý horní růžek branky Šimonů minul. Udeřili znovu Slezané, Žurka prostřelil Matouš Čmiel. V závěru se do bitky pustili Jan Svoboda a Klimša. Oba dostali pětiminutový trest a předčasně odešli do kabin. Přerov to ještě zkusil bez brankáře, zdramatizování výsledku ale nedocílil. Do odkryté klece místo toho skóroval Michal Matiaško.

Modrožlutí se poté radovali v doplňkových nájezdech. Na Šimonů v soubojích tváří v tvář vyzráli Indrák s Matějem Svobodou, Matěj v dodatečném pátém kole stav dovednostní disciplíny pouze zkorigoval.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Kluci odvedli slušnou práci. Náš výkon měl sestupnou tendenci – s první třetinou jsme spokojení, od druhé části to bylo krapet horší. Jsme v určité fázi přípravy a únava na nás byla znát víc, než na Frýdku. Pro spoustu kluků to byl vůbec první zápas za muže. Celkově jim nemohu nic vytknout. Frýdek v utkání vyhrál zaslouženě. Jsem rád, že my jsme zvítězili na nájezdy.

Mojmír Trličík (HC Frýdek-Místek): Byl to bojovný zápas. Nastoupili kluci, kteří právě bojují o místo v sestavách jednoho či druhého mužstva. Objektivně je třeba říct, že navzdory našemu vítězství byli domácí hernějším týmem. Více se drželi na kotouči, ale my jsme byli vysoce produktivní. Z osmnácti zakončení čtyři skončila brankou. V první polovině utkání nás hodně podržel brankář, ve druhé půlce se jedna šance domácích ujala. Vyhráli jsme díky výrazné produktivitě.