ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Přerovští sahali po snížení, v dramatických nájezdech ale výhru „urvala" Poruba

Přerovští sahali po snížení, v dramatických nájezdech ale výhru „urvala
O s t r a v a – Hokejisté Přerova budou ve středečním zápase čtvrtfinálové série s Porubou odvracet konec sezony. V prvním souboji na ledě ostravského klubu byli blízko premiérovému vítězství v sérii. Během samostatných nájezdů se však od nich odvrátilo pověstné hokejové štěstíčko. Zubří střelci tváří v tvář porubskému brankáři dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci, v šesté sérii pak přisoudil Ostravanům triumf Fin Korkiakoski.
ČF3, úterý 23.3.2021
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
3:2sn
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Kanko (Hudeček, Žovinec), 47. Žovinec (Korkiakoski, Stloukal), rozhodující nájezd Korkiakoski – 29. Štefka (Hejcmann, Goiš), 46. Süss (Doležal, Hejcman). Rozhodčí: Cabák, Koziol – Gančarčík, Hanzlík. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 37:35. Zblokované střely: 20:24. Vhazování: 50:41. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Foltán – Žovinec, Teper, Kozák, Szathmáry, Urbanec, Voráček – Sikora, Raška, Stloukal – Endál, Toman, Špaček – Pořízek, Jáchym, Korkiakoski – Kanko, Hudeček, Hotěk
Postava – Dluhoš, Forman, Zbořil, Suhrada, Krisl, Kubeš – Číp, Hejcman, Doležal – Süss, Dvořák, M. Svoboda – Dostálek, Pšurný, Sebera – Goiš, Macuh, Štefka

Komentář k zápasu

Necelé tři minuty po začátku zápasu posunul Hotěk kotouč na Hudečka, který minul. Na druhé straně chtěl Foltána ohrozit Hejcman, Hudeček jeho pokus zablokoval. Do šance si poté najel Stloukal, Postavu ale stejně jako Špaček nepřekonal. Při vyloučení Stloukala prověřil Foltána Pšurný, do domácího gólmana mířil po povedeném uvolnění také Svoboda. Krátce před přestávkou se řítil na bránu Süss, souboj s obráncem Voráčkem nicméně neustál.

Skóre se poprvé měnilo ve 27. minutě. Postava neudržel bekhendové zakončení Petra Kanka z pravé strany a to propadlo až za brankovou čáru. Přerov vzápětí vyrovnal. První střelu Jana Štefky ještě Foltán vyrážečkou zneškodnil, na jeho dorážku po ráně Hejcmana ovšem už nestačil. Zubři mohli vzápětí dokonat obrat, puk z hole Süsse směřující do sítě ale ztečoval mimo obětavý Szathmáry. Ve velké příležitosti se objevil i Jáchym, jeho bekhendový blafák však zmařil hbitý Postava.

Třetí část začali hosté přesilovkou, ale nevyužili ji. Ve 46. minutě se parádním individuálním průnikem prezentoval Jan Süss. Křídelník druhé přerovské formace přelstil Kozáka i Szathmáryho a bekhendovou fintou oklamal Foltána. Poruba záhy odpověděla. Korkiakoskiho přihrávku umístil za přesouvajícího se Postavu čtvrtou trefou v sérii Dušan Žovinec. Na obou koncích hřiště poté zvonily brankové konstrukce. Nejprve ji orazítkoval Doležal, následně v přesilové hře Kozák.

V prodloužení Postava chytil pokus Endála a ustál nápor útoku kolem Korkiakoskiho. Půl minuty před koncem dostali domácí výhodu přesilovky, při níž Špaček nastřelil tyč. V rozhodujících samostatných nájezdech konstrukce brány dvakrát zachránila Porubu. Na šťastný gól Szathmáryho pak odpověděl Forman. Vítěze určila šestá série, ve které Slezanům vystřelil třetí výhru ve čtvrtfinále Markus Korkiakoski.

Ohlasy trenérů

David Moravec (HC RT TORAX Poruba 2011): Bylo to velmi těžké utkání, hlavně po psychické stránce. Připraveni jsme sice byli dobře, ale puky nám odskakovaly a nebylo to moc z naší strany ideální. Kluci svou činnost plnili, jenže jsme měli zápas blbec a skoro nic se nám nedařilo. Skvělé bylo, že jsme ubránili všechna oslabení a každý hráč odvedl maximum. Zregenerujeme, zaledujeme, kyselina mléčná půjde pryč a ve středu jdeme na další zápas.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Škoda, mohli jsme se vrátit do série. Myslím, že jsme si to zasloužili. Takový je hokej. Kluci odvedli výbornou práci, ale bohužel jsme udělali zase nějaké chyby, za které jsme byli potrestaní. Rozhodlo, že jsme po brance na 2:1 rychle inkasovali, a po naší hrubé chybě. Ale tým má morální sílu a věří si. Nachystáme se tak, abychom sérii vrátili do Přerova. Věřím, že se štěstí otočí na naši stranu a série bude ještě dlouhá.