Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

MEO uťalo čekání na tři body, doma zdolalo Frýdek-Místek. Petrásek má první nulu

MEO uťalo čekání na tři body, doma zdolalo Frýdek-Místek. Petrásek má první nulu
P ř e r o v – Hokejisté Přerova porazili ve 28. kole Chance ligy Frýdek-Místek 3:0 a poprvé od 27. ledna zaznamenali vítězství za tři body. Hanáci po trefě Formana dlouho vedli o gól, ve třetí třetině přidali zásluhou Jakuba Svobody a Pšurného další dvě trefy. Odchovanci Zubrů v barvách rysů Tomáši Suchánkovi tak návrat do MEO Arény zhořkl. Naopak přerovský brankář Michael Petrásek se po návratu ze zahraničí blýskl prvním čistým kontem.
28.kolo, středa 17.2.2021
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
3:0
(1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Forman (M. Svoboda, Dostálek), 49. J. Svoboda (Číp, Zbořil), 57. Pšurný (M. Svoboda, Forman). Rozhodčí: Koziol, Ondráček – Komínek, Kráľ. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 24:23. Zblokované střely: 8:11. Vhazování: 50:28. Průběh utkání: 3:0.
Petrásek – Dluhoš, Forman, Krisl, Zbořil, Dřímal, Mlčák – Dostálek, Pšurný, Doležal – Číp, Hejcman, J. Svoboda – Süss, Indrák, M. Svoboda – Dvořák, Macuh, Štefka
Suchánek – Hrachovský, Haman, Adámek, Husák, Repe, Zahradníček – Šedivý, Mikulík, Veselý – Klimša, Kindl, Martynek – Tomi, Peterek, Macháček – Ramik, Przybyla, Flok

Komentář k zápasu

Už po minutě hry se vylučovalo na straně hostů, čehož Zubři velmi rychle využili. Sedm vteřin po vyhraném buly natáhl puk ke střele Lukáš Forman a překonal přerovského odchovance Suchánka v brance rysů. Domácí byli aktivnější a v polovině třetiny dostali prostor k tlaku v druhé přesilovce. Tu se ale Frýdku podařilo ubránit, stejně jako tu následující. Sám svoji početní výhodu nezužitkoval a do šaten se tak zamířilo za stavu 1:0.

Druhá třetina pokračovala v podobném duchu jako ta první, avšak s jediným rozdílem. Množství přerušování a nepřesností doplnila zvýšená frýdecká aktivita. Pravděpodobně nejvýznamnějším momentem druhé dvacetiminutovky však bylo „pouze“ gesto fair-play Ondreje Šedivého, který ve 33. minutě odvolal vyloučení Mikuláše Zbořila.

Proto se pokračovalo v hubeném stavu 1:0 i v průběhu třetí třetiny, která žádné drama nepřinesla. Frýdečtí nevyužili ve 46. minutě nebezpečné přečíslení, což bylo z jejich strany pro zápas vše. Slova se chopili domácí a přidali druhou využitou přesilovku, když rychlý přechod Čípa do útoku využil tečí pod břevno Jakub Svoboda. Zubři se hnali za třetím gólem, kterého se po množství zmařených šancí dočkali v 57. minutě. O tříbodovém vítězství 3:0 rozhodl z přečíslení Roman Pšurný.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Je to vydřené vítězství. První třetinu jsme odehráli, jak jsme chtěli. Ve druhé Frýdek ukázal velkou kvalitu, tam jsme měli i štěstí. Jak jsme ve třetí části dali gól na 2:0, tak jsme si to zkušeně pohlídali. Náš plán byl vyhrát 1:0, vyhráli jsme 3:0. Chtěl bych vyzdvihnout výkon Petyho v bráně, chytal výborně. I díky němu bereme tři body.

Jiří Raszka (HC Frýdek-Místek): Bylo to velmi kvalitní utkání. Je vidět, že Přerov je doma silné mužstvo. Tři body na vlastním ledě ztratil pouze jednou, když byl jeho zápas s Vrchlabím kontumován. My jsme bohužel shořeli na koncovce. Pokud chceš venku bodovat, musíš nějakou branku vstřelit. Šancí jsme měli dost, ať už šlo o přečíslení nebo o několik gólovek ve druhé třetině. Také jsme ale spoustu příležitostí přehrávali a proti tak dobře bránícímu soupeři je to pak těžké. Měli jsme se víc tlačit do brány a být více přímočaří. Celou sezonu nás provází nešvar v podobě vyloučení. Tentokrát jsme z šesti vyloučení měli tři nebo čtyři v útočném pásmu, což dostalo soupeře na koně. Přerov má nejlepší přesilovku v lize a z šesti početních převah dvě využil – i když jeden gól byl z útoku. Nás to však stálo body.