Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Přerovští zvrátili zápas na ledě Litoměřic, čtyřgólový obrat dokončili v prodloužení

Přerovští zvrátili zápas na ledě Litoměřic, čtyřgólový obrat dokončili v prodloužení
L i t o m ě ř i c e – Hokejisté Přerova porazili ve 23. kole Chance ligy Litoměřice 5:4 po prodloužení a zaznamenali druhé venkovní vítězství a třetí celkově v řadě. Se Stadionem sice na začátku třetí třetiny prohrávali o tři branky, pak ale zvýšili aktivitu a vyrovnali. V prodloužení Hanáci otočili výsledek na svou stranu. S pomocí teče domácího obránce se o to postaral Roman Pšurný, který rozhodl stejně jako ve středu v utkání s Havířovem.
23.kolo, sobota 23.1.2021
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
4:5p
(1:0, 2:1, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Háva (Beran, T. Svoboda), 23. T. Svoboda (Beran, Miškář), 27. Jindra (Moravec, Pajer), 43. Urban (Jebavý, Holý) – 21. Pšurný (Dostálek, Černý), 43. Štefka (Hrabal, Macuh), 49. Doležal (Dostálek, Pšurný), 51. Štefka (Ryšavý, Macuh), 61. Pšurný (Černý, Hrabal). Rozhodčí: Barek, Kostourek – Flegl, Horažďovský. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 26:44. Zblokované střely: 17:24. Vhazování: 26:48. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:5.
Král – Baláž, Marcel, Holý, Kremláček, Černohorský, Jebavý, Háva – T. Svoboda, Miškář, Beran – Jánský, P. Svoboda, Procházka – Konečný, Urban, Stehlík – Pajer, Moravec, Jindra
Holík – Černý, Hrabal, Forman, Zbořil, Dluhoš, Svozil, Mlčák – Dostálek, Pšurný, Doležal – Číp, Hejcman, Süss – Ryšavý, Indrák, M. Svoboda – Dobša, Macuh, Štefka

Komentář k zápasu

Chvíli po úvodním buly vyrazil Holík pokus Miškáře. Zanedlouho se sám před brankou objevil Jánský, Holíka ale bekhendem nepřekonal. Při vyloučení Čípa ujeli do brejku Štefka s Macuhem a prvně jmenovaný prověřil Krále. Zubři získali první přesilovku po chytré přihrávce Svozila a krátkém tlaku prvního útoku, využít jí však nedokázali. Skóre otevřeli ve čtrnácté minutě domácí, nahození Jiřího Hávy od modré čáry se zastavilo až v síti. Na druhé straně pronikl do šance Süss, Král zasáhl hrudí.

Na začátku druhé třetiny Přerov vyrovnal, zakončení Romana Pšurného nad kruhy po odrazu od tyče zapadlo do brány. Litoměřice znovu odskočily při vyloučení Hrabala. Na přihrávku Berana si sjel Tomáš Svoboda a vypálil mimo dosah Holíka. Mezi kruhy našel Číp Süsse, toho ovšem vychytal Král. Ve 27. minutě přidal Stadion třetí gól, z mezikruží se střelou pod horní tyč prosadil David Jindra. Sami na branku pak unikli Procházka, Jánský s Jindrou a Jindra, Holík pokaždé vzájemný souboj vyhrál.

Ve 43. minutě skórovaly Litoměřice počtvrté, Tomáš Urban udělal kličku Dluhošovi a bekhendovým blafákem si poradil s Holíkem. Zubři odpověděli snížením, Hrabalovu nabídku přesně tečoval Jan Štefka. Na rozdíl jediné branky mohl zkorigovat Svozil, orazítkoval ale jen tyč. Branková konstrukce domácím pomohla i při šancích Süsse a Čípa. Přerov si náporem vynutil dvě přesilovky a druhou zblízka využil Tomáš Doležal. Na začátku 51. minuty zmizel také zbývající náskok Stadionu, Král neudržel kotouč a do sítě ho dorazil Jan Štefka.

Obrat ve skóre mohl dokonat Doležal, Král se proti jeho ráně příklepem stihl přesunout. Severočeši vypadli z role a Čípova střela se odrazila k Süssovi, ten ovšem z otočky poloodkrytou branku netrefil. Rozhodnutí měli v závěru třetí části na hokejkách Číp s Hejcmanem, Krále nicméně neprostřelili. Do prodloužení si Zubři přenesli početní výhodu a tři sekundy před návratem Pajera na led ji proměnili v pátý gól. Pas Romana Pšurného si srazil do vlastní brány litoměřický obránce Holý.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Jsme samozřejmě zklamaní, z toho, jak jsme zápas dovedli do konce. Měli jsme utkání rozehrané na tři body, hráli jsme podle našich představ první dvě třetiny a vedli jsme na začátku třetí periody 4:1. Dostali jsme ale tři rychlé branky. Měli jsme desetiminutový kolaps, který nás stál dva body. Je nám to velmi líto, ale bohužel se stalo.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Dvě třetiny byly z naší strany špatné, chyběla nám touha a pokora, bylo tam spoustu chyb. Jenom díky gólmanovi byl výsledek ještě přijatelný. Ve třetí třetině se hrálo na jednu bránu. Zvrátit zápas z 1:4 na 5:4 zaslouží podle mě uznání a jsme rádi za dva body.