ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubři prodloužili bodovou sérii, proti Kadani však ztratili vedení a podlehli jí v nájezdech

Zubři prodloužili bodovou sérii, proti Kadani však ztratili vedení a podlehli jí v nájezdech
P ř e r o v – Hokejisté Přerova prohráli v 15. kole Chance ligy s Kadaní 2:3 po samostatných nájezdech. Svěřenci trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře bodovali pošesté v řadě. Na ledě Trhačů je poslal do vedení Pšurný, který ve druhé třetině využil přesilovku. Na rozdíl dvou branek zvýšil ve 46. minutě přesnou střelou v oslabení Hrabal. Kadaň vyrovnala prostřednictvím dvou početních převah. Nejprve snížil Chlouba, poté v 57. minutě vyrovnal Jan Svoboda. Vítěze utkání určily samostatné nájezdy, v nichž o druhém bodu pro Trhače rozhodl Chlouba.
15.kolo, sobota 5.12.2020
SK Trhači Kadaň - HC ZUBR Přerov
SK Trhači Kadaň - HC ZUBR Přerov
3:2sn
(0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 49. Chlouba (J. Svoboda, Koblížek), 57. J. Svoboda (Chlouba, Kottek), rozhodující nájezd Chlouba – 25. Pšurný (Kubeš, Hrabal), 46. Hrabal (Hejcman). Rozhodčí: Hucl, Petružálek – Kokrment, Sedláček. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 30:37. Zblokované střely: 5:6. Vhazování: 18:47. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
R. Běhula – Kubát, Kottek, Seemann, Havel, Březák, Havlín, T. Běhula – J. Svoboda, Chlouba, Matyáš Svoboda – Bucek, Morong, Koblížek – Veselý, Berčík, Homer – Hradecký
D. Dvořák – Kubeš, Hrabal, Krisl, Machů, Dřímal, Zbořil – Dostálek, Pšurný, Doležal – Číp, Hejcman, Šoustal – Macuh, F. Dvořák, Matěj Svoboda – Dobša, Fencl

Komentář k zápasu

Na kadaňském ledě mohli jít Zubři velmi rychle do vedení. Už po půl minutě byl ve výborné pozici Dostálek, jenže těsně minul Běhulovu bránu. Trhači dali o sobě vědět ve čtvrté minutě, kdy po nedůrazné rozehrávce musel Dvořák řešit střelu Jana Svobody. Záhy se mohl gólově uvést nováček přerovského týmu Machů. Z prostoru mezi kruhy nastřelil tyčku a z následného závaru se puk do brány nedostal.

Přerov poté pokračoval stejně, jako v Benátkách - hodně střílel, leč bez gólového efektu. Číp svůj únik ve vedoucí trefu nepřetavil a ani v přesilovce se modrožlutým nezdařilo Běhulu překonat. Domácím se naskytla šance ve 13. minutě, kdy si Matyáš Svoboda najel do útočného pásma a střelou přes obránce prověřil Dvořáka. Zbytek prvního dějství byl opět v režii Zubrů. Ani napodruhé neuspěl Číp, a tak stále platil stav 0:0.

Ve druhé třetině Hanáci pokračovali ve své aktivitě. Drzý průnik Matěje Svobody přinesl Zubrům další přesilovku, v níž už se konečně skóre změnilo. Kubeš naznačil na modré střelu, ale rozhodl se přihrát na Romana Pšurného, který z kruhu Běhulu propálil. Trhači zakrátko mohli odpovědět také v přesilovce, ale nebezpečnou ránu Seemanna si Dvořák pohlídal.

To útočník Filip Dvořák pak mohl posunout Zubry do výraznějšího vedení, jenže ani nadvakrát před Běhulou neprotlačil kotouč do brány. Další příležitosti vzešly od Zbořila, Hejcmana či Pšurného, ani jedna však nebyla zakončena gólovým způsobem.

Na přelomu druhé a třetí třetiny Zubři pohrdli přesilovkou a výhodu pak získali naopak Trhači. Jejich snahu o vyrovnání ovšem otupil Josef Hrabal. Během oslabení na něj Hejcman vyhrál buly a přerovský bek nechytatelnou bombou zvýšil na 0:2. Jenže pak přišla další výhoda pro Kadaň, v níž se domácí znovu nadechli. Rychlou akci zakončil do odkryté brány Roman Chlouba.

Šest minut před koncem se Přerovanům podařilo Běhulu překonat potřetí. Machů střílel do ramene brankáře, jenže následná dorážka byla dle rozhodčího provedena rukou. Stále tak platil stav 1:2 a závěr byl ještě dramatický. Přispěla k tomu i kadaňská přesilovka, v níž Trhači srovnali krok. Po přihrávce Chlouby překonal Dvořáka rychlou střelou Jan Svoboda.

Závěr si tým Zubrů zkomplikoval dalším oslabením, které se přeneslo do prodloužení. Přerov mohl rozhodnout ze spolupráce Pšurný – Hrabal – Číp, ale posledně jmenovaný Běhulu neprostřelil. Druhý bod tak vzešel až nájezdů. Drama se v jejich závěru změnilo na souboj Romana Chlouby s Matějem Svobodou, v deváté sérii však přerovský útočník už neskóroval, a tak nakonec slavili domácí.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): Duel s Přerovem se mi hodnotí dobře, protože jsme udělali dva body, a to proti velice silnému soupeři, který má nyní obrovskou formu a v posledních pěti zápasech udělal patnáct bodů. Zase mi připadalo, že jsme na začátku měli zbytečně respekt, ovšem postupem času jsme ho ztráceli. V poslední části jsme si vytvořili šance a díky tomu jsme dvakrát skórovali. Pomalu v poslední minutě jsme ještě měli příležitost dát na 3:2, ale bereme dva body a to je pro nás důležité.

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Celý zápas jsme naráželi na výborně chytajícího domácího brankáře. Ve třetí třetině jsme bohužel udělali hloupé fauly. V prvním oslabení jsme dali gól na 2:0, ale ten nám paradoxně uškodil. Pak jsme si utkání nechali srovnat a ztratili ho v penaltách. Je to škoda, ale liga pokračuje dál a připravíme se na další zápas.