ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:6 | JUNIOŘI: Přerov - Mountfield HK 1:0 | DOROST: Plzeň - Přerov 8:1

Zubři uzavřeli nadstavbu skalpem moravského rivala, Vsetín zdolali v nájezdech

Zubři uzavřeli nadstavbu skalpem moravského rivala, Vsetín zdolali v nájezdech
P ř e r o v – V posledním zápase vyšší nadstavby Chance ligy hokejisté Přerova uspěli. Vsetín před více než dva a půl tisíci diváky porazili 4:3 po samostatných nájezdech. Svěřenci trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře sice dvakrát ztratili vedení a třetí gól obdrželi 23 sekund před koncem třetí třetiny. Dovednostní soutěž ale ukončili v nejrychlejším možném čase, když se trefili v každé z prvních tří sérií. Zubři se tak příjemně naladili na čtvrtfinále play-off, ve kterém je čeká soupeř z předkola.
58.kolo, sobota 7.3.2020
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
4:3sn
(2:1, 0:0, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. M. Kratochvil (Moučka, Weinhold), 9. Weinhold (Moučka, Š. Kratochvil), 58. Ryšavý (Moučka, Hejcman), rozhodující nájezd Pšurný – 13. Jeřábek (Pechanec, Březina), 54. Kucharczyk (Slováček, Volf), 60. Kudělka (Slováček). Rozhodčí: Dědek, Fiala – Bartek, Hranoš. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2611. Střely na branku: 29:39. Zblokované střely: 4:7. Vhazování: 32:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Klimeš – Krisl, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Forman, Šnajnar – Dvořák, Pšurný, Berger – Ryšavý, Hejcman, Moučka – Š. Kratochvil, M. Kratochvil, Goiš – Süss, Svoboda
Bláha – Kudělka, Slováček, Teper, Smetana, Hryciow, Jeřábek – Gorčík, Vlach, Jonák – Tůma, Pechanec, Březina – Karafiát, Kucharczyk, Procházka – Vítek, Volf, Hořanský – Šilhavý

Komentář k zápasu

Do zápasu vkročili lépe Zubři. Už po minutě mohli otevřít skóre Ryšavý s Moučkou, nakonec se ale domácí dočkali na začátku sedmé minuty. Moučka obkroužil pásmo a našel Matouše Kratochvila, jenž prostřelil Bláhu z dálky. Tentýž nahrávač po chvíli ve skvěle sehraném brejku nabídl puk Martinu Weinholdovi a ten se ze středu nemýlil. Hosté se neměli čeho chytit, přesto ve třinácté minutě snížili. Nepokrytý zůstal Radek Jeřábek a odražený puk dopravil za Klimeše.

Obě mužstva měla ve druhé třetině k ruce početní výhody, ani jedna ale neskončila využitím. Valaši se dostávali do tempa a na ledě začali být více vidět, v polovině třetiny však mohl skórovat Goiš, kterého po krásné zadovce Šimona Kratochvila skvělým zákrokem vychytal Bláha. Vsetín divákům nabídl nastřelenou horní tyč nebo promarněnou šanci Gorčíka.

Začátek třetí třetiny se opět nesl v bojovném duchu. Nebezpečná byla Goišova formace, ale i Kucharczyk, jenž zblízka neskóroval. Süss a Moučka zahrozili v přesilovce, Bláha však dál podával skvělý výkon. V 54. minutě Vsetín srovnal, když byl s dorážkou po buly úspěšný Radim Kucharczyk. Zubři ale 157 sekund před sirénou získali vedení zpět, a to premiérovou trefou mezi muži v podání nadějného Martina Ryšavého. Hosté ale zahráli vabank a ten se jim vyplatil. Třiadvacet vteřin před koncem řádné hrací doby srovnal Tomáš Kudělka.

I třetí moravské derby na Hané v této sezoně dospělo do prodloužení. Hosté se v něm činili, ovšem nerozhodli. Šlo se tak do samostatných nájezdů. V nich Zubři uspěli třikrát, Vsetínští ani jednou. Další branku do kanadského bodování tím pádem zapsal Roman Pšurný.

Ohlasy trenérů

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Byl to vyrovnaný zápas a výborná příprava na play-off. Utkání mělo grády, hrálo se tvrdě a přišlo hodně lidí. Zvládli jsme to na nájezdy. Věřím, že nás duel zase o něco lépe připravil na vyřazovací fázi.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Měli jsme špatný vstup do utkání i první třetinu. Neměli jsme rozježděné nohy. Od druhé třetiny jsme hráli dobrý zápas, celkově šlo o velmi kvalitní souboj s nádechem play-off. Podařilo se nám smazat dvougólové manko, ale dvě a půl minuty před koncem jsme vyrobili individuální chybu a Přerov ji potrestal. Naštěstí se nám při power-play povedlo vyrovnat. Dovednostní disciplína šla lépe soupeři.