ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:6 | JUNIOŘI: Přerov - Mountfield HK 1:0 | DOROST: Plzeň - Přerov 8:1

Zubři odvezli z hlavního města všechny body, vydatně si pomohli v přesilovkách

Zubři odvezli z hlavního města všechny body, vydatně si pomohli v přesilovkách
P r a h a – Předposlední zápas ve vyšší nadstavbové skupině Chance ligy hokejisté Přerova zvládli. Na ledě Slavie Praha zvítězili 4:2. Klíčovou roli sehrály početní převahy, ve kterých svěřenci trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře skórovali hned třikrát. Tři body si v metropoli připsal první centr Zubrů Roman Pšurný. Na první dva góly přihrál, poslední sám v závěru vstřelil. Hanáci tak vylepšili svou vizitku na 107 bodů.
57.kolo, středa 4.3.2020
HC Slavia Praha - HC ZUBR Přerov
HC Slavia Praha - HC ZUBR Přerov
2:4
(0:0, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 39. Vlček (Šteiner, Kubík), 53. Kuťák (Bílek, Vrdlovec) – 29. Kubeš (Pšurný, Dvořák), 31. Dvořák (Pšurný, Berger), 40. Číp (Moučka, Zbořil), 60. Pšurný (Goiš, Číp). Rozhodčí: Grech, Jechoutek – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 4:5, navíc Ondráček (Slavia Praha) 10 minut osobní trest, Hejda (Slavia Praha) 5 minut + do konce utkání, Ryzák (Slavia Praha) 10 minut osobní trest – Číp (Přerov) trest ve hře, Berger (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 512. Střely na branku: 35:24. Zblokované střely: 26:6. Vhazování: 37:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.
Michajlov – Hejda, Novák, Barák, Veber, Duda, Ryzák, Valík – J. Doležal, Vrdlovec, Bílek – Ondráček, Kuťák, Šmerha – Vlček, Kubík, Šteiner – Kubica, Kohút, Brož
Klimeš – Krisl, Kubeš, Weinhold, Zbořil, Šnajnar, Forman – Berger, Pšurný, Dvořák – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Svoboda, Süss, Ryšavý

Komentář k zápasu

Nebezpečnějším týmem byl v první třetině Přerov. Po přihrávce novice v zubří sestavě Ryšavého mohl skórovat Süss, Michajlova ale nepřekonal ani nadvakrát. Slibnou možnost si Hanáci vypracovali i ve vlastním oslabení. Při brejku dvou na jednoho Číp nehledal najetého Hejcmana a sám vystřelil. Slávistický brankář zasáhl rukavicí. Těsně před přestávkou zneškodnil také pokus Matouše Kratochvila.

Na první gól si diváci v Edenu museli počkat do 29. minuty. V přesilové hře našel Pšurný Jakuba Kubeše, jenž vypálil mimo dosah Michajlovovy lapačky. Zanedlouho putoval na trestnou lavici další slávista a Zubři znovu trestali. Pšurný tentokrát oslovil Filipa Dvořáka, na jehož zakončení nestačil Michajlov včas zareagovat.

Když hostující útočník pykal za krosček, sešívání snížili. Po střele Šteinera dorazil kotouč do sítě Filip Vlček. Přerovští však rychle odpověděli, puk vyslaný Radkem Čípem během třetí přesilovky zřejmě ještě tečoval jeden z domácích.

Pražané pro změnu využili výhody dvou mužů v poli. Bílek nahrál Filipu Kuťákovi a ten neměl problém trefit odkrytou bránu. Poslední slovo měl ovšem Přerov. Na začátku 60. minuty projel kolem Michajlova Roman Pšurný a bekhendem zamířil ke vzdálenější tyči. První centr MEO tak ke dvěma asistencím přidal i jeden přesný zásah.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): Myslím si, že kluci to odmakali a nechali tam všechno. Za to bych jim poděkoval, protože opravdu bojovali a makali. Za stavu 0:0 jsme měli ve druhé třetině šance, ale nevyužili jsme je. Před prvním vyloučením dostal náš hráč úder do hlavy, ale my jdeme ven a dostaneme gól, před druhým to bylo stejné. Je samozřejmě naše chyba, že ta oslabení neubráníme, ale nezdá se mi to. Výkon samozřejmě vyvrcholil tím závěrem. To je vše, co bych k tomu řekl.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): My jsme letos se Slavií hráli šestý zápas, dvakrát jsme tady prohráli. Dnes jsme byli na domácí nachystaní a až na nějaké drobnosti jsme odehráli slušný zápas. Jsme rádi za výhru a tři body.