Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Reklama na hokej! Zubři ve strhujícím zápase složili vedoucí České Budějovice

Reklama na hokej! Zubři ve strhujícím zápase složili vedoucí České Budějovice
P ř e r o v – Parádní vítězství slaví hokejisté Přerova. V domácím prostředí se za „revoluční" podpory fanoušků (do ochozů jich přišlo přesně 1848) vytáhli na suverénního lídra Chance ligy z Českých Budějovic. Utkání prvního s druhým mělo vše, co má správný hokejový duel mít. Krásné góly, spoustu osobních soubojů, výborné brankářské zákroky či mimo jiné obrat ve skóre. Zubři hrající na tři útoky dovolili Motoru skórovat pouze v první třetině, po ní nejprve vyrovnali a dvěma trefami v poslední části si vysloužili tři body. Díky nim si zajistili začátek čtvrtfinále play-off na vlastním ledě, ve vyšší nadstavbě navíc už nemohou skončit hůře než třetí.
53.kolo, sobota 22.2.2020
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
4:2
(0:2, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. Goiš (Krisl, Navrátil), 25. Hejcman (Zbořil, Moučka), 41. Číp (Zbořil), 50. Dvořák (Navrátil, Pšurný) – 18. Veselý (Endál), 20. Endál (Lytvynov, Novák). Rozhodčí: Ondráček, Kopeček – Kráľ, Měkýš. Vyloučení: 4:5, navíc Číp (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1848. Střely na branku: 19:36. Zblokované střely: 6:11. Vhazování: 45:25. Průběh utkání: 0:2, 4:2.
Klimeš – Krisl, Kubeš, Zbořil, Bodák, Forman, Weinhold, Šnajnar – Navrátil, Pšurný, Goiš – Číp, Hejcman, Moučka – Š. Kratochvil, Berger, Dvořák – Süss, Hradil
Klouček – Suchánek, Vydarený, Kachyňa, Pýcha, Lytvynov – Venkrbec, Christov, Babka – Gilbert, Novák, Holec – Prokeš, Karabáček, Endál – Šimánek, Michnáč, Raška – Beránek, Veselý

Komentář k zápasu

Po většinu času prvního dějství byli mírně lepší domácí hokejisté. Goiš mohl otevřít skóre v sedmé minutě, jeho spoluhráči si pak nepomohli ani ve druhé přesilovce. Takovou možnost měli k dispozici hosté a jim se ji podařilo využít. Jan Veselý hledal v najíždění k bráně spoluhráče, jeho přihrávka ale nakonec zapadla do domácí branky po nešťastném odrazu. Zubři začali chybovat a 28 vteřin před sirénou nechali před Klimešem dorážet Lukáše Endála.

Za stavu 0:2 tak začínalo druhé dějství, neplatilo to však nadlouho. Domácí dostali možnost přesilové hry a tu chvíli před koncem využili. Krisl zlomil hůl při střele, která letěla za Kloučkovu branku, hosté ale neuhlídali Jiřího Goiše, jenž si na odražený puk počkal u levé tyče. Hned po buly se kotouče zmocnil Darek Hejcman a kousek za modrou čárou natáhl puk k parádní střele švihem přímo do Kloučkovy šibenice. Dobré šance byly k vidění na obou stranách, více toho už ale druhá část nenabídla.

Nastolené tempo Zubři udržovali a brzy po začátku třetí třetiny šli do vedení, Radek Číp prostřelil Kloučka z levého kruhu. Hanáci ubránili oslabení, ve kterém se proti Vydarenému zablýskl skvěle chytající Klimeš, a v 50. minutě odskočili na rozdíl dvou branek. Rychlý přechod do útoku zakončil opět střelou zápěstím z levého kruhu Filip Dvořák. Budějovičtí zkoušeli v závěru hru bez brankáře, kterou málem sám potrestal Klimeš, branku však přes celé hřiště minul o pár centimetrů. Přerov zaslouženě vybojoval tři body.

Ohlasy trenérů

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): První třetina nebyla úplně špatná, ale dvakrát jsme zbytečně zaváhali a dostali dvě branky. Cítili jsme, že týmu trochu spadlo sebevědomí. V kabině jsme proto zvýšili hlas. Výsledkem bylo, že se kluci zlepšili a skóre otočili. Zápas měl celkově slušný náboj i tempo. Atmosféra byla dobrá, diváci přišli. Absolvovali jsme další výbornou zkoušku před play-off.

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Prohráli jsme, určitě nejsme spokojení. Měli jsme ten zápas vcelku dobře rozehraný, i když domácí měli velmi dobrý start do zápasu. Myslím si, že za dobu těch šedesáti minut to skóre odpovídá tomu, jak zápas probíhal. Takže gratulujeme domácím ke třem bodům.