Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři doma sedmý triumf nepřidali, proti Slavii ale do tabulky vybojovali další bod

Zubři doma sedmý triumf nepřidali, proti Slavii ale do tabulky vybojovali další bod
P ř e r o v – Ve všech pěti zápasech domácí série dokázali hokejisté Přerova bodovat. Na pražskou Slavii ovšem nevyzráli, prohráli s ní 2:3 po prodloužení. Vyrovnaná partie dlouho nenabídla žádné góly, skóre se pohnulo teprve po téměř padesáti minutách. Jako první se prosadili Zubři, celek z Edenu však vyrovnal a posléze dokonal obrat. Hanákům zajistil bod šikovnou tečí Pšurný, výhru sešívaných zařídil v 63. minutě svým druhým přesným zásahem Šmerha.
50.kolo, sobota 15.2.2020
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
2:3p
(0:0, 0:0, 2:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 49. Forman (Zbořil, Číp), 59. Pšurný (Krisl, Kubeš) – 50. Šmerha (Novák, Kuťák), 56. Kuťák (Šmerha, Ondráček), 63. Šmerha (Kuťák, Hejda). Rozhodčí: Koziol, Obadal – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1449. Střely na branku: 38:24. Zblokované střely: 10:11. Vhazování: 28:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Petrásek – Kubeš, Krisl, Bodák, Zbořil, Weinhold, Forman – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Berger, Hejcman, Číp – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Süss, Moučka, Dvořák – Svoboda
Michajlov – Novák, Hejda, Veber, Hořava, Barák, Ryzák, Valík – Šmerha, Kuťák, Ondráček – Bílek, Vrdlovec, J. Doležal – Jelínek, Všetečka, Vlček – Šteiner, Kohút, Kubica

Komentář k zápasu

Zubři v první třetině postupně přidávali na aktivitě a tlačili se do zakončení. Skrumáž před Michajlovem spustil druhý útok, slávistická obrana ale odolala. Hosté kontrovali pohotovou střelou Vlčka, kterou Petrásek vyrazil. Přerovský gól visel ve vzduchu zejména při vyloučení Nováka. Pokus Navrátila koncem betonu zneškodnil Michajlov. Doležal vzápětí před odkrytou brankou promáchl.

Zkraje druhé části prověřil Petráska z otočky Bílek. V polovině utkání hráli domácí přesilovku a u soupeřovy brány vytvořili velký závar. Z toho vzešla bitka mezi Tomášem Doležalem a Veberem, v níž měl navrch přerovský útočník. Slavia zlepšila pohyb, s možností Jelínka si však Petrásek poradil. Na druhé straně po Bodákově ráně neuspěl dorážející Hejcman.

Góly padaly až ve třetí třetině. Zubry poslal do vedení Lukáš Forman, jehož přesilovkové nahození od modré čáry se zastavilo až v síti. Pražané srovnali zásluhou Tomáše Šmerhy. Jednadvacetiletý kanonýr se protáhl před Petráska a zamířil mimo dosah jeho vyrážečky. V 55. minutě hosté skóre otočili, z protiútoku udeřil Filip Kuťák.

Přerov se však nevzdal a při hře bez brankáře dokázal odpovědět. Krislovu střelu tečoval za Michajlova Roman Pšurný. Zápas rozhodlo prodloužení. Matouš Kratochvil nejprve orazítkoval spojnici slávistické klece, nedlouhou poté zařídil druhý bod pro sešívané svou druhou trefou Tomáš Šmerha.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Střetly se dva vyrovnané týmy, čemuž dlouho odpovídala hra. Padesát minut jsme dodržovali, co jsme si řekli. Posledních deset minut po našem vstřeleném gólu to však bylo špatné. Naopak Slavia si výkon udržela po celý zápas. Jsme rádi, že jsme v power-play vyrovnali, ovšem druhý bod si soupeř zasloužil.

Miloš Říha (HC Slavia Praha): Byl to těžký a vyrovnaný zápas. První třetinu byli lepší domácí, druhou mírně my. Začátek třetí části jsme úplně nezachytili a Přerov se dostal zaslouženě do vedení. Pak jsme začali hrát daleko lépe a zaslouženě jsme to otočili. Power–play soupeř zahrál při hře, takže nebylo moc prostoru na nějaké taktické rozestavení. Trochou nedůslednosti a smůly zápas dospěl do zasloužené dělby bodů, v prodloužení už to byl vabank.