Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Stejný výsledek jako v Havířově, Přerovští načali trip vítězstvím nad Litoměřicemi

Stejný výsledek jako v Havířově, Přerovští načali trip vítězstvím nad Litoměřicemi
L i t o m ě ř i c e – Druhou výhru v řadě si připsali hokejisté Přerova. Ze série venkovních zápasů zatím získali šest bodů, k úspěchu na ledě Havířova 4:3 přidali stejný výsledek na půdě Litoměřic. Svěřenci trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře během druhé části dvakrát vedli, domácí ale těsně před přestávkou skóre otočili. V poslední třetině však úřadovali Zubři, vítěznou brankou se znovu blýskl Radek Číp.
41.kolo, pondělí 13.1.2020
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
3:4
(0:0, 3:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 30. Kadlec (Korkiakoski, Voženílek), 34. Strejček (Kadlec, Korkiakoski), 40. Kangas (Havelka) – 27. Kubeš (Pšurný, Doležal), 33. Doležal (Navrátil, Pšurný), 50. Goiš, 54. Číp (Hejcman, Kubeš). Rozhodčí: Pilný, Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 7:6, navíc Jurčík (Litoměřice) 10 minut osobní trest. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 843. Střely na branku: 26:37. Zblokované střely: 14:11. Vhazování: 35:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.
Beran – Klejna, Marcel, Mlčák, Jebavý, Baláž, Strejček, Váchal – Voženílek, Korkiakoski, Kadlec – Jánský, Jícha, Jurčík – Kangas, Havelka, Brabenec – Kropáček, Sklenář, Bernat
Klimeš – Kubeš, Krisl, Zbořil, Weinhold, Šnajnar, Forman – Navrátil, Pšurný, Doležal – Číp, Hejcman, Berger – Š. Kratochvil, M. Kratochvil, Goiš – Dvořák, Süss, Indrák – Svoboda

Komentář k zápasu

O úvodní šanci zápasu se postaralo litoměřické duo Korkiakoski a Voženílek, brankář Klimeš však byl na místě. Od začátku sedmé minuty Zubři hráli delší dobu v početní převaze. Nejprve se sice dostali do šance Kališníci, když se přečíslení snažil zakončit Jícha, pak už ale přišly možnosti Přerovanů. Střela v podání Navrátila skončila v Beranově lapačce a dvakrát to během krátké chvíle zkoušel od modré čáry Krisl.

Na 29 vteřin se pak přesilovka Zubrů dokonce zdvojnásobila, ale ani Pšurný, který dostal křížnou přihrávku od Navrátila, neotevřel skóre. Litoměřice se ubránily a závěru první části to byly ony, kdo zvýšil aktivitu. Klimeše však nikdo z domácích střelců nepřekonal, proto úvodní „dvacka“ skončila bez branek.

Druhou tercii načali domácí přesilovkou a také oni měli krátce výhodu pěti proti třem. Skórovat mohl zblízka Korkiakoski, nechal ale vyniknout Klimeše. Gólového koření se zápas dočkal až od 27. minuty. Pšurný v přesilovce dlouho hledal spoluhráče, až poslal puk na Jakuba Kubeše a ten se nemýlil. Domácí však opláceli stejnou mincí. Bomba Jánského sice nejprve trefila Klimeše do masky, ale chvíli poté střelu Korkiakoskiho ztečoval do brány Martin Kadlec.

Přesilovky hrály prim i nadále a na tahu byli zase Zubři. Navrátilovu střelu brankář Beran nepokryl a dorážející Tomáš Doležal upravil stav na 1:2. O minutu později už ale Stadion skóre opět dorovnal. Z přesilovky uběhlo jen pět vteřin, když Jan Strejček málem protrhl síťku v Klimešově svatyni. Na konci druhé části hrál Přerov opět přesilovku, jenže zmatek v obraně vyústil v litoměřickou trefu v oslabení. Z dorážky se prosadil Kristian Kangas.

Se začátkem třetího dějství měli Přerované ideální možnost srovnat, v přesilovce pět na tři však střílel pouze Kubeš. Kališníky ubráněné oslabení posílilo, ale své šance neproměnili, a tak udeřilo na druhé straně. Jiří Goiš nejdříve nezakončil u tyče, ale hned si ještě vybojoval dorážku, která už byla úspěšná.

Klimeš poté vyrazil nepříjemnou střelu Korkiakoskiho a Zubři záhy otočili skóre ve svůj prospěch. Při rychlém výpadu Hejcman přihrál do mezikruží na Radka Čípa, který dělovkou propálil Berana. Tři minuty před koncem domácí zariskovali bez brankáře, ale nebylo jim to nic platné. Modrožlutí už závěr zvládli, přestože byl ještě vyloučen Weinhold. Přerov své konto navýšil o další tři body!

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Odehráli jsme dobré utkání proti kvalitnímu soupeři. Myslím si, že jsme si spíše zasloužili vyhrát my. Zápasu by slušela i remíza, protože to byl vyrovnaný zápas. Bohužel jsme si ve třetí třetině vybrali daň za projekt Dukla, protože kdybychom tu měli zkušenější tým, tak bychom ten zápas zvládli. Na druhou stranu se to kluci musí naučit a vzít si ponaučení z chyb. Odehráli jsme utkání podle plánu, je škoda, že v posledních zápasech inkasujeme smolné góly v oslabení. Při hře pět na pět jsme soupeře téměř k ničemu nepustili. Pochvala pro kluky, jak ten zápas odehráli.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Byl to zvláštní zápas ovlivněný spoustou vyloučení. Jsme rádi hlavně za třetí třetinu, kdy jsme jako tým ukázali charakter a zápas vrátili na svou stranu. Za poslední třetinu jsme si zasloužili vyhrát.