Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři v Havířově udrželi těsné vedení a v tabulce se vrátili na druhé místo

Zubři v Havířově udrželi těsné vedení a v tabulce se vrátili na druhé místo
H a v í ř o v a – Když se hokejisté Přerova představili na ledě Havířova naposledy, odvezli si vítězství 2:1. Stejným výsledkem uspěli ve Slezsku i tentokrát. Tři body přinesly branky obránců, v první třetině vyrovnal Hrabal, na konci druhé periody otočil skóre Zbořil. Nejhubenější možný náskok si už svěřenci trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře pohlídali. V tabulce Chance ligy tak předskočili Litoměřice, které prohrály v Ústí nad Labem, a znovu figurují na druhé pozici.
29.kolo, středa 4.12.2019
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
1:2
(1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Kotala (Bednář, Chroboček) – 17. Hrabal (Moučka, Kočica), 38. Zbořil (Navrátil, Pšurný). Rozhodčí: Koziol, Pilný – Hranoš, Novák. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 882. Střely na branku: 31:18. Zblokované střely: 8:10. Vhazování: 29:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Stezka – Mrowiec, Ševěček, Malina, Matai, Kachyňa, Chroboček – Kotala, Seman, Procházka – Bambula, Toman, Bednář – Fridrich, Maruna, J. Dvořák – Danielčák, Starý, Bernovský
Klimeš – Krisl, Černý, Zbořil, Hrabal, Weinhold, Šnajnar – Popelka, Pšurný, Navrátil – Plášek, Süss, F. Dvořák – Goiš, Berger, Š. Kratochvil – Kočica, Moučka, Zmeškal – Hradil

Komentář k zápasu

Jako první usedl na trestnou lavici přerovský bek Weinhold a Havířov v přesilovce trestal. Bednář pasem kolem Krisla našel volného Jakuba Kotalu, který zakončoval do odkryté branky. Zubři se pokusili odpovědět akcí Kratochvila s Goišem, druhý jmenovaný orazítkoval levou tyč. Povedené střídání předvedla čtvrtá řada Hanáků, ve které nastoupil Moučka s mladíky Kočicou a Zmeškalem. Po čtvrthodině hry obsadila útočné pásmo, Moučka pak přihrál k modré čáře Josefu Hrabalovi a jeho výstavní rána znamenala vyrovnání. Hosté mohli ještě do první přestávky vést, Weinhold ani Plášek ale své šance neproměnili.

Uplynula polovina zápasu a Stezku prověřil aktivní Kočica. Přerov hrál ve druhé části celkem tři početní výhody, ani jedna mu však nevyšla. Bruslivému hokeji scházela na obou stranách větší přesnost. Změnit to chtěl Kotala, kotouč za Klimeše neprocpal. Stejně dopadli také Toman s Marunou. Nerozhodný stav zvrátili ve 38. minutě Přerovští, po vyhraném buly překonal Stezku střelou nad lapačku Mikuláš Zbořil. Domácí přispěchali s dorážkou Kotaly, kterou před brankou svědomitým obranným zákrokem zastavil Krisl.

Deset minut z třetí části vyplnil bojovný hokej, větší možnosti k vidění nebyly. Mrowiecovu chybu poté nepotrestal Popelka, Stezka se proti němu vytáhl. Ačkoliv Havířovští prohrávali, předvedl jejich útočník Bambula parádní gesto fair-play. V 53. minutě odvolal faul na svou osobu. Se závěrem duelu sáhl AZ ke hře bez brankáře, dotáhnout těsný zubří náskok se mu ale nepodařilo. MEO v čele s jistým Klimešem zvítězila 2:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Tady „Kočka" už to přede mnou zhodnotil celé. Je škoda, že přišlo tak málo diváků. My jsme čtyři zápasy předtím vyhráli a asi jsme trochu doplatili na ty Budějovice, kde jsme 50 minut hráli opravdu výborně a tlačili jsme. Bohužel jsme pak udělali hrubky a zápas prohráli. Toho času na odpočinek určitě nebylo moc a to cestování šlo taky určitě poznat ze začátku utkání. Druhá třetina z naší strany byla taková matná, jak řekl Vláďa, byl to takový vánoční přátelák. Kluci toho určitě měli plné zuby a času na odpočinek nebylo. My máme hodně úzký kádr, takže bohužel.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Byl to těžký zápas pro oba týmy a těžký v tom, že se hrálo v komorní atmosféře. Myslím si, že jsme oba týmy zvyklí hrát v Havířově před jinou diváckou kulisou. Tohle si myslím, že ten zápas ovlivnilo. My jsme prvních deset minut hráli přátelské utkání a navíc špatně. Od druhé třetiny jsme se zvedli. Dneska jsme si nepomohli přesilovkami a domácí poté taky naštěstí ne. Samozřejmě jsme rádi za vítězství, ale ten výkon určitě nebyl oboustranně ideální.