Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Fantom Klimeš odčinil zaváhání, Zubrům na Lapači vychytal výhru v nájezdech

Fantom Klimeš odčinil zaváhání, Zubrům na Lapači vychytal výhru v nájezdech
V s e t í n – Podruhé v sezoně vyzráli hokejisté Přerova na moravského rivala ze Vsetína. Valachům přichystali porážku na jejich stadionu po téměř dvou měsících. V brance Zubrů se znovu zaskvěl Lukáš Klimeš, ve druhé části si sice vybral slabší chvilku, jinak ale deptal všechny vsetínské střelce. Včetně nájezdových exekutorů, které na druhé straně předčili Pšurný a posléze Navrátil. MEO si vylepšila svou vizitku na 54 bodů.
27.kolo, sobota 30.11.2019
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
1:2sn
(0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Pechanec – 28. Navrátil (Doležal, Pšurný), rozhodující nájezd Pšurný. Rozhodčí: Barek, Skopal – Gančarčík, Zedník. Vyloučení: 3:8, navíc Kucharczyk (Vsetín) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3570. Střely na branku: 37:24. Zblokované střely: 17:13. Vhazování: 36:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Bláha – Slováček, Teper, Kudělka, Hunkes, Drtina, Jeřábek, Ondračka – Jonák, Kucharczyk, Gorčík – Procházka, Rehuš, Dostálek – Karafiát, Pechanec, Tůma – Hořanský, Šilhavý, Volf
Klimeš – Krisl, Černý, Kubeš, Čáp, Weinhold, Šnajnar – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Popelka, Berger – Hrabal, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Plášek, Süss, Dvořák – Kočica

Komentář k zápasu

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, Pechanec ani Gorčík ale před Klimešem neuspěli. Přímočará přerovská akce vyústila v zakončení Doležala, který minul horní růžek Bláhovy branky. Největší šance celé první třetiny přišla při vyloučení Dostálka. Na útočné modré čáře podklouzl Krisl a Gorčík jel v oslabení sám na Klimeše. Gólman Zubrů vzájemný souboj vyhrál, střelu vsetínského útočníka mířící lehce nad beton vyrazil.

Zneškodnit zvládl také tvrdý pokus Hunkese, i když mu práci ztížil clonící protivník. Bezgólový stav změnil po osmi minutách druhé části Jakub Navrátil, jenž do sítě protečoval pas Doležala. Valachům pomohla k vyrovnání chyba Klimeše. Ten ve vlastní přesilovce rozehrál přímo na hůl Antonína Pechance, který trefil odkrytou klec. Přerovští poté svého soupeře zatlačili a Dvořák vymyslel zadovku pro Pláška, Bláha se zblízka překonat nenechal. Lépe si vedl Hrabal, Bláhu po přiťuknutí spoluhráče prostřelil, jenže puk „vyplaval" vedle brány.

Pohybu vsetínského gólmana si všiml Moučka a zamířil ke vzdálenější tyči, Bláha ještě stačil zareagovat koncem betonu. Podruhé v zápase mohl skórovat Pechanec, Klimeše ovšem nepřehodil. Vládce prvoligových statistik v úspěšnosti zákroků Zubry několikrát podržel i v prodloužení, vychytal Tůmu a zejména při trestném střílení Procházku. Vítěze duelu na Lapači určily samostatné nájezdy, Přerovu přisoudili druhý bod Roman Pšurný s Navrátilem.

Ohlasy trenérů

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Sice jsme prohráli, ale výkon oproti zápasu v Českých Budějovicích byl úplně jiný. Těžko se hraje proti soupeři, který jen brání a vyhazuje puky. Bohužel my si v současné době nepomůžeme přesilovkami, takže to dopadlo, jak to dopadlo. My musíme zapracovat na přesilových hrách. Pokud proti takovým týmům nedáte více než jeden gól a nejdete do trháku, tak je to těžké se prosadit. Bylo to náročné utkání, nic se ale neděje, my se musíme sami zlepšit hlavně v přesilových hrách.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Jsme šťastní za dva body. Zápas byl těžký, myslím si, že to mělo parametry play-off. Byla tady výborná divácká kulisa a já jsem na kluky pyšný, protože odvedli výbornou práci.