Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři vynulovali Jestřáby a na jejich ledě si připsali další výhru v hanáckém derby

Zubři vynulovali Jestřáby a na jejich ledě si připsali další výhru v hanáckém derby
P r o s t ě j o v – Triumf ve vyhecovaném hanáckém derby slaví hokejisté Přerova. S Prostějovem si poradili i podruhé v sezoně, na jeho ledě uspěli 3:0. Tři body si svěřenci trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře vysloužili díky třem využitým přesilovkám, vítěznou trefu – svou vůbec první v přerovském dresu – zaznamenal obránce Martin Weinhold. Sami Zubři s jistým Klimešem v bráně naopak neinkasovali ani jednou. V tabulce Chance ligy se posunuli na třetí místo.
16.kolo, pondělí 21.10.2019
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
0:3
(0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Weinhold (Moučka), 35. Pšurný (Krisl, Navrátil), 58. Pšurný (Černý, Čáp). Rozhodčí: Cabák, Jechoutek – Hanzlík, Komínek. Vyloučení: 7:4, navíc Krejčík (Prostějov) 10 minut osobní trest – Sýkora (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1705. Střely na branku: 19:33. Zblokované střely: 13:9. Vhazování: 28:33. Průběh utkání: 0:3.
Štůrala (14. D. Dvořák, 17. Štůrala, 21. D. Dvořák) – Hrdinka, Mrázek, Novotný, Muška, Husa, Brančík, Krejčí – Jandus, Račuk, Žálčík – Luňák, Meidl, Dvořáček – Krejčík, Berger, Kafka – Chlán, Novák, Nouza
Klimeš – Krisl, Černý, Weinhold, Zbořil, Čáp, Šnajnar – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, M. Kratochvil – Popelka, Sýkora, Š. Kratochvil – Goiš, Süss, F. Dvořák

Komentář k zápasu

Hanácké derby na jestřábím ledě zahájil ostrou ranou Pšurný, který nadělal Štůralovi velké problémy. Hned vzápětí se urodila obrovská šance také na druhé straně. Rychlou spolupráci Kafky s Bergerem se snažil dokončit volný Krejčík, ale Klimeš se stačil přesunout a puk vyrazit. V dalších minutách byl tým Zubrů aktivnější, na chvíli dokonce svého rivala sevřel do kleští.

Ve 12. minutě před domácí bránou ostře dorážel Süss a získal pro Přerov přesilovku. Během ní musel na chvíli scénu opustit brankář Štůrala, kterého nahradil Daniel Dvořák. Ten velmi dobře zasáhl proti průniku Doležala, jež se snažil zacílit u pravé tyče. Ani následná přesilovka Jestřábů neměla gólový účinek, a tak po prvním dějství platil stav 0:0.

Ve druhé tercii už ale dlouho nevydržel. Zubři šli do přesilovky, kterou po Moučkově zakončení z dorážky využil Martin Weinhold. Hned dvě početní výhody pak měl k dispozici Prostějov, z jeho strany to ovšem bylo velké trápení. Přerov se bez potíží bránil, ba co víc, ve druhém oslabení mohl znovu udeřit. Matouš Kratochvil trefil Dvořáka, který se vrátil mezi tři tyče, do masky a dvakrát neúspěšně najížděl Hejcman.

MEO nevykolejila ani několikaminutová pauza, kdy byl domácí brankář Dvořák po střetu s Šimonem Kratochvilem otřesený. Naopak Zubři s přesilovkou naložili skvěle! Krisl narýsoval parádní přihrávku na Romana Pšurného, který přesnou střelou zvýšil na 2:0. Jestřábi se více před Klimeše dostali až v závěru. Ten musel ostřeji zasahovat především u šance Žálčíka, kterého zpoza brány vybídl Račuk. Dravci však ještě mohli také inkasovat – šanci Filipa Dvořáka zneškodnil jeho jmenovec výborným zákrokem lapačkou.

Ve třetí třetině mohli Zubři svému rivalovi ještě více odskočit. K dispozici totiž měli 35 vteřin přesilovky pět na tři, ve které Černý nejprve hledal volného Navrátila a poté pálil z mezikruží vedle. Na konci už klasické přesilovky pak přišla největší šance Jestřábů. Žálčík totiž uprchl do brejku, ale Klimeš potvrdil své kvality.

Stejně tak se stalo i v následné přesilovce Prostějova, když měl dobře nabito Kafka. Tím naděje na možný zvrat zhasly. Jestřábi v závěru neudrželi nervy na uzdě, což vedlo k definitivní pojistce, kterou po sérii přihrávek zajistil z úhlu ostrostřelec Roman Pšurný. I podruhé se tak hanácké derby stalo kořistí Zubrů!

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Dnešní utkání byl boj, ve kterém hosté dokázali proměnit tři přesilové hry a díky tomu vyhráli. Osobně chci poděkovat fanouškům za všechno i za to, jak nás dnes celý zápas podporovali.

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Za tři body jsme moc rádi. Doufáme, že nás posunou zase o kousek blíž našemu cíli, který všichni známe. Podali jsme dobrý výkon korunovaný třemi góly v přesilovkách. Bylo vidět, že kluci zápas odehráli opravdu jako tým. Pomáhali si a vedlo to k úspěchu. Teď už se budeme chystat na středeční utkání.