ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Přerov jako první tým v sezoně dobyl frýdeckou Polárku, Rysy ulovil v nájezdech

Přerov jako první tým v sezoně dobyl frýdeckou Polárku, Rysy ulovil v nájezdech
F r ý d e k – M í s t e k – Vůbec poprvé v letošní sezoně Chance ligy viděla hala Polárka vítězství jiného než domácího celku. První porážku na jeho půdě připravili Frýdku-Místku hokejisté Přerova. Hanáci se sice dlouho nemohli prosadit, na gól Novotného z první třetiny ale přece jen odpověděli zásluhou Pšurného. Za nerozhodného stavu se prodlužovalo a následně šlo do nájezdů. V nich jako jediný uspěl útočník Zubrů Jaroslav Moučka. Modrožlutí tak porazili Rysy 2:1 a připsali si druhou výhru v řadě.
13.kolo, sobota 12.10.2019
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
1:2sn
(1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Novotný (Květoň) – 55. Pšurný (Kubeš, Zbořil), rozhodující nájezd Moučka. Rozhodčí: Wagner, Pilný – Axman, Pechánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1240. Střely na branku: 35:36. Zblokované střely: 11:8. Vhazování: 36:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.
Daneček – Kudla, Hrachovský, Kovář, Michálek, Adámek, Haman, Stránský – Květoň, Novotný, Martynek – Klimša, Stuchlík, Mikulík – Kvasnica, Kaukič, Eret – Motloch, Przybyla, Geidl
Petrásek – Krisl, Černý, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Šnajnar – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, M. Kratochvil – Goiš, Sýkora, Š. Kratochvil – Svoboda, Süss, Dvořák – Indrák

Komentář k zápasu

Na svůj poslední zápas ve Frýdku-Místku měli Zubři dobré vzpomínky. Letos v únoru tam uspěli 4:2 a udělali klíčový krok k postupu do play-off. Dva ze čtyř tehdejších střelců – Černý a Doležal – nastoupili i do sobotního utkání. Přerov mohl stejně jako před necelými osmi měsíci jít do vedení. Süss překonal Danečka a už zvedal ruce nad hlavu, domácí ale při jeho střele zachránila pravá tyč, od níž se kotouč odrazil zpátky do hřiště.

V sedmnácté minutě udeřil Frýdek. Štěpán Novotný na útočné modré čáře vystihl rozehrávku Zbořila, narazil si s Květoněm a před přesouvajícím se Petráskem zakončil do odkryté části branky. Skóre se pak dlouho neměnilo. Petrásek ve třetí třetině ustál situaci, ve které se na něj sám řítil Klimša. Na druhé straně se před Danečka z levé strany protáhl Doležal a Haman jej zastavil jen za cenu faulu. Přesilovku ovšem hosté využít nedokázali.

Vyrovnání se nicméně přece jen dočkali. Šest minut před koncem řádné hrací doby tečoval Kubešův pokus do sítě Roman Pšurný. Pro prvního přerovského centra šlo o osmou trefu v aktuálním soutěžním ročníku. Duel za stavu 1:1 dospěl do prodloužení, v němž Hanáci promarnili početní výhru čtyř proti třem. Černému střela na konci kombinace úplně nesedla a Daneček ji stačil vyrazit. Chybu frýdeckých obránců nezvládl potrestat Hejcman. O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy. Jako jediný v nich skóroval Jaroslav Moučka, jenž z mezikruží našel volné místo mezi Danečkovými betony. Přerov porazil Frýdek-Místek 2:1 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Jsem spokojený, co se týče předvedené hry. Dlouho jsme to drželi na stavu 1:0, škoda, že jsme nedali gól, abychom jim odskočili. Soupeř vyrovnal a prodloužení tři na tři, to už je více méně na náhodu a penalty taky. Dnes nám to nevyšlo, předtím nám to třikrát vyšlo. Každý bod je dobrý, to jsem říkal i klukům v šatně. Dneska to mělo hlavu a patu, doufám, že na to navážeme a budeme zase bodovat.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Už několik zápasů se trápíme ve finální fázi. Dnes můžeme být spokojeni s prvními deseti minutami, bylo to z obou stran bojovné utkání. Respekt k domácímu týmu a musím vypíchnout brankáře Danečka, který se zachoval skvěle, když odvolal faul. Když to shrnu, jsme šťastní za dva body a se vší pokorou jdeme do dalších zápasů.