Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři dokázali udržet těsné vedení a bojovným výkonem přetlačili Chomutov

Zubři dokázali udržet těsné vedení a bojovným výkonem přetlačili Chomutov
P ř e r o v – Na velmi kvalitní podívanou si během sobotního podvečera a večera přišly více než dvě tisícovky lidí, které zavítaly do MEO Arény. Přerov díky bojovnému, srdnatému a týmovému výkonu zdolal Chomutov. Rozhodující gól vstřelili Zubři ve druhé třetině v přesilové hře, kdy se prosadil obránce Zbořil. Stav 2:1 svěřenci trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře dokázali proti solidně bruslícímu soupeři uhájit. V tabulce Chance ligy poskočili na třetí místo.
10.kolo, sobota 5.10.2019
HC ZUBR Přerov - Piráti Chomutov
HC ZUBR Přerov - Piráti Chomutov
2:1
(1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Moučka (Dvořák, Krisl), 35. Zbořil (Hejcman, Číp) – 10. Tomica (Lang, Blaha). Rozhodčí: Fiala, Maršálek – Kráľ, Roupec. Vyloučení: 6:7, navíc Weinhold (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2164. Střely na branku: 29:29. Zblokované střely: 6:19. Vhazování: 28:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Klimeš – Krisl, Černý, Zbořil, Kubeš, Čáp, Weinhold, Šnajnar – Doležal, Pšurný, Navrátil – Š. Kratochvil, Sýkora, Číp – Goiš, Hejcman, M. Kratochvil – Süss, Moučka, Dvořák
Pavlát – Žovinec, Pařízek, Blaha, Tejnor, Štochl, Lang, Havel – Stloukal, Pitule, Suchý – Tomica, Vrhel, Hlava – Chrpa, Hrala, J. Svoboda – M. Svoboda

Komentář k zápasu

Zubři začali aktivně a Pavláta u bližší tyče prověřili Sýkora s Šimonem Kratochvilem. Zanedlouho se na trestnou lavici poroučel Hrala a bezgólový stav se mohl změnit. Navrátil zprava prostrčil na najetého Doležala, který zblízka minul. Ve skrumáži po Krislově ráně se zase nejlépe zorientoval Navrátil a Pavlát zázračně vytáhl puk mimo. Proti Hejcmanovi zasahovat nemusel, v šesté minutě jej při střele Pšurného zachránila tyč. Na druhé straně neuspěl v dobré možnosti Hlava, gólu se však diváci v MEO Aréně přece jen dočkali. Dvořák zachytil rozehrávku soupeře, našel Jaroslava Moučku a ten zakončil k pravé tyči.

Chomutov dostal obrovskou příležitost na odpověď po faulu Weinholda, přerovského obránce vyloučili rozhodčí za zákrok na Suchého na pět minut a do konce utkání. Hosté skutečně záhy po začátku dlouhé početní výhody srovnali, z předbrankového prostoru usměrnil kotouč za Klimeše Marek Tomica. Pirátský kapitán se ale poté sám provinil proti pravidlům a jeho tým o značnou část přesilovky přišel. Pěknými akcemi se ve druhé části první třetiny prezentovaly oba týmy, krátce před přestávkou Pavlát betonem vyrazil Pšurným a Kubešem tečovanou střelu. Zahanbit se nenechal ani Klimeš, jenž se vyznamenal proti Vrhelovi.

Zubrům zatrnulo ve 25. minutě, z pravého rohu vyjel Stloukal a orazítkoval bližší tyčku. Protiútoku domácích scházelo pouze lepší zakončení, před Pavlátem ho po přihrávce Navrátila nevyprodukoval Doležal. Přerov dokázal ubránit dvě oslabení a sám udeřil v přesilové hře. Nahození Mikuláše Zbořila od modré čáry se i díky protivníkově teči zastavilo až za zády gólmana. Vedení modrožlutých pomohl udržet Klimeš, který akrobaticky zlikvidoval tutovku Vrhela.

Svou druhou branku mohl zkraje třetí třetiny přidat Moučka. Zleva si nabruslil mezi kruhy, ovšem vyjetého Pavláta neprostřelil. Blízko zvýšení přerovského náskoku byl také Číp, při jeho dvou šancích stálo při Chomutovu štěstí. Hosté jinak velmi dobře bruslili a usilovali o vyrovnání, MEO v čele s výborným Klimešem však dokázala odolat a dotáhnout zápas do vítězství 2:1.

Ohlasy trenérů

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Jedná se o vydřené vítězství ze zápasu s těžkým soupeřem. Pro nás je to fantazie. Bavili jsme se o tom v kabině a myslím si, že ve středu bychom takový souboj asi jen těžko zvládali. Proti Chomutovu jsme byli více u sebe, týmovější. To byl základ úspěchu.

Martin Štrba (Piráti Chomutov): Utkání se mi hodnotí těžko. Chybělo nám osm klíčových hráčů, ale přesto jsme předvedli fantastický výkon. Klukům nemohu nic upřít, naopak je chválím za to, že do toho šli až do poslední minuty a sekundy. Hokej někdy takový je. Prohráli jsme, ale za svůj výkon se rozhodně nemusíme stydět. Škoda, že jsme něco neurvali.