Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři doma zabrali, vstupem do třetí třetiny odklidili z cesty k bodům Litoměřice

Zubři doma zabrali, vstupem do třetí třetiny odklidili z cesty k bodům Litoměřice
P ř e r o v – Po třech porážkách v řadě se hokejisté Přerova radují z vítězství. Na svém ledě porazili tým Litoměřic plný mladíků. Rozhodující náskok před Stadionem si vypracovali v prvních minutách třetí třetiny, kdy se trefili odchovanci Navrátil s Matoušem Kratochvilem. Modrožlutí v té chvíli vedli rozdílem dvou přesných zásahů. Razítko na zubří úspěch ještě přidal obránce Čáp. MEO pokořila Litoměřické 5:2 a v tabulce poskočila na čtvrté místo.
9.kolo, středa 2.10.2019
HC ZUBR Přerov - HC Stadion Litoměřice
HC ZUBR Přerov - HC Stadion Litoměřice
5:2
(0:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 26. Pšurný (Krisl, Doležal), 27. Doležal (Pšurný, Čáp), 43. Navrátil (Doležal, Pšurný), 44. M. Kratochvil (Goiš, Čáp), 49. Čáp (Doležal) – 17. Kukla (Korkiakoski, Voženílek), 36. Voženílek (Doudera). Rozhodčí: Dědek, Pilný – Maštalíř, Novák. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1715. Střely na branku: 41:22. Zblokované střely: 8:12. Vhazování: 41:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.
Petrásek – Krisl, Černý, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Čáp – Doležal, Pšurný, Navrátil – M. Kratochvil, Hejcman, Číp – Goiš, Sýkora, Š. Kratochvil – Süss, Moučka, Dvořák
Lukeš – Mlčák, Doudera, Dajčar, Strejček, Marcel, Kukla, Klejna – Voženílek, Korkiakoski, Kangas – Beran, Přikryl, Jánský – Jícha, Šik, Kadlec – Sklenář, Vitouch, Kropáček

Komentář k zápasu

Nemastný a neslaný. Taková slova by úvodu zápasu „slušela“. Ani jeden z týmů neprodukoval mnoho střel, o něco aktivnější ale byli přece jen Zubři. V osmé minutě mohli gólovku proměnit Sýkora a Šimon Kratochvil. Později se v úniku na opačné straně neprosadil Jánský, jeho tým ale dostal šanci v podobě přesilové hry a tu využil. Domácí hasili oheň na střeše zdatně, nepodařilo se jim ale vyhodit a chaosu před Petráskem tak využil Miroslav Kukla.

Na svou první branku čekali Zubři do 25. minuty. Roman Pšurný najížděl k Lukešovi z levého kruhu a v přečíslení chtěl přihrát Navrátilovi. Puk k němu ale nedorazil, jelikož si jej do brány srazil litoměřický obránce. Za necelé dvě minuty už Zubři slavili vedení. V přesilovce pět na tři se v mezikruží dostal puk k Tomáši Doležalovi, který se nemýlil. O několik chvil později se pro změnu mýlil Korkiakoski, jenž neuspěl v trestném střílení, srovnání se ale hosté nakonec dočkali. Nepozornosti přerovské obrany využil Daniel Voženílek.

Vstup do třetí třetiny se Hanákům vyvedl náramně. Další dvojici slepených gólů zařídili Jakub Navrátil s Matoušem Kratochvilem. Nejprve po střele Doležala dorážel Pšurný, ale až pokus z nulového úhlu hráče s číslem 88 zařídil Zubrům vedení, o minutu později pak Lukeš reagoval na pokus druhého jmenovaného vysunutím hokejky, tím ale přizvedl kotouč, který jej přeletěl a spadl do branky. Za chvíli navýšil vedení střelou zápěstím z mezikruží Zdeněk Čáp a stanovil tak konečné skóre na 5:2.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Za tři body můžeme poděkovat Michaelovi v bráně, po první třetině mohlo být hotovo. Nevím, čím to bylo. Jestli tím, že jsme v Budějovicích po výborném výkonu ztratili body… První třetina ale byla nejhorší od ledna, co jsem v Přerově na střídačce. Druhá část byla lepší, ale tolik naivity, co jsme ukázali, se v dalších zápasech určitě nevyplatí. Jsme rádi za poslední třetinu, kdy jsme stáhli hru na deset útočníků. Padalo nám to tam se štěstím, nicméně věřím, že to týmu může pomoci.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Domácí vyhráli zaslouženě. My jsme odehráli vyrovnané dvě třetiny, ale třetí třetinu odehrál lépe soupeř, který byl lepší jak ve svém, tak v našem brankovišti, odkud jsme dostali čtyři góly z bezprostřední blízkosti. Tím si domácí rozhodli zápas a zaslouženě berou tři body.