Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři doma pokořili nepříjemné Benátky, rozhodl jediný gól z hokejky Süsse

Zubři doma pokořili nepříjemné Benátky, rozhodl jediný gól z hokejky Süsse
P ř e r o v – Neporazitelnost a nedobytnost své MEO Arény uhájili hokejisté Přerova. V sobotním utkání zdolali nebezpečné Benátky nad Jizerou „fotbalovým“ výsledkem 1:0. Tři body Zubrům vystřelil v první třetině útočník Jan Süss. Další gól už před zraky téměř dvou tisícovek diváků nepadl, svěřenci trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře si ale úspěch pohlídali. Brankář Petrásek musel čelit pouze čtrnácti střelám. Modrožlutým v tabulce Chance ligy i nadále patří druhé místo.
5.kolo, sobota 21.9.2019
HC ZUBR Přerov - HC Benátky nad Jizerou
HC ZUBR Přerov - HC Benátky nad Jizerou
1:0
(1:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Süss (Pšurný, Navrátil). Rozhodčí: Kašík, Obadal – Kučera, Zedník. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1935. Střely na branku: 43:14. Zblokované střely: 8:5. Vhazování: 25:12. Průběh utkání: 1:0.
Petrásek – Krisl, Černý, Kubeš, Zbořil, Šnajnar, Čáp – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, Sýkora, Š. Kratochvil – Süss, Indrák, Dvořák
Žajdlík – Buchtela, Kunst, Aubrecht, Žůrek, Niko, Hampl, Kovář – Rychlovský, Najman, Špaček – Půček, Chrtek, Duda – Jiruš, Dlouhý, Wiencek – Klapka, Bittner, Šafařovský

Komentář k zápasu

Během úvodních minut se nedalo za dominantní tým označit ani jedno z mužstev, větší klid na hokejkách však měli hosté. Zahrozit dokázal Bittner, na druhé straně pak Číp s Pšurným, na gól se však ani v tomto duelu nečekalo příliš dlouho. V čase 9:02 dokázal uhrát puk u mantinelu Pšurný a posunul ho do středu na osamoceného Jana Süsse, který se špetkou štěstí otevřel skóre. Série několika vyloučení žádné významné momenty nenabídla, a proto se šlo do šaten za stavu 1:0.

Zkraje druhé třetiny Zubři neuspěli v početní výhodě, pár minut po jejím skončení zneškodnil velkou šanci Navrátila dobře chytající Žajdlík. Ten se musel po zbytek třetiny pořádně činit, jelikož Hanáci v ní svého soka jednoznačně přestříleli. I přes to si Zubři do třetí třetiny náskok nenavýšili.

Ve stejném stylu se pokračovalo také po celou třetí třetinu, za kterou Benátečtí na Petráska stihli vystřelit pouze v minimu případů. Zubři pokračovali v ostřelování Žajdlíkovy branky, do které už kotouč nezapadl ani při veliké přesilovkové šanci Roberta Černého. Hostům v zápase na úkor dobrého bránění scházel lepší pohyb v útočném pásmu, a proto gólmana Petráska nepřekonali ani jedinkrát. Díky Süssově trefě z desáté minuty tak Přerovští stále zůstávají neporažení na druhém místě tabulky!

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Utkání beze zbytku splnilo naše očekávání, soupeř potvrdil kvalitu z posledních zápasů. Mrzí nás druhá třetina, v níž jsme Benátky válcovali a nepomohli si gólem. Závěr byl však pro nás paradoxně výborný, kluci ukázali nejen herní kvalitu, ale i obětavost. To se nám může hodit také do dalších zápasů.

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Pro nás to dnes byla hořká porážka 0:1. Soupeř samozřejmě sílu měl, ale myslím si, že kluci zahráli velmi dobře. Trošku nám chybělo štěstíčko v přesilových hrách a teď v závěrečné power-play, ale musím říct, že odjíždíme se zvednutou hlavou, protože kluci navázali na dobré výkony z minulých utkání. Dnes nám k tomu chyběla ta branka, takže soupeř bere tři body, my nic. Soupeři gratulujeme a už vyhlížíme pondělní kolo.