ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubři začali mistrovskou sezonu vítězně! V derby jim stačily tři góly z první třetiny

Zubři začali mistrovskou sezonu vítězně! V derby jim stačily tři góly z první třetiny
P ř e r o v – Úspěšný vstup do nového ročníku Chance ligy zaznamenali hokejisté Přerova. Na první kolo jim los přisoudil rivala z Prostějova, s nímž se ve stejné době utkali také před dvěma roky. Stejně jako tehdy otevřeli skóre a stejně jako tehdy neztratili ani bod. O svém vítězství v hanáckém derby rozhodli už v první třetině, ve které třikrát udeřili a vypracovali si vedení o dva góly. Jestřábi se zmohli pouze na snížení, těsný náskok Zubři v parádní atmosféře dokázali uhájit.
1.kolo, středa 11.9.2019
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
3:2
(3:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Kubeš (Sýkora, Číp), 11. M. Kratochvil (Kubeš, Sýkora), 17. Kubeš (Pšurný, Navrátil) – 8. Berger (Račuk, Žálčík), 41. Muška (Žálčík, Račuk). Rozhodčí: Obadal, Vrba – Lukš, Novák. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2642. Střely na branku: 34:17. Zblokované střely: 8:8. Vhazování: 31:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
Petrásek – Černý, Krisl, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Čáp – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, Sýkora, M. Kratochvil – Dufek, Dvořák, Süss
Neužil – Krejčí, Mrázek, Novotný, Muška, Březák, Brančík, Husa – Berger, Račuk, Žalčík – Hrníčko, Nouza, Kafka – Krejčík, Chlán, Ouřada – Novák, Meidl, Jandus

Komentář k zápasu

Skvělý vstup do zápasu zažili Zubři. Už po 154 sekundách rozvlnila síťku Prostějova letní posila Jakub Kubeš, který zakončoval z mezikruží bekhendovou střelou. I na opačné straně uspěla posila. Na konci osmé minuty střelu Jana Bergera blokoval Krisl, na druhý pokus už ale on ani gólman Petrásek nestačili. V polovině třetiny ale Zubři opět vedli, když Kubešovu střelu za padajícího Neužila zametl Matouš Kratochvil. Angažování Jakuba Kubeše muselo v první třetině činit radost každému fanouškovi Zubrů. V 17. minutě jeho střela z dálky proletěla až do sítě.

Druhá třetina byla o poznání klidnější pro oba brankáře, „střelecké ticho“ narušil až ve 28. minutě Žálčík, jenž byl nejblíže gólu nastřelením Petráskovy tyče. Oba týmy přežily svá oslabení, až ke konci třetiny pak společně hrozili Číp a Čáp, na druhé straně pak hostům nevyšlo přečíslení Janduse s Hrníčkem.

Sedmačtyřicet vteřin po začátku třetího dějství vsítili Jestřábi kontaktní branku. Po chybě obrany se za bránou zmocnil puku Žálčík a nasměroval jej před Petráska, kde z několika dorážejících hostů nakonec uspěl Jakub Muška. Zubři brzy poté nastřelili tyč, o chvíli později dotíral Pšurný a emoce za přispění bouřící divácké kulisy rostly. Prostějovská power-play šest na čtyři byla prakticky bez střely, frustrace po třetí siréně tak vyústila v šarvátku Bergera s Doležalem. Zubři ale slaví další vítězství v rámci hanáckých derby a připisují si první tři body do tabulky!

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Měli jsme výbornou první třetinu, ve které jsme mohli odskočit ještě víc než na rozdíl dvou gólů. Ve zbytku zápasu se projevila síla Prostějova, vlastními chybami jsme ho vrátili zpět do utkání. Na přesilovky máme už tři týdny dvě speciální formace. V této fázi sezony si početními výhodami musíme pomoci. Myslím si, že v derby jsme si jimi mohli pomoci ještě více, ale zaplaťpánbůh aspoň za tu jednu využitou.

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Myslím si, že to bylo zajímavé derby na to, že se hrálo v prvním kole. My jsme udělali chyby v první třetině, které soupeř potrestal, a celkově v tom střetnutí měl větší tlak do brány. Hráli jsme hodně po rozích, což vyvrcholilo v té závěrečné přesilovce šest na čtyři, kdy jsme si jenom nahrávali a nevytvořili si střelu. Nebereme body, ale soustředíme se na pátek.