ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubři dokázali smazat tříbrankové manko, v závěru však inkasovali při vlastní přesilovce

Zubři dokázali smazat tříbrankové manko, v závěru však inkasovali při vlastní přesilovce
V s e t í n – Tříbrankový náskok soupeře museli po první třetině svého předposledního přípravného zápasu dotahovat hokejisté Přerova. Srovnat krok se Vsetínem se jim na Lapači povedlo během necelých deseti minut. Na konci poslední části mohli skóre překlopit na svou stranu, místo využité přesilovky ale přišla druhá trefa domácích v oslabení. Zubrům už k vyrovnání nepomohla ani hra bez brankáře, při ní naopak inkasovali popáté.
přát., úterý 3.9.2019
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
5:3
(3:0, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Březina (Doktor), 11. Procházka (Dostálek, Jonák), 16. Procházka, 57. Rehuš (Dostálek, Teper), 60. Dostálek (Holomek, Jonák) – 30. Černý (Pšurný, Krisl), 32. Doležal (Navrátil), 39. Navrátil (Pšurný, Moučka). Rozhodčí: Škrobák, Škach – Blažek, Novák. Vyloučení: 12:12. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 2030. Střely na branku: 33:22. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3.
Bláha – Slováček, Teper, Dudáš, Holomek, Hryciow, Jeřábek – Jonák, Karafiát, Dostálek – Tůma, Rehuš, Procházka – Doktor, Volf, Březina – Hořanský, Šilhavý, Vítek
Petrásek – Krisl, Černý, Zbořil, Weinhold, Hamrlík, Šnajnar, Pohl, Kleiner – Navrátil, Pšurný, Doležal – Číp, Hejcman, Moučka – Kratochvil, Sýkora, Goiš – Süss, Dvořák, Svoboda

Komentář k zápasu

Vsetínští do utkání vletěli brankou Davida Březiny, který za Petráskova záda dopravil odraženou střelu Jakuba Doktora. Na tuto branku chtěli Zubři zareagovat co nejdříve a možnost měli i v přesilové hře, při které se jim však moc nedařilo. Naopak Valaši svou výhodu jednoho muže v poli využili. Jmenovitě to byl Martin Procházka, kdo pomohl Vlastimilu Dostálkovi ve snaze procpat puk mezi Petráskovy betony. Hosté si zvýšili sebevědomí v dobře ubráněném oslabení, ale domácí to tak nenechali dlouho. Při vyloučení vsetínského obránce Dudáše se totiž puku opět ujal Martin Procházka a nikým nebráněn zakončil svůj brejk střelou do levého horního rohu. Hosté se do konce prvního dějství ještě zkoušeli prosadit, většina pokusů ale nebyla nebezpečná a mířila mimo branku Vsetína.

Úvodní třetina se dohrávala v poklidném tempu, na což navázal i začátek další části zápasu. Puk se často pohyboval ve středním pásmu, jelikož si jej hráči posouvali z jedné strany kluziště na druhou a nikdo v útočné třetině dlouho nesetrval. S nadějí na změnu přišlo vyloučení hostujícího kapitána Sýkory, ale domácí se k žádné větší šanci neprobojovali a Zubři si mohli připsat další úspěšně ubráněné oslabení. Následovaly pohledné akce hostujícího celku. Například, když se Číp s Hejcmanem dostali do přečíslení dva na jednoho a předvedli kombinaci, která byla zakončena střelou nad Bláhovu branku. Další akce byla přesilovková, a ta už pukem za zády vsetínského brankáře skončila. Roman Pšurný nahrál kotouč do předbrankového prostoru, kde Robert Černý příhodně nastavil svou hokejku a tečoval puk do branky.

Na ledové ploše se stupňovalo napětí a přibývalo potyček, které končily tresty na obou stranách. Hrálo se však pět na pět a Přerov se radoval po druhé. Tomáš Doležal se s Jakubem Navrátilem dostal do přečíslení, které zakončil šťastným tečování přihrávky svého spoluhráče. Hosté čekali na příležitost pro srovnání skóre a nedávali svému soupeři moc prostoru. Po jednom ze vsetínských oslabení se však puku ujal Slováček a poslal jej z vlastního pásma až na útočnou modrou čáru, odkud na hattrick útočil Procházka. Na třetí gól se mu ale dosáhnout nepodařilo a místo něj dostal puk do branky Jonák. Tento gól však nebyl uznán a místo dvoubrankového vedení Vsetína byl záhy stav 3:3, protože obrana Valachů nechala před brankou nehlídaného Jakuba Navrátila, a ten překonal přemísťujícího se gólmana.

Na začátku třetí třetiny měla obě mužstva stejnou šanci na výhru, což bylo znát také na předváděné hře. Trochu aktivnější ale přeci jen byli domácí, kteří také získali výhodu přesilové hry. Zde však hosté opět ukázali, jak tuto herní situaci zvládají, a k větší šanci se Vsacané dostali až po návratu Weinholda na led. To z úniku zakončoval obránce Jeřábek a z druhé vlny dorážel z vrcholu pravého kruhu Volf. Útočné snažení Vsetína překazilo až vyloučení Hořanského, ale ne na dlouho. Jakub Teper získal kotouč a poslal jej dopředu. O zbytek už se postarali Vlastimil Dostálek a Branislav Rehuš, který poslal puk k levé tyčce. Ve zbytku své přesilové hry se hosté stáhli okolo Bláhy a snažili se procpat kotouč do brány všemi možnými způsoby, jelikož na vyrovnání už nezbývalo moc času. Nakonec se rozhodli pro hru v šesti bez gólmana a Vlastimil Dostálek pojistil výhru Vsetína dopravením kotouče do prázdné brány.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): První třetina byla z naší strany dobrá co se týče ofenzivní činnosti, vstřelili jsme v ní tři góly. Ale vzadu už musel ukázat své kvality Ondra Bláha, který chytil minimálně dvě tři dobré šance soupeře. Bohužel možná pod vlivem vedení se hra ve druhé třetině i množstvím potyček rozbila a nebylo to dobré. Hodně situací jsme chtěli řešit zbytečně individuálně, tahat puky, což byla voda na mlýn soupeře. Inkasovali jsme tři branky a nebylo tam nic, co by tam mělo být. Ve třetím dějství se to zlepšilo, šlo vidět, že kluci chtějí vyhrát. Šli jsme si za tím, ale už jsme se nedostali do takové pohody, spíš to bylo o vůli. Věřím, že ve čtvrtek v generálce na ligu podáme kompaktnější, lepší výkon.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Byl to první zápas v přípravě, který snesl parametry mistrovského utkání. Myslím, že jsme odehráli paradoxně výborně první třetinu, kterou jsme prohráli 0:3. Nepoložilo nás to, pokračovali jsme dál v tom, co jsme měli před zápasem nastavené, a zaslouženě jsme se vrátili do zápasu. Třetí třetina se nám nepovedla, byla tam spousta drobných chybiček a za ty jsme byli potrestáni. Samozřejmě nás prohra mrzí, navíc jsme dostali dva góly v naší přesilové hře. Celkově měl tento zápas výborné parametry.