Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři se radují z prvního vítězství v přípravě, po nájezdech pokořili slávisty z Třebíče

Zubři se radují z prvního vítězství v přípravě, po nájezdech pokořili slávisty z Třebíče
T ř e b í č – První výhru v přípravě zaznamenali hokejisté Přerova. Uspěli ve druhém zápase, ke kterému cestovali na led Třebíče. Zubrům se vydařila první třetina a i díky povedeným samostatným akcím odcházeli do kabiny s třígólovým náskokem. O ten však po přestávce přišli a o zdolání Horácké Slavie museli usilovat až do samostatných nájezdů. Soutěž individuálních dovedností rozhodl v sedmé sérii jedinou trefou Daniel Indrák.
přát., čtvrtek 8.8.2019
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
4:5sn
(1:4, 3:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Hort (Václavek, Patyk), 21. Havránek (Furch, Vodný), 31. Psota (Padrnos, Michálek), 39. Vodný (Havránek, Havlát) – 3. Indrák (Zmeškal), 6. Kratochvil (Kubeš), 9. Svoboda, 20. Kratochvil (Fryšara), rozhodující nájezd Indrák. Rozhodčí: Erat, Pokorný – Kotrba, Mezlík. Vyloučení: 4:3. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 254. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 4:4, 4:5.
D. Svoboda – Szathmáry, Jenáček, Furch, Padrnos, Hort, Čejka – Michálek, Šťovíček, Psota – Vodný, Havránek, Havlát – Jirásek, Matiaško, Podlaha – Václavek, Patyk, Rohlík
Šimonů – Kubeš, Šnajnar, Pohl, Hamrlík, Kleiner, Dřímal – Číp, Dvořák, Navrátil – M. Svoboda, Fryšara, Kratochvil – Indrák, Süss, Zmeškal – Hradil, Kočica, Peterka

Komentář k zápasu

Přerované svému protivníkovi připravili pořádně ledovou sprchu. Ve třetí minutě vyrazil Svoboda střelu z mezikruží a Daniel Indrák dopravil kotouč do sítě. Zanedlouho se hostující střídačka těšila z gólu znovu. Na červené čáře nabral rychlost Šimon Kratochvil, obelstil třebíčského beka a zamířil do horního růžku branky. Třetí trefu přidali Hanáci v oslabení zásluhou Matěje Svobody. Testovaný útočník z Komety Brno se prosadil ve druhém utkání po sobě. Ve vlastní obranné třetině si vzal puk a svou akci na druhém konci hřiště přesně zakončil.

Gólové hody v úvodní desetiminutovce nicméně završili domácí. Pět vteřin před vypršením Kubešova trestu překonal Šimonů přízemním pokusem od modré čáry obránce Lukáš Hort. Zubrům mohl trojnásobné vedení vrátit Kratochvil, v přesilovce při vyloučení Jenáčka orazítkoval brankovou konstrukci. Šimon Kratochvil však ještě do konce první třetiny přece jen uspěl. Dvě sekundy před sirénou uklidil kotouč do z velké části odkryté klece.

Druhá část vyšla lépe Třebíči. Ve 21. minutě se gólovou dorážkou prezentoval Tomáš Havránek. V polovině zápasu využil přesilovku Matěj Psota, když tečoval za záda Šimonů ránu Padrnose. Početní výhoda zapříčinila také vyrovnání Horácké Slavie, z mezikruží se po přihrávce Havránka nemýlil Michal Vodný. Bílé hvězdy ještě předtím prostřednictvím Havláta nevyužily trestné střílení.

Další branky v řádné hrací době k vidění nebyly. Svoboda zneškodnil slibnou šanci Indráka, Šimonů si zase poradil se střelou Patyka. Vítězství přisoudil Zubrům v sedmé sérii samostatných nájezdů Daniel Indrák.

Ohlasy trenérů

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Do zápasu jsme špatně vstoupili, v první třetině nás soupeř vyučil z produktivity. Dostali jsme čtyři góly po hrubých chybách. Od druhé části jsme se zlepšili a pomohli si v přesilovkách. Ve třetí části to bylo o tom, kdo dá gól. Remíza v řádné hrací době je podle mě zasloužená.

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Viděli jsme zápas tří rozdílných třetin. V té první jsme byli hodně produktivní, což nám soupeř ve druhé třetině vrátil. Třetí část zápasu i prodloužení byly vyrovnané. V nájezdech jsme pak dali vítězný gól my.