Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři se vydali ze všech sil a před vyprodanou MEO Arénou dosáhli vítězství

Zubři se vydali ze všech sil a před vyprodanou MEO Arénou dosáhli vítězství
P ř e r o v – Premiérovou výhru v letošním čtvrtfinále play-off slaví hokejisté Přerova. Na domácím ledě před třemi tisícovkami diváků zdolali Kladno 2:1. Oba své góly vstřelili Zubři v přesilovkách. Zkraje utkání skóroval Navrátil, rozhodující trefu pak v poslední desetiminutovce třetí třetiny zajistil kapitán Tomáš Sýkora. Svěřenci trenérů Kočary a Sklenáře si tak vysloužili odměnu za srdnatý výkon, kterým zároveň pro tuto chvíli odvrátili kladenskou snahu o ukončení série. Na půdě Rytířů bude chtít MEO vrátit napínavé boje zpět na Hanou.
ČF4, středa 6.3.2019
HC ZUBR Přerov - Rytíři Kladno
HC ZUBR Přerov - Rytíři Kladno
2:1
(1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Navrátil (Černý, Doležal), 52. Sýkora (Sikora, Pala) – 8. Plekanec (Vampola, Jelínek). Rozhodčí: Doležal, Obadal – Poruba, Maštalíř. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3000 (vyprodáno). Střely na branku: 33:27 (10:12, 11:7, 12:8). Zblokované střely: 4:5. Vhazování: 33:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Klimeš – Novotný, Černý, Pala, Zbořil, Pohl, Weinhold – Doležal, Pšurný, Navrátil – Sikora, Sýkora, Dvořák – Goiš, Hejcman, Tomi – Gago, Moučka, Š. Kratochvil – Davídek
Cikánek – Říha, Kehar, Nash, Zajíc, Lakos, Svedlund – Kubík, Plekanec, Melka – Strnad, Vampola, Redlich – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, Kaut, Hajný

Komentář k zápasu

Zápas začal vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě pro Kladno a Zubři jej po půlminutě trestali. Po pasu Černého se z ostrého úhlu přesně na bližší tyč trefil Jakub Navrátil a poslal Zubry poprvé v sérii do vedení. Přesilovka však přinesla i druhou branku, v osmé minutě faul domácích prudkým švihem z pravého kruhu potrestal Tomáš Plekanec.

Zubry zbrzdila oslabení a nebezpečně zahrozil Vampola, načež v početní výhodě vystrašila střídačku soupeře i přerovská čtvrtá formace. Kromě jednoho trestu na každé straně a přečíslení řízeném Davídkem už ale první část nic nenabídla.

Velmi aktivně naskočili domácí hráči i do druhé třetiny. Tomi měl nadějnou pozici v přečíslení s Hejcmanem, kladenský obránce jej však dostihl ještě před tím, než s pukem něco stihl vymyslet. O minutu později už Cikánka na bližší tyči pořádně vyděsil Šimon Kratochvil, posléze pak hrozil Zikmund s Machačem. Dobrými pokusy se prezentovala obě mužstva po celou druhou část, co však celé hře prospělo, byla absence jakýchkoliv vyloučení.

Do třetí třetiny se tak dokráčelo bez zápisů do statistik. To mohl v čase 45:45 změnit Redlich, v úniku ho ale Klimeš bravurně vychytal. Brankáři byli skvělou ozdobou celého čtvrtého duelu, stejně jako čistá hra. Nevylučovalo se nakonec celou polovinu zápasu, než v 50. minutě za katr usedl za vysokou hůl Lakos.

V přesilové hře se Marek Sikora parádně protáhl středem hřiště až k Cikánkovi a akci završil krásnou přihrávkou do strany Tomáši Sýkorovi. Ten přesným pokusem přesouvajícího se brankáře překonal a MEO Aréna burácela. První rána kapitána v play-off byla nakonec tou vítěznou, Kladno totiž závěrečnou power-play nezužitkovalo a série se tak stěhuje na jeho půdu. Zubři zaslouženě vyválčili první bod ve čtvrtfinálové sérii!

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Vydrželi jsme hrát to, co chceme, více než jednu třetinu. To bylo klíčem k úspěchu. Kluci byli od rána nachystaní a konečně si dneska dokázali, že to je jejich hra a že tu hru umí hrát. Sérii chceme určitě vrátit do Přerova.

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Byl to urputný boj z obou stran. Věděli jsme, že domácí do toho dají všechno. Snažili jsme se hrát zodpovědně a vytvořit si nějaké šance, které bychom proměnili. Bohužel jsme zase dostali dva góly v oslabení. Oproti včerejšku jsme si nevytvořili ani zdaleka tolik šancí a ty, které jsme si vytvořili, jsme bohužel neproměnili. Pak jsme dostali druhý gól v oslabení a už jsme na to nenašli odpověď.