Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Další klíčový triumf. Zubři venku zdolali Frýdek-Místek a jsou blízko play-off

Další klíčový triumf. Zubři venku zdolali Frýdek-Místek a jsou blízko play-off
P ř e r o v – Podruhé v sezoně si hokejisté Přerova poradili s Frýdkem-Místkem. O svém vítězství rozhodli svěřenci trenérů Kočary a Sklenáře během prvních dvou třetin, ve kterých nastříleli dohromady čtyři góly. Domácí Rysi už se zmohli jen na kosmetickou úpravu skóre, Zubři na jejich stadionu uspěli poprvé od října roku 2016. Výhrou 4:2 se výrazně přiblížili jistotě účasti v play-off. Do něj je posune středeční bodový zisk proti Porubě nebo jakékoliv další zaváhání Frýdeckých, na něž mají momentálně k dobru osm bodů. Počítat mohou také s lepší bilancí ze vzájemných zápasů.
57.kolo, pondělí 18.2.2019
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
2:4
(0:2, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 43. Kofroň (Bartko, Martynek), 59. Haman (Mikulík, Kofroň) – 1. Černý (Davídek, Pšurný), 20. Doležal (Pšurný), 29. Malina (Hejcman), 39. Tomi (Sikora). Rozhodčí: Dědek, Fiala – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 6:9, navíc Rudovský (Frýdek-Místek) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1505. Střely na branku: 37:37. Zblokované střely: 0:6. Vhazování: 43:34. Průběh utkání: 0:4, 2:4.
Hamerlík – Husák, Haman, Krisl, Bartko, Stránský, Hrachovský – Kofroň, Hladonik, Martynek – Christov, Mikulík, Kaukič – Klimša, Peterek, Rudovský – Kalus, Motloch, Flok
Klimeš – Novotný, Černý, Pala, Zbořil, Malina, Weinhold – Doležal, Pšurný, Davídek – Sikora, Sýkora, Tomi – Goiš, Hejcman, M. Kratochvil – Dvořák, Moučka, Š. Kratochvil

Komentář k zápasu

Začátek zápasu ve frýdecké hale Polárce se Zubrům vydařil. Už po půl minutě připravil Davídek střeleckou pozici pro Roberta Černého, který z prostoru mezi kruhy zacílil naprosto přesně. Přerov i dál působil velmi bojovně a soupeři toho moc nepovolil. Větší příležitost měl pouze v páté minutě Kofroň, jenž ovšem ani nadvakrát Klimeše nepřekonal. To Hamerlík si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Byl v ohni střel i dorážek a v úvodu sedmé minuty měl také pořádnou dávku štěstí, protože Davídkova rána orazítkovala tyčku.

Přerovská „osmnáctka“ byla zakrátko v další velké šanci, po Malinově střele a odrazu od Hamerlíkovy masky ale nedokázala zakončit. Až do šestnácté minuty se hrálo bez faulů, poté však přišla série vyloučení, která nabídla Zubrům přesilovku pět na tři. Ti jí sice pohrdli, avšak mrzet je to nemuselo, protože také půl minuty před koncem přišla změna stavu. Tomáš Doležal využil zmatku v zadních řadách soupeře a parádně pověsil puk pod horní tyčku.

Ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil. Přerov byl stále aktivnější, přesto se ale Rysi čas od času dostávali do zajímavých možností. Například v oslabení najížděl Kofroň sám na Klimeše, který si ale prostor u pravé tyče pohlídal. O chvíli později domácím nevyšla ani Martynkova teč po střele Kofroně, a tak následovala přesilovka Zubrů, přetavená ve třetí gól. Hejcman připravil palebnou pozici pro Ľubomíra Malinu, jehož dělovka prošla do sítě.

Největší možnost vrátit se zpět do zápasu měli Frýdečtí ve 35. minutě, ani únik Martynka a nařízené trestné střílení však soupeře neprobralo. Exekutorem nájezdu byl Mikulík, brankář Klimeš však se štěstím udržel puk před čárou. Za nevyužití šance pak Zubři svého soka potrestali. Vojtěch Tomi překvapil Hamerlíka střelou na lapačku a Přerov tak vedl po druhé periodě 4:0!

Krátce po startu třetí části už to mohlo být o pět branek. Hamerlík totiž nepřesně rozehrával, ale Tomi minul uvolněnou klec. Místo toho se dočkali Rysi, kterým se podařilo snížit. Bartkova rána sice byla zblokovaná, puk se však dostal na hůl Davida Kofroně, jenž zakončil nad Klimešovo rameno. Frýdek byl v závěru aktivnější, i proto, že Zubři se už stáhli do obrany.

Více než snížení na 2:4 už se však domácím nepodařilo. Definitivní podobu výsledku důležitého klání v boji o play-off dal při hře bez brankáře necelé dvě minuty před koncem Filip Haman, který Klimeše prostřelil od modré čáry.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Dneska byl Přerov lepší. Ty dvě třetiny určitě. Třetí třetinu jsme se trochu zvedli, dali jsme dva góly. Ty nestačily, musím říct, že dneska byli hosté od první minuty v podstatě půlku zápasu lepší.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Jsme rádi za výhru a za zaslouženou výhru. První třetina z naší strany byla fantastická, druhá byla ovlivněna hodně vyloučeními. Ve třetí třetině domácí už neměli co ztratit, tak se do nás nutili. Měli jsme tam nějaké zbytečné fauly, ale myslím si, že jsme dneska zaslouženě vyhráli.