ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubrům k výhře v Třebíči scházelo málo, u Horáků alespoň po třech letech bodovali

Zubrům k výhře v Třebíči scházelo málo, u Horáků alespoň po třech letech bodovali
T ř e b í č – Po více než třech letech bodovali hokejisté Přerova na stadionu Třebíče. Po bezbrankových dvou třetinách se hned zkraje třetí části ujali vedení a drželi ho až do závěrečné pětiminutovky. Pak ale přišla dvě vyloučení při jednom střídání a dvojnásobné oslabení, které domácí pět sekund před jeho vypršením využili k vyrovnání. Za stavu 1:1 mohli Zubři po skončení řádné hrací doby získat druhý bod. Navrátila ale vychytal Svoboda a na druhé straně rozhodl o triumfu Horácké Slavie ranou obránce Szathmáry. Hanáci tak stejně jako v listopadu 2015 padli v Třebíči po prodloužení.
55.kolo, středa 13.2.2019
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
2:1p
(0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 56. Nedvídek (Szathmáry, Psota), 63. Szathmáry (Vodný) – 41. Navrátil (Pšurný, Černý). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Lukš, Gančarčík. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 896. Střely na branku: 29:36. Zblokované střely: 7:12. Vhazování: 26:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.
Svoboda – Brož, Szathmáry, Forman, Nedbal, Mikyska, Bilčík, V. Čejka – Süss, Nedvídek, Havlát – Vodný, Psota, Havránek – Malec, Král, P. Kratochvíl – J. Čejka, Mlynář, Ferda
Klimeš – Novotný, Černý, Pala, Zbořil, Malina, Weinhold – Doležal, Pšurný, Navrátil – Sikora, Sýkora, Davídek – Goiš, Hejcman, Š. Kratochvil – M. Kratochvil, Moučka, Tomi

Komentář k zápasu

Třebíč toužila zesílit plamínek nadějí na play-off, Přerov zase chtěl udělat další krůček k potvrzení osmičky. Zápas proto začal z obou stran ve vysokém tempu, i když úvod se obešel bez větších příležitostí. Na počátku šesté minuty se však Zubři chopili taktovky a soupeře chvíli uzamkli před bránou. Od modré čáry pálil nejprve Zbořil, poté Pala a z otočky zkoušel Svobodu překonat také Goiš. Stav se ale nezměnil.

Domácím se podařilo ohrozit Klimeše až od třinácté minuty, kdy střílel Forman a Nedvídek. Druhý jmenovaný měl zakrátko další šanci, ani zblízka však přesně nezacílil. V 17. minutě to zase byli naopak Přerovští, kdo sahal po úvodním gólu. Malina střílel od modré a před Svobodou vznikl velký závar, jenže Doležal s Pšurným nedokázali puk dorazit. A když o chvíli později nevyšel brejk třebíčskému Formanovi, skončilo první dějství bez branek.

Také prostřední část byla velkým bojem. Stále mu však scházelo gólové koření a dokonce i vyloučení. Faul přišel až na konci 29. minuty, když Bilčík podrážením nabídl Zubrům přesilovou hru. Modrožlutí sice vyslali z holí Maliny, Weinholda a Novotného dobré střely, gólový efekt ale neměla ani jedna. Třebíč opět hrozila jen sporadicky, ve 36. minutě však Klimeše pořádně vystrašil od modré čáry Brož a poté z otočky u levé tyče Psota.

V závěru druhé části měli blíže ke gólu znovu Hanáci, Hejcmanův pokus ale minul Svobodovu klec a rána Matouše Kratochvila přes obránce rozezněla tyčku.

Dlouhé čekání na gól skončilo až dvacet vteřin po začátku třetí třetiny. A radost propukla v přerovském táboře! Pšurný našel zpoza brány neobsazeného Jakuba Navrátila, který střelou bez přípravy přiblížil Zubry ke třem bodům. Třebíč tak musela dotahovat gólové manko, což se mohlo za chvíli podařit Nedbalovi, ten však trefil jen připraveného Klimeše.

Necelých sedm minut před koncem ujel Navrátil a jen maličko scházelo k tomu, aby byl náskok Přerova výraznější. Místo toho však přišla dvojnásobná přesilovka Třebíče, která vedení Zubrům vzala. Trojice bránících sice statečně vzorovala, ale kotouč se v závěru přesilovky dostal na hůl Lukáše Nedvídka, který odkrytou bránu nemohl minout. Přesto ale tým Zubrů ještě mohl strhnout náskok zpět na svoji stranu. Důrazný Goiš však nedokázal potrestat Svobodův nepřesný zákrok.

Za stavu 1:1 tak došlo na prodloužení, které mohl z brejku rozhodnout Navrátil, jenže opět si se Svobodou neporadil. Po chvíli tak zafungovalo pravidlo „nedáš – dostaneš“. Vodný vybídl k ráně od modré Šimona Szathmáryho, který prostřelil Klimeše a připsal tak druhý bod na konto Třebíče.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): První část byla vyrovnaná, byla hlavně o obraně, oba týmy moc šancí neměly. Během druhé třetiny si Přerov vytvořil více gólových možností, nám se v útočné fázi už nějaký zápas nedaří. Kluci se ale semkli, dřeli, bojovali. Jsem rád, že jsme srovnali v přesilovce pět na tři. V celém utkání podal výborný výkon brankář Svoboda, podržel nás. V prodloužení jsme rozhodli a získali tak dva body.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Vyrovnaná byla jen první třetina, ve dvou dalších jsme byli jasně lepší. O to více mrzí, že si z Třebíče vezeme pouze jeden bod. Střídání v poslední pětiminutovce třetí části si někde asi zarámujeme. Jeli jsme sami na bránu, nedali jsme a během deseti vteřin jsme šli do tří. První faul jsem neviděl a k druhému se nebudu vyjadřovat.