Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Přerované se do derby dokázali vrátit, k vyrovnání jim scházel kousek

Přerované se do derby dokázali vrátit, k vyrovnání jim scházel kousek
P ř e r o v – Poprvé pod novou trenérskou dvojicí Kočara – Sklenář nastoupili hokejisté Přerova. Pikantní domácí souboj se Vsetínem se pro ně dlouho nevyvíjel dobře. V první třetině žádnou ze svých možností nevyužili a ve druhé se Valaši po jejich slabších momentech dostali do vedení o tři branky. To však Zubry nepoložilo a srdnatým výkonem udělali ze zápasu ještě pořádné drama. Soupeřův náskok stáhli na jediný gól a k jeho dorovnání jim nechybělo mnoho. Vsetín ale s vypětím všech sil těsný odstup udržel a při power-play Hanáků si vítězství pojistil.
44.kolo, středa 9.1.2019
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
2:4
(0:1, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 43. Sýkora (M. Kratochvil), 46. Pala (Sýkora, M. Kratochvil) – 19. Slováček (Rác, Kucharczyk), 26. Hořanský, 40. Theoret (Jeřábek, Rác), 60. Theoret (Gába). Rozhodčí: Veselý, Pilný – Rožánek, Dohnal. Vyloučení: 7:5, navíc Ferenc (Přerov) 10 minut osobní trest, Krisl (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2420. Střely na branku: 31:34. Zblokované střely: 7:6. Vhazování: 41:23. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
Klouček (41. Klimeš) – Krisl, Černý, Novotný, Ferenc, Pala, Malina – Doležal, Pšurný, Tomi – Goiš, Hejcman, Navrátil – Sikora, Sýkora, Moučka – M. Kratochvil, Dvořák, Š. Kratochvil
Gába – Mikuš, Hryciow, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Vávra, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Hořanský, Šilhavý, Vítek

Komentář k zápasu

Zkraje první třetiny se v pásmu Vsetína strhla mela, po níž zamířil na trestnou lavici Ferenc. První přesilovka se ale hostům nezdařila, a tak začali tlačit domácí. Nejprve si důležité zásahy Gába připsal proti tvrdým ranám Maliny, poté zneškodnil i zblízka střílejícího Šimona Kratochvila nebo Martina Novotného. Teper s Kucharczykem na druhé straně hrozili v přesilovce, Sýkora nevyužil chyby Mikuše a Vsetínští trestali. V přečíslení Rác přihrál Ondřeji Slováčkovi a ten střelou na zadní tyč 65 vteřin před první sirénou otevřel skóre zápasu.

Na dobrou hru z první třetiny se Přerovu v druhém dějství navázat příliš nedařilo. Ve 26. minutě se Vsetínu oplatil forčeking, puk si sebral Adam Hořanský a nadvakrát překonal Kloučka. Tentýž hráč mohl přidat další gól v úniku o čtyři minuty později, Klouček ale sklapl betony k sobě. Roli aktivnějšího celku za dvoubrankového vedení převzal Vsetín a znovu úřadoval před sirénou. V čase 39:33 ukončil předčasně trest za příliš mnoho hráčů zblízka Mitchell Theoret.

Do třetího dějství Zubři vyměnili brankáře za Klimeše, který se hned představil fantastickým zákrokem a rovněž hráči v poli hráli jako vyměnění. Matouš Kratochvil brzy nahodil puk od pravého mantinelu a Tomáš Sýkora jej protečoval za Gábu. Ve 46. minutě už to bylo pouze o gól. Na modré v přesilovce napřáhl Radomír Pala, jehož prudká rána byla kontaktní brankou. Ve vyhecované třetí třetině domácí tlačili, ale ani Šimon Kratochvil s Navrátilem nedokázali potrestat chybnou soupeřovu rozehrávku. Vsetín se v závěru ještě strachoval o výsledek, Sikora ale v poslední minutě velkou šanci neproměnil, a tak přišlo rozhodnutí zápasu v podobě trefy Mitchella Theoreta do prázdné brány.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Bylo to jako den a noc. První třetina byla z naší strany velice slušná, druhá byla zase bída. Ve třetí části, i když v to mnoho lidí možná už ani nedoufalo, jsme se zvedli. Nebýt někdy zbytečných nebo hloupých faulů, mohli jsme sahat po bodech.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Vedli jsme o tři góly, ale soupeř ještě v dramatickém závěru mohl využít naší lehkovážnosti a vyrovnat. Jinak si myslím, že jsme dvě třetiny hráli velmi dobře, byli jsme lepším týmem a zaslouženě jsme si vybudovali náskok. Po prvním gólu Přerov nesmírně ožil, začal hrát lépe a vytvořil si tlak. My jsme třetí třetinu neodehráli tak aktivně, jako první dvě a v závěru jsme některé situace řešili špatně. Zkomplikovali jsme si to. Jsme ale rádi, že se nám podařilo přežít velkou šanci Přerova v závěru a dali jsme dali čtvrtý gól do prázdné. Kluky a zejména brankáře Gábu, který podal velmi dobrý výkon, musím pochválit. Po těžkém zápase si odvážíme tři body.