ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:6 | JUNIOŘI: Přerov - Mountfield HK 1:0 | DOROST: Plzeň - Přerov 8:1

Zubři zvládli důležitou dohrávku a potřetí v sezoně přemohli ústecký Slovan

Zubři zvládli důležitou dohrávku a potřetí v sezoně přemohli ústecký Slovan
Ú s t í n / L – Dohrát 39. kolo Chance ligy zbývalo hokejistům Přerova před reprezentační přestávkou. Na ledě Ústí nad Labem se jim náramně vydařil úvod a rychle vedli o dvě branky. Dvojnásobný náskok si udržovali i po většinu zápasu a druhou trefou bývalého útočníka Slovanu Davídka dokonce ve třetí části odskočili soupeři ještě víc. Domácí už jen v závěru skóre kosmeticky upravili, když potřetí během večera využili přesilovku. Zubři porazili Ústí 5:3 a v tabulce se posunuli na páté místo.
39.kolo, pondělí 4.2.2019
HC Slovan Ústí nad Labem - HC ZUBR Přerov
HC Slovan Ústí nad Labem - HC ZUBR Přerov
3:5
(0:2, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Svoboda (Štochl, Blaha), 37. Šťovíček (Krliš, Chlouba), 60. Šťovíček (Ouřada, Chlouba) – 1. Navrátil (Pšurný), 2. Malina (Moučka, Hejcman), 28. Davídek (Sýkora, Novotný), 38. Sikora (Sýkora, Navrátil), 46. Davídek (Malina). Rozhodčí: Luczków, Souček – Bosák, Podrazil. Vyloučení: 4:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 638. Střely na branku: 24:38. Zblokované střely: 10:16. Vhazování: 25:40. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5, 3:5.
Pavlát – Mert, Zdvořáček, Hes, Zeman, Blaha, Zukal, Štochl – Schwamberger, Roubík, Grim – Krliš, Šťovíček, Chlouba – Jandus, Tůma, Planý – Svoboda, Chlán, Ouřada
Klimeš – Novotný, Černý, Pala, Zbořil, Malina, Weinhold – Doležal, Pšurný, Navrátil – Sikora, Sýkora, Davídek – Goiš, Hejcman, Š. Kratochvil – Gago, Moučka, Tomi

Komentář k zápasu

Do zápasu na ústeckém ledě vlétli Zubři doslova jako uragán! Hned po úvodním buly vyslal Pšurný do úniku Jakuba Navrátila a ten skvělým zakončením pod horní tyčku už po třiadvaceti vteřinách otevřel skóre. Přerov si aktivitou záhy vynutil faul soupeře a v přesilovce udeřil podruhé. Na modré se do puku opřel Ľubomír Malina a Pavlát musel kotouč lovit z brány znovu.

Hanáci ani v dalších minutách z vysokého tempa neslevili, gólový přírůstek se ale už nekonal, přestože drzý průnik před Pavláta předvedl Hejcman a Malina s Moučkou ve třetí přesilovce minuli bránu.

Ústečtí se ze sevření vymanili až po přerovských faulech, Klimeš však při střelách Zdvořáčka a Merty odolal. Ve 14. minutě už to mohlo být o tři góly. Domácí zadák Mert totiž zlomil hůl a nabídl brejk pro Davídka, ten si ale v souboji tváří v tvář s Pavlátem neporadil. V závěru prvního dějství ještě přerovský kasař zasáhl proti Hesovi, a tak po dvaceti minutách platil stav 0:2.

Prostřední část začala lépe pro ústecký Slovan. Zubři sice první oslabení zvládli, ale to druhé zakrátko už nikoliv. Blahovu ránu od modré Štochl srazil k Matyáši Svobodovi, který kotouč doklepl za záda Klimeše. Netrvalo to však dlouho a přišla přerovská odpověď. Sýkora dojel puk u mantinelu a poslal jej před bránu na Milana Davídka, kterému stačilo jen správně nastavit hůl.

Ve 36. minutě Přerov ale znovu pykal na trestné a povolil svému soupeři další snížení. Krliš adresoval puk na zcela volného Martina Šťovíčka a ten nekompromisně zavěsil. Komplikace však Zubři znovu rázně odmítli. Sýkora zase unikl po křídle a našel tentokrát před bránou Marka Sikoru. Přerovská „osmička“ zvedla kotouč do horní části branky a vrátila klid na zubří hole.

Krátce po startu třetí části se o vzrušení postaral ústecký Ouřada. Jeho průnik volal po gólu, ale Klimeš předvedl důležitý zákrok. Domácí pak neproměnili přesilovku, a tak přišel pátý úder ze strany Přerovských. Malina parádně vysunul do brejku Milana Davídka, jenž nic velkého nevymýšlel a překonal Pavláta střelou pod vyrážečku.

Necelých šest minut před koncem mohl snížit Schwamberger, ovšem jeho rychlé přečíslení s Ouřadou ke třetí trefě nevedlo. Slovanu se však malá korekce výsledku přece jen v závěru podařila. Přerov hrál ve dvojnásobném oslabení, které po hezké kombinaci využil už do prázdné brány zakončující Martin Šťovíček. Na výhře Zubrů to však už nic nezměnilo, směr Přerov se tak veze další zisk tří bodů!

Ohlasy trenérů

Martin Štěpánek (HC Slovan Ústí nad Labem): Dnes jsme měli špatný začátek zápasu. Sice jsme měli mladé mužstvo, devět juniorů, ale to není omluva pro úvod zápasu. Po minutě a půl jsme prohrávali 0:2. Přerov byl aktivnější a měl tlak, myslím, že patnáct minut jsem neměli ani střelu na branku. Dvakrát se nám podařilo snížit, bohužel ale Přerov velmi rychle odskočil do dvoubrankového vedení. Ve třetí třetině jsme chtěli s utkáním něco udělat, ale Přerov odskočil na 5:2. Pak už jsme neměli sílu se zápasem něco udělat. Přerov má kvalitní mužstvo, získali pět výher v řadě.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Jsme spokojení s výhrou, hra byla z naší strany poněkud polovičatá. Domácí Slovan hrozil prakticky jen z přesilových her. Ve hře pět na pět jsme byli jasně lepší. Mrzí mě, že jsme soupeři tolik přesilovek nabídli.