Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Přerované v Třebíči prohráli rozdílem tří branek, na triumf na ledě Horáků stále čekají

Přerované v Třebíči prohráli rozdílem tří branek, na triumf na ledě Horáků stále čekají
T ř e b í č – Ani tentokrát se přerovským hokejistům nepodařilo na ledě Třebíče uspět. Stadion Horácké Slavie je pro ně zakletý od postupu do druhé nejvyšší soutěže. Třebíčští se v prvních minutách ujali dvoubrankového vedení, a když Zubři chvíli před polovinou zápasu snížili, krátce nato opět inkasovali. Konečný výsledek stanovil domácí tým v závěrečné pětiminutovce. Modrožlutí Hanáci na Vysočině padli v poměru 1:4.
25.kolo, pondělí 19.11.2018
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Szathmáry (Nedvídek, Raška), 6. Vágner (Havlát, Nedbal), 30. Novák (Süss, Mikyska), 56. Kusko (Raška, Malec) – 29. Kopta (Černý, Malina). Rozhodčí: Skopal, Kopeček – Ševic, Doležal. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 917. Střely na branku: 50:32. Zblokované střely: 12:7. Vhazování: 40:35. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Jekel – Bilčík, Szathmáry, Vágner, Nedbal, Čejka, Mikyska, Čermák – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, Havlát – Malec, Škvrně, Paták – Süss, Novák, Ferda
Klouček – Pala, Čáp, Padrnos, Zbořil, Černý, Malina, Pohl – Doležal, Sýkora, Moučka – Procházka, Pšurný, Sikora – Rachůnek, Hejcman, Navrátil – Kopta, M. Kratochvil, Š. Kratochvil

Komentář k zápasu

Úvod zápasu vyšel mnohem lépe Třebíči. První šance sice vzešla od střílejícího Sikory, ale poté získali domácí přesilovku, která byla zanedlouho využita. Po sérii přihrávek střílel od modré čáry Šimon Szathmáry a trefil přesně levý růžek Kloučkovy klece. Třebíč pak pokračovala v tlaku a s dávkou štěstí přidala druhý gól. Lukáš Vágner vypálil do tyče, od níž se puk odrazil na Kloučkův beton a spadl těsně za čáru.

Přerov poté zvýšil aktivitu a nebezpečí vzniklo také před domácím brankářem Jekelem. Ten ale těžké situace vyřešil. Nejprve vyrazil puk po průniku Sikory, poté při dorážce Pšurného a neuspěl ani dobře najetý Navrátil. Ve 13. minutě ke změně stavu nevedla ani přesilová hra Zubrů, stejně jako následná rána Patáka na druhé straně. Přerované si tak nesli po první třetině do kabin dvoubrankové manko.

Druhou periodu zahájil tým Zubrů přesilovkou, paradoxně to však byla Třebíč, kdo sahal po gólu. Klouček špatně rozehrál a mohl poděkovat paní Štěstěně, že dorážející Süss nedokázal protlačit puk do brány. Přerov byl v této pasáži aktivnější a zaslouženě snížil. Matouš Kratochvil sice ještě rychlé přečíslení k úspěchu nedotáhl, ale zakrátko Ondřej Kopta clonil před Jekelem a tečoval za něj střelu Černého.

Radost na přerovské střídačce však byla pouze chvilková. Třebíč o minutu později zaútočila ve třech a Matěj Novák střelou ke vzdálenější tyči vrátil domácím dvoubrankový náskok. Hanáci těsně před koncem druhé části mohli znovu stav zkorigovat, jenže brankář Jekel bravurně zasáhl proti šancím Šimona a Matouše Kratochvila.

Ve znamení snahy Zubrů o zvrat se nesl začátek třetího dějství. Soupeř z Vysočiny se ale dobře bránil, a pokud něco za jeho defenzivu prošlo, tak byl na místě brankář Jekel. Ve 49. minutě se naopak mohli prosadit domácí. Při vyloučení Čápa vznikla před Kloučkem nepřehledná situace, v níž se ale nikomu z Třebíčských nepodařilo puk dorazit.

Čtyři minuty před koncem pak naděje Zubrů definitivně pohasly. Na trestné lavici seděl opět obránce Čáp, když Silvester Kusko zkusil střílet z úhlu a Klouček si podruhé srazil puk za svá záda. Stav 4:1 ještě nemusel být konečný. Střelu Ferdy ale tentokrát přerovský gólman i přes problémy zachytil. Přerov tak na neoblíbeném třebíčském ledě znovu neuspěl. Po třetí porážce v řadě spadl na páté místo.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Souhlasím s tím, že nám první dva góly pomohly. Tým odvedl skvělou práci. Myslím, že jsme měli slušný pohyb, vytvářeli šance a navázali na výkon z Prahy. Pavel Jekel je kvalitní brankář, měl těžké zákroky a ukázal, že chytat umí.

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Utkání se rozhodlo v prvních sedmi minutách, kdy dali domácí dvě branky. V průběhu hry se zápas vyrovnal, šance byly na obou stranách. V posledních třech zápasech moc gólů nedáváme a po inkasovaných dvou nebo třech brankách se nám nyní utkání těžko otáčí.