ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Modrožlutá srdnatost. Zubři navzdory oslabené sestavě vyválčili v Havířově bod

Modrožlutá srdnatost. Zubři navzdory oslabené sestavě vyválčili v Havířově bod
P ř e r o v – Pouze tři útoky točili na ledě Havířova přerovští Zubři. V okleštěné sestavě zapříčiněné absencemi hned několika hráčů však předvedli modrožluté srdce bojovníků. Dokonce se ujali vedení, o které tři sekundy před koncem první části smolně přišli. Ve Slezsku si nakonec vysloužili bod, domácí tým rozhodl o svém vítězství ve druhé minutě prodloužení. Se 40 body se Hanáci stále nacházejí na třetí příčce tabulky.
23.kolo, středa 14.11.2018
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
2:1p
(1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Gřeš (Kotala), 62. Chroboček (Gřeš, Kotala) – 12. Sikora (Procházka, Pšurný). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1356. Střely na branku: 38:16. Zblokované střely: 8:9. Vhazování: 23:42. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Lukáš – Chroboček, Matai, Staněk, Zdeněk, Rutar, Dudek – Veselý, Seman, Rehuš – Maruna, Haas, Bednář – Gřeš, Pořízek, Kotala – Macuh, Mráz, Bambula
Klimeš – Pala, Čáp, Padrnos, Zbořil, Černý, Malina, Pohl – Doležal, Sýkora, Navrátil – Procházka, Pšurný, Sikora – Kopta, Moučka, Mašín

Komentář k zápasu

V úvodních minutách měl Havířov mírnou převahu, gólově ji ale nepotvrdil. Klimeš si poradil se střelami Kotaly i Bambuly. Přerov zahrozil v sedmé minutě, jenže také drzý průnik Moučky postrádal gólové koření. V minutě deváté dostal Havířov možnost přesilovky, obrana Zubrů si ale počínala velmi dobře a soupeři žádnou větší šanci nepovolila. Za nevyužití výhody posléze přišel trest a Přerov vedl. Havířovský odchovanec Marek Sikora si vybruslil od mantinelu k bráně a parádně zavěsil.

Modrožlutí mohli náskok zakrátko zvýraznit, ani jedna ze dvou přesilovek však nebyla gólová. Už to vypadalo, že si Hanáci závěr první části pohlídají, jenže přišlo vyloučení Navrátila a Havířov tři vteřiny před sirénou srovnal. Kotala poslal puk před brankoviště na Tomáše Gřeše, který ho dorazil k levé tyči.

Po startu druhé části zahrozil Malina, pak ovšem měli domácí ke gólu blíže. Nevyužité šance je mohly mrzet, zejména ta při zaváhání přerovské obrany. Domácí uháněli ve třech sami na bránu, zakončení ale vzal sám na sebe Mráz, což se ukázalo být chybou. Klimeš vytasil parádní zákrok lapačkou a puk zneškodnil, čímž udržel rovnovážný stav. Ten platil i po šanci Macuha, který se ve 32. minutě snažil Klimeše překvapit rychlým objetím klece.

Zubři poté přežili oslabení a v závěru mohli strhnout vedení zpět na svou stranu. Velmi dobrou střelu vyslal Navrátil, jenže minul. Hned vzápětí byl za hrubost vyloučen havířovský kapitán Maruna, a tak Přerované hráli na přelomu druhé a třetí třetiny přesilovku.

Největší příležitost přišla paradoxně až těsně po ní. Procházka byl v dobrém postavení mezi kruhy, ale Lukáš jeho střelu zneškodnil. O chvíli později se mohl utrhnout do vedení pro změnu Havířov. Hned po buly pálil Veselý a Klimeše zachránila horní tyč brány. Obě mužstva poté pohrdla přesilovkami, a tak s ubývajícím časem bylo jasné, že druhý gól bude nesmírně důležitý. A dost možná i rozhodující.

Velmi blízko k němu měl devět minut před koncem Sikora, který se vydal do brejku, ale zakončení mu pokazil dojíždějící Kotala. Na stavu 1:1 nic nezměnila ani závěrečná přesilovka AZetu, jenž se zároveň přelila do prodloužení. Bylo tedy jasné, že se body budou dělit.

Ten druhý nakonec uzmul Havířov. Klimeš sice na konci oslabení skvěle zasáhl, ale krátce na to nestačil na zakončení Davida Chrobočka, který nastavil hůl na Gřešovu přihrávku a poslal puk do horní části brány.

Ohlasy trenérů

Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov): Do utkání jsme nevstoupili úplně dobře, hráli jsme zakřiknutě, a soupeř šel do vedení. Naštěstí jsme ještě do přestávky srovnali. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale ze spousty šancí jsme gól nedali. Třetí třetina už byla hodně ovlivněna vyloučeními, která ale ani jeden tým nepotrestal. Nám se podařilo po krásné akci rozhodnout až v prodloužení.

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): S výsledkem zápasu jsem spokojen, protože Havířov podal velmi dobrý výkon. My jsme měli pro utkání málo hráčů, takže jsme celé utkání odehráli na tři lajny a musím smeknout před výkonem, který hráči podali. Havířov je známý svou agresivní a bruslivou hrou na domácím hřišti a i dneska to potvrzoval. My jsme s nimi vydrželi bruslit. Více méně celé utkání nakonec rozhodly, jako už poněkolikáté v Havířově, vyloučení a my jsme v něm inkasovali.