Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Z Kadaně tři body! Dramatický zápas rozhodl v poslední minutě kapitán Sýkora

Z Kadaně tři body! Dramatický zápas rozhodl v poslední minutě kapitán Sýkora
K a d a ň – V příštím týdnu čeká CHANCE ligu přestávka, ještě před ní ale Zubři zamířili bojovat o body na led kadaňských Trhačů. A byli tam úspěšní! Po úvodním přerovském vedení to sice pak byla Kadaň, kdo držel náskok, ovšem modrožlutí ve třetí třetině nejprve srovnali a v poslední minutě pak rozhodli o výhře 4:3. Export všech tří bodů na Hanou zařídil 26 vteřin před koncem kapitán Tomáš Sýkora.
21.kolo, sobota 3.11.2018
SK Trhači Kadaň - HC ZUBR Přerov
SK Trhači Kadaň - HC ZUBR Přerov
3:4
(2:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. Klíma (Chlouba, Kůs), 20. Šulek (Popela, Chlouba), 27. Chlouba (Rezek) – 11. Doležal (M. Kratochvil, Š. Kratochvil), 26. Malina (M. Kratochvil, Sikora), 48. Pala (Čáp), 60. Sýkora (Doležal). Rozhodčí: Kostourek, Valenta, – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 3:5, navíc Doležal (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 406. Střely na branku: 27:25. Zblokované střely: 4:9. Vhazování: 32:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.
Kuchař – Trefný, Novák, Holý, Blaha, Popela, Grebenjuk – Klíma, Kůs, Maršoun – Šulek, Rindoš, Chlouba – Rezek, Helt, Müller – Tupý, Homer
Klimeš – Pala, Čáp, Padrnos, Zbořil, Černý, Malina – Doležal, Sýkora, Moučka – Procházka, Pšurný, Sikora – Kopta, Hejcman, M. Kratochvil – Š. Kratochvil

Komentář k zápasu

Úvodní třetinu začali aktivněji hosté. Nejdříve vyzkoušel pozornost domácího Kuchaře střelou mezi betony hostující Čáp. K vidění bylo několik akcí na obou stranách, ale gól žádný. Toto se změnilo v jedenácté minutě, kdy se po pohledném útoku Zubrů prosadil nádhernou střelou Tomáš Doležal. O dvě minuty později měli Zubři k dispozici přesilovou hru, ve které měl největší šanci Tomáš Doležal, kterému radost z druhého gólu překazila tyčka kadaňské svatyně. O pár chvil později dostala stejnou příležitost i domácí Kadaň, která si s ní poradila na jedničku. Roman Chlouba přihrál puk na hranici levého kruhu, kde číhal Lukáš Klíma, jenž zakončoval do prázdné branky. Vypadalo to, že se do konce třetiny nic zásadního nestane, jenže hostující Klimeš neudržel ve výstroji nahození z hole Lukáše Popely, a tak deset vteřin před sirénou upravil na 2:1 pro Trhače Ondřej Šulek.

Druhou část hosté začali stejně, jak tu první, tedy aktivněji, což přineslo hned v páté minutě úspěch v podobě vyrovnávací branky. Tomáš Doležal dostal přesnou přihrávku a rychlou střelou pod horní tyč nedal Kuchařovi šanci. Radost z gólu hostům vydržela jen 36 vteřin, to si vzal hlavní slovo Roman Chlouba, který obešel bránícího hráče a vyslal střelu, na kterou Klimeš nestihl zareagovat. Následovaly akce na obou stranách, ovšem bez gólového zakončení.

Hosté aktivnější hru předváděli po celý zápas, za což byli po zásluze odměněni. Trhačům byla ihned v úvodu třetí periody nabídnuta přesilová hra, se kterou nenaložili vůbec dobře a takřka celé dvě minuty neúspěšně zaváželi puk do útočné třetiny. Přerovanům se podařilo ve 48. minutě dostat puk za záda Ondřeje Kuchaře, ale gól nebyl uznán pro úmyslné kopnutí. Změna ve skóre přišla o minutu později, Radomír Pala unikl domácí obraně a zakončoval přesně. Přerov na aktivitě nepolevil a dral se do zakončení, což se mu vyplatilo. Tomáš Doležal vystihl rozehrávku domácího hráče, nastřelil kotouč do předbrankového prostoru, kde rozhodl o výhře Zubrů tečí Tomáš Sýkora.

Autor reportáže: Stanislav Jiskra, skkadan.cz

Ohlasy trenérů

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): Bylo to strašně těžké utkání. Přerov je silový a nabruslený soupeř. Ve třetí dvacetiminutovce jsme hráli trošku ustrašeně, což nás následně stálo tři body. Soupeř si šel pro to vítězství více.

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Do zápasu jsme podle mého vstoupili velice dobře. V první dvacetiminutovce jsme si vytvořili poměrně dost šancí. A podobně jako v duelu s Prostějovem, místo toho, abychom vyhráli třetinu 3:0, tak jsme ji prohráli nakonec 2:1. Následně jsme se trošičku trápili herně v koncovce i v kombinaci, ale myslím si, že střetnutí s Kadaní jsme odbojovali až do poslední minuty a že se nám to vyplatilo.