Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Vedení o dva góly, pak vyrovnání při hře bez brankáře. Zubři zvládli derby v nájezdech

Vedení o dva góly, pak vyrovnání při hře bez brankáře. Zubři zvládli derby v nájezdech
P ř e r o v – Napínavý průběh měla druhá hanácká bitva letošní sezony. Přerovští hokejisté se během první třetiny dostali do vedení 2:0, na začátku třetí části o něj ale zcela přišli. Prostějov následně skóre dokonce otočil, Zubři však dokázali jednobrankové manko smazat. Podařilo se jim to při přesilové hře znásobené hrou bez gólmana. Zápas přes prodloužení dospěl do nájezdů, ve kterých se prosazovali pouze modrožlutí. Proti regionálnímu sokovi si tak vysloužili dva body.
20.kolo, středa 31.10.2018
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
4:3sn
(2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Čáp (Pala), 19. Ferenc (Čáp, Sýkora), 58. Pala (Pšurný, Sikora), rozhodující nájezd Pšurný – 38. Karpov (Miromanov, Venkrbec), 41. Dvořáček (Zdráhal), 47. Dvořáček (Luňák, Zdráhal). Rozhodčí: Skopal, Kopeček – Poruba, Měkýš. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2711. Střely na branku: 32:22. Zblokované střely: 5:2. Vhazování: 38:47. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.
Klimeš – Pala, Čáp, Ferenc, Zbořil, Černý, Malina, Padrnos – Doležal, Sýkora, M. Kratochvil – Procházka, Pšurný, Sikora – Kopta, Hejcman, Navrátil – Mašín, Moučka, Š. Kratochvil
Štůrala – Krejčí, Holland, Zdráhal, Miromanov, Havlík, Mikliš, Kolář – Karpov, Divíšek, Žálčík – Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Starý, Kverka, Prokeš

Komentář k zápasu

Na první branku se v druhém hanáckém derby dlouho nečekalo. Už ve čtvrté minutě dojížděl kotouč v rohu prostějovského pásma Zdeněk Čáp a z nulového úhlu šťastně, byť šikovně zároveň, prostřelil Štůralu. Hra s sebou poté nesla mnoho nepřesností, zejména zakázaných uvolnění, zato střely příliš k vidění nebyly. Dělo se tak i při druhé přesilovce domácích bojovníků, ti však nakonec tvrdou střelou z prvního doteku Jakuba Ference skórovali 17 vteřin před uplynutím Hollandova trestu.

Prostřední dějství zahájila obě mužstva ve čtyřech hráčích. Větší prostor nabídnutý hráčům ale ke gólu nevedl. Zubři byli ve druhé periodě aktivnější, obzvláště kolem její poloviny, když si vybudovali čtveřici gólovek. Doležal se neprosadil zblízka, v brejku neskóroval Sikora, rychle ujíždějící Procházka ani Darek Hejcman. Naopak na konci třetiny manko snížili Jestřábi. Miromanov předvedl pěknou souhru s Venkrbcem, jenž puk do odkryté klece nedopravil, ale dojíždějící Tomáš Karpov už se ve skrumáži prosadit zvládl.

Do třetí třetiny vkročili správnou nohou hosté. Už po 26 vteřinách srovnal stav utkání David Dvořáček, jenž pláchl domácím hráčům a bekhendovou kličkou překonal Klimeše v samostatném úniku. Jestřábům se pak na necelou půlminutu naskytla dvojnásobná přesilovka. Tu sice nevyužili, v klasické početní výhodě ale sehráli povedenou kombinaci, na jejímž konci byla přihrávka Luňáka a zakončení Davida Dvořáčka do odkryté části branky. Pro Zubry se dobrá možnost ke srovnání objevila v závěru při Luňákově vyloučení. Přesilovku ještě podpořili odvoláním brankáře a Radomír Pala propálil vše, co mu stálo v cestě.

V prodloužení mohl rozhodnout Venkrbec, jeho velkou možnost ale fantasticky zlikvidoval Klimeš. Přerovu také pomohla horní tyč, na druhé straně zastavil Štůrala střelu Čápa. V samostatných nájezdech si všichni Prostějované vylámali zuby na zubřím muži s maskou. Naopak Roman Pšurný uspěl a jeho trefa se nakonec ukázala jako vítězná. Na straně domácích skóroval ještě Ferenc, který proti Štůralovi předvedl rychlý blafák.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Derby mělo všechny parametry pro fanoušky atraktivního zápasu. Bylo napínavé od začátku až do konce. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, což pro nás trenéry bylo trochu složitější. Utkání nicméně splnilo očekávání. Mělo náboj a my jsme hrozně rádi za dva body.

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Ze začátku jsme zbytečně inkasovali dva góly, z nichž jeden byl při soupeřově přesilovce. Potom se už zápas srovnal. Bylo to hodně pěkné a vyrovnané derby. V závěru jsme nevyhodili puk z naší třetiny a Přerov to srovnal. Mohli jsme na tom být lépe, ale po těch dvou hodně špatných zápasech jsme za bod rádi. Předvedli jsme úplně jiný výkon, než v Jihlavě a doma se Slavií.